Actualitate

Organizaţia Mondială a Sănătății se reunește de urgență pentru a discuta despre noua tulpină descoperită! Aceasta este mult mai contagioasă şi ar putea anula efectele vaccinurilor împotriva COVID-19

Publicat: 26 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Organizaţia Mondială a Sănătății se reunește de urgență pentru a discuta despre noua tulpină descoperită Aceasta este mult mai contagioasă şi ar putea anula efectele vaccinurilor împotriva COVID-19
Organizaţia Mondială a Sănătății este îngrijorată de apariția unei noi tulpini a COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătății se reunește astăzi într-o şedinţă pentru a discuta despre noua tulpină COVID-19 descoperită în Africa. Tulpina ar fi mult mai contagioasă şi ar putea chiar anula efectele vaccinurilor.

Tulpină, denumită B.1.1.1.529, a fost detectată în Africa de Sud, la un număr mic de persoane, dar există îngrijorări speciale în legătură cu aceasta.

Organizaţia Mondială a Sănătății se reunește pentru a discuta despre noua tulpină care este mult mai contagioasă şi ar putea anula efectele vaccinurilor împotriva COVID-19

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că se vor reuni într-o şedinţă pentru a discuta despre noua tulpină de COVID-19. Potrivit unor specialişti, mutația este una foarte periculoasă pentru că ar fi mai contagioasă şi chiar ar putea anula efectele vaccinurilor existente până la această dată.

„Nu știm încă foarte multe. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Iar îngrijorarea este că, atunci când ai atât de multe mutații, acestea pot avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a fost transmisă în direct pe canalele sociale ale organizației.

Monitorizarea noii variante are loc în contextul în care cazurile de COVID se înmulțesc în întreaga lume, chiar în apropierea sezonului de sărbători, OMS raportând puncte fierbinți în toate regiunile și în special în Europa.

Noua tulpină de COVID-19 este mult mai periculoasă decât precedentele pentru că au suferit mai multe mutații

Varianta B.1.1.529 are 32 de mutații în proteina spike, partea virusului pe care majoritatea vaccinurilor o folosesc pentru a stimula sistemul imunitar împotriva Covid. Mutațiile proteinei spike pot afecta capacitatea virusului de a infecta celulele și de a se răspândi, dar, de asemenea, îngreunează celulele imune să atace agentul patogen.

„Deoarece este în natura virusurilor să se mute des și la întâmplare, nu este neobișnuit să apară un număr mic de cazuri care prezintă seturi noi de mutații. Orice variante care prezintă dovezi de răspândire sunt evaluate rapid”, a spus ea.

Doar 10 cazuri din trei țări au fost confirmate prin secvențierea genomică, dar varianta a stârnit îngrijorări serioase în rândul unor cercetători

Marea Britanie și alte țări impun restricții de călătorie pentru Africa

Marea Britanie a decis să impună restricţii de călătorie din 5 țări din Africa. Autorităţile de la Londra sunt îngrijorate de noua tulpină de COVID-19 care a apărut de curând şi care ar fi mult mai rezistentă la vaccinuri. Mai mult, țări, inclusiv Israel și Singapore, au restricționat călătoriile. Mai multe țări europene iau în considerare noi restricții pe fondul unui al patrulea val de cazuri. Premierul Belgiei spune că creșterea cazurilor a fost mai rea decât se aștepta.

Noua variantă de coronavirus detectată pentru prima dată în Africa de Sud a fost descoperită în Israel, relatează presa israeliană. Varianta – cunoscută sub numele de B.1.1.529 – a fost depistată la o persoană care s-a întors în Israel din țara sud-africană Malawi

Adauga un comentariu