BZI LIVE

LIVE VIDEO – Original, spectaculos, pasionant și exemplar! Aşa poate fi caracterizată povestea unui profesor și actor alături de tânăra echipă pe care o coordonează. Despre toate acestea, noua aventură pe care o vor avea anul acesta în Europa și alte povestiri, doar în Platoul BZI LIVE – FOTO

Publicat: 11 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 12 februarie 2020, de la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programată o ediție plină de emoție legată de viaţă, educaţie, spirit ludic şi implicare cu adevărat pentru profesie şi copii. Pasionată şi sensibila actriţă (de la Ateneul din Iaşi – n.r.) dar şi îndrăgita profesoară de teatru din cadrul Palatul Copiilor anume Ana Hegyi alături de doi minunaţi mici actori: Medeea Varvara şi Andrei Mineață sunt invitați la un dialog pe aspecte ce pleacă de la implicarea şi susţinerea tinerilor alături de descoperirea în aceştia a unor talente şi abilităţi care să contribuie la dezvoltarea personalităţii. Asta pe zona activităţilor extraşcolare practice.

O poveste de succes, un vis împlinit

An de an, Ana Hegyi se implica total în a-i introduce pe elevi în fascinantul univers al Teatrului. Totul într-o manieră profesionistă, cu mult suflet şi talent. Despre toate acestea dar şi amănunte sau experienţe trăite alături de copiii care fac teatru la Palatul Copiilor, rolul zonei artistice în formarea viitorilor adulţi, ce înseamnă viaţa de artist, munca şi efortul depus de un dascăl care se implica pentru elevii săi alături de participările la festivaluri teatrale, atât în ţara dar mai ales în străinătate se va dialoga în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE.

Despre minunata aventura „So Trupa”

Hegyi are în în coordonare, de ani buni, minunata trupă de teatru pentru tineri „So Trupa”. Aceasta, în luna octombrie a anului trecut a fost invitată să participe la preselecția ediției cu numărul XX a Festivalului Internațional de Teatru „Sapperlot” organizat de Centrul de Pedagogie Teatrală din Brixen, Bressanone, Italia. De precizat că trupa ieșeană a participat și la ediția din anul 2011. Aceasta a bucurat trupele participante din peste 10 țări cu veselia și energia pe care o aduce pe scenă. Juriul ediției cu numărul XX a decis ca prima trupă participantă, în urma materialelor video și a prezentărilor trimise, să fie „So Trupă” din România, de la Palatul Copiilor Iași alături de trupe din Belgia, Anglia, Lituania, Estonia, Israel, Cehia, Georgia.

Vor fi prezenți cu piesa „Oscar” , după o idee a romanului „Oscar și Tanti Roz”, de Eric- Emmanuel Schmitt

Astfel, trupa anunță cu bucurie că va reprezenta România, în perioada 27- 31 mai 2020, la Festivalul Internațional de Teatru „Sapperlot” cu piesa „Oscar” , după o idee a romanului „Oscar și Tanti Roz” , de Eric- Emmanuel Schmitt. „Mulțumesc trupei pentru energie, creativitate, implicare: Răzvan Olaru, Antonia Andreescu, Andrei Mineață, Mattei Allan Thunduparambil, Medeea Varvara, Rareș Minuț, Mihnea Minuț, Andreea Dobrean, Roxana Filip, Ștefan Gheorghe. Mulțumesc fostei mele eleve Lorena Mocanu pentru coregrafia spectacolului. Mulțumesc părinților care s-au ocupat de procurarea biletelor și se implică mereu în activitate cu entuziasm și bucurie. Până în luna mai pregătim două spectacole pe care le vom prezenta la Ateneul Național din Iași: «Fata moșului și fata babei» – 15 februarie și «Motanul Încălțat» – 29 martie, regia Iulian Sandu, spectacole de «So Trupa» și Ana Hegyi”, arată artistul şi profesorul Ana Hegyi. Despre toate acestea și alte multe rememorări din experienţele avute de cei trei invitați, cu un mesaj motivațional și exemplar pentru întreaga generație, în Platoul BZI LIVE.

Toți cei care doresc să adreseze întrebari o pot face la rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.

Adauga un comentariu