Titlurile zilei

Otrava de șobolani care i-a ucis pe cei doi frățiori din Iași a fost adusă de la Vaslui. O rudă de-a micuților care lucrează într-un depozit a luat-o pe sub mână. În magazine nu se găsește

Publicat: 31 aug. 2020
Otrava de șobolani care i-a ucis pe cei doi frățiori din Iași a fost adusă de la Vaslui. O rudă de-a micuților care lucrează într-un depozit a luat-o pe sub mână. În magazine nu se găsește
Otrava care i-a ucis pe cei doi frați din Iași a fost adusă de o rudă de-a celor mici pe sub mână

Otrava de șobolani care i-a ucis pe cei doi frați din Iași a fost adusă de o rudă de-a micuților din Vaslui. Din câte se pare, otrava a fost luată pe sub mână și adusă la Iași. Mama micuților a folosit-o, iar vaporii emanați au dus la decesul copiilor. Acest tip de otravă se folosește doar de către firmele specializate, iar folosirea în gospodărie este strict interzisă

Otrava de șobolani care i-a ucis pe cei doi frați din Iași a fost adusă de o rudă de-a celor mici, de la Vaslui. Surse din cadrul anchetei au precizat că otrava a fost adusă de un unchi de-al celor mici care lucrează într-un depozit în Vaslui.

„Otrava a fost adusă de la un depozit din Vaslui. Nu se găsește în magazinele obișnuite, iar folosirea ei de către persoanele neautorizate este interzisă”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

Otrava conținea fosfură de aluminiu și era extrem de periculoasă. Micuții au murit pentru că au inhalat vapori după ce mama lor a pus prin câteva găuri de șoareci în casă acea substanță. Practic, cei mici nu au avut nicio șansă de scăpare atâta vreme cât au petrecut o noapte întreagă în vaporii ucigași.

Inițial s-a spus că micuții ar fi murit după ce au mâncat struguri

Cei doi frați despre care se spunea că au murit din cauza strugurilor au murit din cauza Raticidului. Mama micuților a pus otravă în câteva găuri făcute de șoareci, iar vaporii emanați în cursul nopții i-au ucis pe cei doi frați. Oamenii legii continuă ancheta și urmează să se stabilească dacă va fi cineva tras la răspundere în acest caz. Cei doi frați din Iași despre care se spunea că au murit din cauza strugurilor au murit, de fapt, din cauza Raticidului. Surse din cadrul anchetei au precizat că cei doi frați au murit din cauză că s-au otrăvit cu otravă pentru șoareci.

„Mama copiilor a pus în câteva găuri făcute de șoareci otravă. Vaporii emanați i-au otrăvit practic pe copii în timpul nopții. Otrava se afla într-un recipient de plastic. Au fost trimise probe către Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru a se stabili exact ce se afla în recipient”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Din cauza faptului că micuții au inhalat vaporii toxici, copii au început să se simtă rău, iar în cele din urmă au decedat.

Cei doi micuți au murit la câteva ore distanță unul de celălalt

Roxana și Valentin Bughiuș aveau doi copii. De sâmbătă, ziua tragică în care și-au așezat doliul la ușa casei, viața lor nu mai are niciun sens. Părinții care au muncit din greu pentru copiii lor în Germania pentru a le crea un viitor mai bun și-au luat adio de la zâmbetul cel drag al copiilor. În seara zilei de sâmbătă, un apel la 112 avea să anunțe că doi copii din comuna Coarnele Caprei au nevoie de ajutor. Micuții își dădeau ochii peste cap, simțeau că nu mai au aer, vărsau și strigau disperați după apă. Roxana a sunat la 112 după ce starea celor mici s-a agravat. Nu s-a gândit nicio secundă că acesta ar putea fi motivul pentru care cei mici se simțeau rău.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator, care a fost ventilat mecanic și resuscitat 45 minute, fără răspuns, și s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, băiat, A.B., a fost găsit somnolent, ușor confuz cu midriază bilaterală și preluat de elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune că e o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, preciza sâmbătă seara prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi copii

Ipoteza inițială a medicilor a fost că cei mici s-ar fi intoxicat cu organofosforice, un insecticid extrem de puternic. Concluzia a fost trasă după ce mama a explicat medicilor de la SMURD că le-a oferit copiilor să mănânce cu o seară înainte struguri, care, probabil, erau stropiți. Medicii de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași nu au apucat să facă analizele copilului de trei ani. A intrat la scurt timp de la sosirea la spital în stop cardio-respirator.

Timp de trei ore, cadrele medicale s-au chinuit să-l țină în viață prin manevre specifice de resuscitare. Inima lui a cedat și s-a stins la doar câteva ore după fratele său. Cadavrul băiețelului a fost ulterior transportat la Institutul de medicină Legală din Iași pentru necropsie, alături de frățiorul lui care a fost dus direct după constatarea decesului. Familia Bughiuș, distrusă de pierderea singurilor copii, se pregătește de înmormântare. Nu știu, din păcate, însă, când își vor putea vedea pentru ultima dată pruncii. Aceștia vor fi ținuți la IML alte câteva zile.
Adauga un comentariu