National

Pacienți morți la Suceava, de COVID-19, pentru că nu au vrut oxigen

Publicat: 28 oct. 2020
pacient cu covid la Suceava
Pacienții au refuzat masca de oxigen, motivând că ei știu mai bine ce e cu virusul

Situaţia de la Spitalul de Urgente „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava este gravă. S-au înregistrat câteva decese, cauzate de noul virus, din cauza faptului că pacienţii au refuzat să primească oxigen. Totul a pornit de la faptul că aceştia nu au crezut în existenţa coronavirusului, deşi erau în stare gravă. Acești pacienți au murit de covid la Suceava pentru că s-au împotrivit unui act medical minor, administrarea de oxigen…

”Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen”, a declarat managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea.

Pacienţii afirmă că ştiu ei mai bine ce e cu COVID-19, că au citit pe internet. Chiar dacă sunt oficial diagnosticaţi, se împotrivesc administrării de oxigen, iar medicii nu îi pot forţa. Mai mult, situaţia de la ATI se schimbă de la o o oră la alta.

Al doilea val va fi mai agresiv ca primul

În ciuda diplomaţiei şi a justificărilor, cadrele medicale trebuie să facă diverselor caractere şi comportamente. Mentalitățile sunt diferite.

”Trebuie să ducem o adevărată luptă de convingere. Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine. Nu avem ce face. Ăştia suntem, fiecare cu temperamentul și caracterul său. Noi sperăm să facem față acestui val doi, care este mult mai agresiv decât primul”, a mai spus managerul unității spitalicești sucevene.

Un pacient din Vatra Dornei a trebuie să aştepte 8 ore în UPU Suceava, până a primit un loc în secţia de Terapie Intensivă. Oxigen i s-a administrat chiar acolo, în UPU. La acel moment nu era nici un loc liber, nici măcar la Bârlad.

”Au încercat colegii mei la toate spitalele limitrofe. Și la Bârlad au sunat, dar peste tot au primit același răspuns: «Nu avem niciun loc». Lumea nu înțelege că situația este foarte gravă. Mâine avem o ședință CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.) și sperăm că și celelalte spitale din județ vor începe să preia cazuri Covid 19”, a precizat medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Comentarii
Adauga un comentariu