Titlurile zilei

Panică la Delphi: Salariații acuză angajatorul american că îi expune la infecția cu Coronavirus. Peste 2.500 de oameni sunt în pericol

Publicat: 17 mart. 2020

Angajații uneia dintre cele mai mari companii din Iași susțin că sunt puși într-o situație extrem de periculoasă. Aceștia acuză angajatorul Delphi Diesel System că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni o situație critică și a refuzat să bage muncitorii în carantină pentru a evita răspândirea virusului. Cei aproape 3.000 de salariați lucrează în trei schimburi, iar mare parte dintre aceștia sunt aduși cu autobuzele din localitățile din județul Iași și Vaslui. Reprezentanții Delphi Diesel System Iași susțin faptul că această companie este în legătură constantă cu Direcția de Sănătate Publică și a luat un set comprehensiv de măsuri prin care se poate garanta siguranța angajaților și reducerea riscului de infectare cu coronavirus

Îngrijorare mare printre salariații celui mai mare angajator privat din Iași. Angajații Delphi Diesel System Iași acuză conducerea companiei că nu a luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea Coronavirus printre angajați și se poate ajunge oricând la o situație extrem de gravă. Ieșenii care lucrează în fabrica din Miroslava susțin că sunt puși într-o situație de risc pentru că se iau măsuri superficiale și nu unele stricte, așa cum se impune în astfel de situații.

„E o situație jenantă și periculoasă în care mă aflu eu și alți aproape 3 mii de oameni. Lucrez în Iași la fabrica Delphi Technologies, adică la privat. Suntem în jur de 3 mii de angajați care lucrăm în 3 schimburi non-stop și deși situația în țară este foarte periculoasă, conducerea fabricii nu are nici cea mai mică intenție de a închide fabrica și să ne bage în carantină pentru a evita răspândirea acestui virus!

Umblă cu tot felul de tertipuri, gen puf-pufuri cu dezinfectant ici-colo și afișe despre «cum să ne spălăm corect pe mâini», adică niște penibilități de 2 lei, în timp ce angajații din birouri stau acasă bine-mersi, pe sistemul că au dreptul și legea le permite să lucreze de acasă în situații de genul. Naveta o facem zilnic dus-întors, cu autobuze puse la dispoziție de fabrică, care sunt full în oricare dintre schimburi, deci un pericol în plus de răspândire a acestui virus periculos”, a spus un angajat din cadrul Delphi Diesel System Iași.

Muncitorii sunt îngrămădiți în autobuze

Salariații companiei americane mai acuză faptul că transportul oamenilor la și dinspre locul de muncă se face în condiții foarte proaste, iar din acest motiv se poate ajunge la infectarea multor persoane.

„Delphi Iași, în goană după profituri uriașe, continuă cu încăpățânare să-și desfășoare activitatea în condițiile decretării stării de urgență în România și a răspândirii coronavirus. În Delphi Iași lucrează în momentul de față aproape 3.000 de angajați, 7 zile din 7, în 3 schimburi, majoritatea fiind aduși din localitatea Brătulei, comuna Miroslava, din diferite localități din județul Iași și Vaslui cu autobuze insalubre, fără să respecte condițiile minime de igienă”, mai spun angajații Delphi Iași.

Aceștia mai susțin că pericolul este cu atât mai mare având în vedere că materia primă folosită este din export, și din China.

„Ținând cont că în cadrul acestei fabrici nu s-a luat nicio măsură concretă de prevenire a răspândirii coronavirus, a faptului că materia primă este adusă din China și din țări europene afectate grav de COVID-19, a numărului mare de angajați implicați în activitatea acestei fabrici, se impune măsura de suspendare imediată a activității de către DSP Iași deoarece nu mai este decât un pas până se va crea un focar de răspândire a coronavirus la nivelul județului Iași”, au mai reclamat angajații Delphi Diesel System Iași.

Călătoriile de afaceri au fost anulate

Reprezentanții Delphi Diesel System Iași susțin faptul că această companie este în legătură constantă cu Direcția de Sănătate Publică și a luat un set comprehensiv de măsuri prin care se poate garanta siguranța angajaților și reducerea riscului de infectare cu coronavirus. Toate călătoriile de afaceri interne și externe au fost anulate, iar toate ședințele interne au fost suspendate și reorganizate în sistem online sau teleconferință.

„Toate autobuzele și microbuzele de transport ale furnizorului nostru respectă normele de igienă și sunt dezinfectate după fiecare cursă. Suplimentar, compania a dezinfectat prin nebulizare și stropire cu virocid toate vestiarele pentru bărbați și femei, zonele de birouri, sălile de ședință, spațiile sanitare, depozitele, zonele de acces în fabrică. Mai mult, la intrarea în fabrică a fost instalat un covor îmbibat cu soluție de hipoclorit pentru dezinfecția tălpilor de încălțăminte”, au precizat oficialii Delphi Diesel System Iași.

Conducerea companiei cu sediul în Miroslava mai susține faptul că în cantine s-a redus numărul de locuri și s-au delimitat spațiile de luat masa pentru a avea distanța de siguranță dintre angajați. Serviciile de catering de la cantina unității au fost suspendate pentru a evita aglomerarea. Toate serviciile de livrări de mâncare la poarta fabricii au fost oprite, iar angajații sunt rugați să își aducă mâncare de acasă. De asemenea, a fost limitat numărul de persoane prezente în același timp în spațiile de fumat.

Mai puțin de 10 la sută dintre angajați lucrează de acasă

În cadrul fabricii au fost realizate campanii de informare privind măsurile de igienă.

„Delphi Technologies distribuie informații utile pentru sănătatea angajaților și a familiilor lor și îi îndeamnă să le respecte”, au mai precizat aceștia.

În acest moment, nu există cazuri confirmate de infecții cu coronavirus în rândul angajaților.
Activitatea industrială în cadrul fabricii continuă să funcționeze conform planificării, întrucât, susțin oficialii Delhi Iași, – conform recomandărilor de sănătate – nu există pericole generate de materia primă și nici motive pentru a opri producția.

„Au fost implementate proceduri speciale, pentru a verifica transporturile de bunuri și toți vizitatorii trebuie să completeze un formular despre itinerariul parcurs. Decizia de a permite lucrul de acasă a fost posibilă în cazul angajaților care își desfășoară peste 80 la sută din timpul de muncă pe calculator sau laptop. În prezent, sunt peste 160 de angajați care lucrează de acasă. Pentru ceilalți angajați, s-au efectuat modificări de program, astfel încât ei să vină la ore diferite la birou, inclusiv pe schimburi. Echipa de conducere a fabricii este prezentă la muncă, conform programului normal. Compania a implementat un sistem prin care toți angajații și vizitatorii sunt scanați pentru verificarea temperaturii cu termometrul, înainte de a intra în fabrică”, au declarat oficialii Delphi Diesel System Iași.

Cel mai mare angajator privat din Iași

Delphi Technologies administrează două locații în România: o unitate de producție în Iași cu peste 3.100 de salariați și un centru IT global în București cu peste 70 de angajați. Fabrica din Iași, deschisă în 2007, este specializată în producția de pompe de înaltă presiune (pentru motoare pe benzină și motorină) precum și injectoare pentru industria auto. Produsele realizate în Iași contribuie la optimizarea performanței motorului, reducerea emisiilor și îmbunătățirea performanței în condus. Cu sediul în Londra (UK), Delphi Technologies administrează centre de tehnologie, unități de producție și servicii de asistență pentru clienți în 24 de țări și are peste 21.000 de angajați în lumea întreagă.

Comentarii
 • La intrarea in fabrica tuturor angajaților li se baga termomet ru in fund și doar cei cu febră pot intra ,in scopul diminuării personalului ,speră să moară de covid20

 • Stati acasă. Așteptați sa va dea HIV Orbán sa mâncați de mâine. Uite așa Romanica noastră își ia crucea și se duce spre groapa..

 • Înțeleg ca la ăștia le da bzi sa își ia hârtie igienica și mălai de mâine.. dar restul? Cu ce o sa mai trăiți după ce puneți economia pe butuci?

 • Dragi cititori, Situatia sta in felul urmator : Toate autocarele si microbuzele firmei sunt Mercedes printre ultimile modele si se prezinta intr-o stare atat interioara cat si exterioara foarte buna.Toate autovehiculele sunt dezinfectate de cel putin 4 ori pe zi, atat de catre soferi, cat si de echipa de curatenie de la Delphi. Soferii au trei tipuri de dezinfectant ptr podea, bare de sustinere si de maini, de asemenea un grafic in care isi noteaza ziua si orele cand s-a facut dezinfectia. Responsabilii Delphi sunt tot timpul in contact cu noi, mai nou avem si termometre ptr a lua temperetura angajatilor. De asemenea se discuta suplimentarea nr de autocare. Deocamdata transportatorul si Delphi isi fac treaba cum trebuie si sunt atenti la siguranta si sanatatea angajatilor. Tinem aproape si sanatate tuturor.

 • Dacă se închide fabrica sute de o oameni o sa rămână fără loc de muncă! În loc sa va bucurați ca aveți de munca voi vreți sa stați acasă, tipic romanesc… Cine credeți ca o sa va plătească salariile? Statul român???? Visați cai verzi pe pereți… Noi nu avem bani de kit-uri și voi vreți sa va plătească statul???

 • Mari tampiti. In momentul de fata orice om care are un loc de munca si este platit ar trebui sa fie multumit. Toti cei care faceti scandal intr-un fel sau altul, ganditi-va la un singur lucru: Cum ar fi sa nu va luati salariul o luna sau doua. Dar ganditi-va serios la asta. O luna sau doua cu venit ZERO. Apoi comentati. Spalati-va pe maini, pastrati masurile de siguranta impuse si nu o sa pateasca nimeni nimic.

 • „Coronavirusul” si „sofer number one”, doi CRETINI!!! Poti sa dezinfectezi cu toate dezinfectantele din lume, nu-l poti dezinfecta pe cel de langa tine(cand stai in autobuz ca sardelele) care, poate, poarta virusul dar nu are simptomatologie(se cheama PURTATOR SANATOS, IMBECILILOR!!!). Starea de necesitate poate impune unitatilor economice(publice, sau private) sa plateasca salarul angajatilor pe perioada de izolare, ajutoare de la STAT etc. Alte tari din Europa asa procedeaza, dar ce le pasa YES man-ilor din conducerea Romaniei, ce le pasa de sclavi…

 • Ps. Si ca sa completez, pentru cei amintiti anterior, dar si pentru altii ca ei, marea voastra problema nu este pandemia virala(nici nu stiti ce e aia), ci pandemia de o crunta PROSTIE cu care sunteti infectati, de care nici nu va puteti trata, dar nici muri, din pacate.

 • În Delphi sunt cazuri suspecte de Corona virus numai că jegosiii de manageri le țin ascunse și bagă totul sub preș. Nici legea 19.2020 nu vor să o aplice vin cu amenințări către angajații.

 • „Doar o opinie”, da-te cu capul de pereti, nervosule! Cum vrei sa plateasca o firma privata salariile daca nu are venituri? Nu-mi spune din economiile facute. Tu ai fi de acord sa intretii pe unul care nu munceste pentru tine, din economiile tale, din banii stransi de tine? Ia-ti un tigan in gazda. Cum vrei sa plateasca statul salariile pentru cei ce stau acasa? Banii tot de la impozitele firmelor private vin. Tu esti idiotul nu ceilalti.

 • In scavie v ați născut în scavie muriți! Mari firme producătoare auto germane inchid producția dar delphi nu ca au sclavii pe fraieri de romani, muriți în sclavie!

 • Este un articol foarte bun si prezinta corect realitatea conditiilor de „sclavie” din compania delphi.

  Este doar o chestiune de zile pina apare primul caz de infectare. Imi doresc foarte mult sa nu fie asa dar la ce se intimpla in delphi e impisobil.

 • Ooo, dar vai, cati lingai angajati Tesa comenteaza aici.. cei care freaca mangalul zilnic si incaseaza o caruta de bani lunar.. mai prostilor, ca sa va pe nume, lasati oleaca linsu’ in c.u.r si treziti-va la realitate! Peste tot la tv se anunta si recomamda carantina minim 14 zile. In momentul actual delphi e o bomba cu ceas! Un focar imens care poate exploda in orice min! Sunteti niste inconstienti sa ziceti ca totul e ok, cand defapt e opusul. E jale mare! Tot ce a fct si face delphi au fost mici tertipuri, numai sa nu inchida! Va doresc tuturor astora de lingeti pe aici delphi minim un caz de corona in fabrica, sa va imblonaviti si voi si tot neamul si familia voastra, ca sa va treziti dracu la realitate, cretininior! Solutia era sa inchida fabrica 14 zile ca e decretata situatie de urgenta de catre presedintele tarii boilor, nu sa va puna afise cum sa va spalati corect pe maini panaramelor!

 • Cititi articolul cu Macron; Ce nu s-a spus, din cate stie, este ca a dat ORDIN: nu se admit concedieri, nu se admit declararea de falimente, firmele(publice, ori private) sunt obligate sa plateasca salariile, cei ce stau in chirie nu mai platesc chiria etc. A disponibilizat 30, sau 300, miliarde euro de la stat pentru sustinerea sistemului sanitar si a tuturor acestor masuri socio-economice.Germania face la fel si nu numai Asta pentru informarea unora dintre „inteligentii” de mai sus.

 • Pai da-ne si noua un link de incredere, eventual in limba franceza, sa vedem unde scrie ca firmele private sunt obligate sa plateasca salariile. Nu se admit falimente ;-)))). Un faliment se intampla sau nu, nu trebuie admis de nimeni. Nu ai bani sa platesti salarii si furnizori, pa, esti in faliment. De la 30 la 300 miliarde e cale lunga, esti varza. Macar cand postezi ineptii dupa trezirea din betia de dupa cheltuirea ajutoruli social vino cu date concrete. Si faza asta cu „Ce nu s-a spus, din cate stie” cu care incepi comentariul este de toata jena, nu cred ca ai 4 clase.

 • Bai ”Jorea” iar ”te-ai dezinfectat” cu ceva tarie ? pe toate site-urile ziarelor, ai ”umplut” spatiile pentru comentarii. Mai lasa loc si altora sa isi exprime parerile.

 • Baaa da de saracii aia dl firma de curatenie sky, dc nu zice nimeni nimic?? Sunt obligati sa vina zilnic la munca si nu le sunt platite suplimentare! Delphi plateste o groaza de bani catre sky, iar ordinarii aia isi opresc toti banii si.si bat joc de oameni, profita ca nu au studii, educatie, ca sunt sarmani si.i forjeaza de.i nenorocesc! ITM-UU doarme lin! Traiasca spaga!

 • Si app daca vreti sa vedeti cum arata un focar si cam care.i tb la delphi, veniti si filmati cand intra sau iese lumea dl munca! Sa vedeti cum arata sclavii din delphi, pe tinp de stare de urgenta si carantina! Stai sa apara cazurile de infectati acus si.o sa vada ei ce belesc belengherul, pt ca nu au fct absolut nimic sa evite imbolnavirea! Productia sa mearga, e tot ce conteaza, sclavii da.i in ma.sa!

 • Pentru Nelu, cautati discursul lui Macron de pe TF1, aseara la ora 21, ora Romaniei. Foarte probabil poate fi vazut si pe vre-un site internet. Incercati sa cautati o adresa web a canalului tv francez TF1.

 • Da, cautati, cautati. Cautati matale daca vrei sa-ti sustii punctul de vedere nu arunca vorbe aiurea. Cauta matale si trimite link-ul, sa-l vedem si noi.

 • Pentru Nelu: eu ti-am raspuns civilizat, dar acum iti raspund pe masura, daca esti PROST nu am ce-ti face!!! Initial am scris ” ce nu s-a spus din ce se stie(ca a afirmat, Macron!!!)”, dar nu urmaresc, din pacate, toate erorile pe care le mai face calculatorul. Asistat social…, HANDICAPAT ce esti! Apropo, m-am reinformat, e vorba de 300 de miliatde din care 45 doar in economie(Germania 550 de miliarde), dar si Macron si ministrul german al economiei au spus „fara limita”, chiar daca asa ceva nu exista.

 • Nu pot sa caut, „D-nule” Nelu, lucrez intr-un domeniu ce acum e la „foc continuu” si, cand pot sa mai respir, raspund unor IMBECILI chiar de stiu ca vorbesc in vazduh. S-o faca…asistatii sociali.

 • Bravo, vad ca ai inceput sa si filtrezi ceea ce citesti. Calculatorul nu face erori, ceea ce tastezi aia apare scris. Ma bucur ca te-am facut sa constintizezi si acest lucru. Daca esti nervos, da-te cu capul de pereti, poate te calmezi. Iar domeniul la foc continuu in care lucrezi probabil e Netflix. Noroc ca poti pune pauza din cand in cand ca sa aberezi pe internet.

 • Ba face ba, „desteptule”, atunci cand tastatura este setata sa respecte semnele de punctuatie in mai multe limbi mai are si „crize de personalitate” si face ce o taie capul. Daca nu esti atent sa corectezi schimba, uneori, complet sensul sau gramatica frazei.

 • In cazul in care ferească dumnezeu,în acea fabrica ,o singura persoana ar avea sa presupunem aceasta infecție,cine isi asuma respunderea pentru angajati? Atât de mulți angajați.
  Este nevoie de o singura persoana pentru ca acolo sa înceapă o adevărată nebunie.
  Nu e normal sa fii expus unui risc atât de mare. Si sunt sigur că nimeni nu isi asuma raspunderea pentru nimeni si mai mult ca sigur toți sunt pe cont propriu. Probabil se așteaptă un caz de îmbolnăvire astfel nu se poate explica de ce încă vin persoane la munca cu acele autobuze pe care le vedem prin iași mereu pline de oameni. Oameni care au o familie acasa ,copii sau bunici, si care așteaptă să ajungă cu bine acasa.
  Nimănui nu îi pasă se pare. Probabil ca patronii acestei firme trăiesc cu impresia ca angajați se vor găsi mereu si e mai interesant sa investește timp in angajați noi si mai multe resurse decât sa ii protejeze pe cei vechi si sa ii faci sa fie cat mai buni in domeniu.
  Oameni buni,totul incepe de la voi.
  Dacă măsurile nu se vor lua si nimeni nu va spune nimic si se va merge pe principiul merge si asa,atunci șansele de îmbolnăvire sunt destul de mari.
  Atentie ,vorbim de un număr mare de persoane atât în acea fabrica cat si in autobuzele lor. Presupun ca si distanta dintre posturile de munca nu este atât de mare.
  Doamne ajuta si multa sanatate tuturor angajatilor. Speram sa nu fie un focar de infecție acea fabrica si persoanele sa nu fie pozitive dar totusi asimptomatice asa cum au mai fost si in alte cazuri de infecție cu acest virus.

 • Ba, tu prost nu esti, dar iti place sa te crezi mult mai cunoscator decat esti si asta e mai grav. Lasand rautatile la o parte, cauta discursul individului si ai sa vezi ce zice. Ti-as spune mai multe(pe teme de economie si sustinere sociala, nu sa te injur), dar chiar nu am timp.

 • @Mihaimihaim LA DELPHI E O BOMBA gata sa explodeze….cind explodeaza coronavirusul directorul va avea pe loc dosar penal pentru neglijenta criminala.

 • La Lear corporation e mai rau.
  Muncitori cu drept dat prin lege sa poate sta acasa cu copilul in perioada asta sunt avertizati ca e posibil sa ramana fara loc de munca…Trist..

 • Multinaționalele din Romania nu le închid ei 1-2 sau 3 luni . Mai bine își scot un ochi . Lucru pina cazi leșinat pe linia de producție asta vor ăștia 🙄🙄🙄🙄

 • De ce minți Raluca cu nerușinare. Eu astăzi am fost și am semnat la Dl. Adrian pentru ca nu am cu cine lasă copiii și nu am fost amenințată cu nimic, chiar mi-a vorbit foarte politicos și mi-a explicat cât este de important sa ne protejam in situația asta dificila.

 • Puncte discutate in ședința cu managementul (CRS)
  1. Am fost cumparate 30 de termometre fără contact, toate persoanele din autobuz vor fi scanate de către șofer, cine are temperatura mai mare de 37,4 va cobora din autobuz și va fi trimis la control de specialitate. Cine cine cu mașina va fi verificat la poarta, urmând aceleași proceduri.
  2. Vor fi aduse joi sau vineri măști pentru întreg personalul, ce vor fi schimbate o data la 4 ore.
  3. Se încearcă introducerea unor delimitatorii, persoanele se vor scana la ieșire și intrare pe rând, fără a se forma grupuri.
  4. Se va interzice accesul la zonele de fumat la mai mult de 15 persoane/ 5 persoane pentru zonele mai mici.
  5. Va fi sistată producerea de mâncarea calda la cantina și primirea de colete/ mâncare de la companii din exterior. Pentru a evita aglomerația și contactul.
  6. Șoferii de transport marfa și paznicii nu vor mai avea acces in fabrica. Doar paznicii ce vor avea loc fix, fără sa fie schimbați.
  Separatoarele din cantine trebuie sa rămână pe masa, cine le va îndepărta va fi sancționat.
  7. Exista posibilitatea șomajului tehnic pentru persoanele ce nu doresc sa vina la munca, fiind plătiți cu 75%.

  Sper ca nu am uitat nimic.
  ..

  După câte se vede măsuri de siguranțe o fost luate problema de acuma e la alegerea fiecăruia….

 • Criminali fara scrupule!! Stare de urgenta in toata tara, toti vorbesc numai despre carantina si stat in izolare si ei ce fac? lumea e obligata sa vina in masa la munca! Dosare penale tuturor din conducere la prima infectie din fabrica!!! Niste jegosi ordinari!

 • @Danut daca ni de da posibilitatea de a pleca in 75% credema ca pleaca toata lumea. Cine e nebun sa se expuna la virus ca sa faca profit ei.
  Cel mai bine e sa aiba dosare penale toti managerii. Rusine

 • Ăștia care faceti gargara de condiții…de luni veti simti confortul de acasa….pe perioada îndelungată.. chiar foarte îndelungată…aviz celor cu contracte pe perioada determinată ..atunci chiar veti avea suficient timp sa va c..ati pe voi pe comentare

 • Buna seara tuturor celor ce comenteaza aici.
  Din cele 52 de comentarii citite, nu am vazut nici unul, NICI macar UNUL!!!! care sa incerce sa pomeneasca macar de motivul (!!!!!) pentru care s-ar putea ajunge la acel scenariu avansat de careva, pe undeva, pe-aici….
  DE CE S-AR IMBOLNAVI CEI 2…3000 DE ANGAJATI LA DELPHI??? DE CE???? Pentru ca asa vrea angajatorul???
  Oameni buni, dati dovada de un minim de inteligenta (daca a mai ramas ceva in creierele spalate de Antene!!!)
  SUNT EXTREM DE MULTE PERSOANE care si-au mintit angajatorii in privinta starii lor de sanatate, si-au mintit angajatorii in privinta calatoriilor in zone contaminate, si au fost purtatori de boala catre familie, colegi , angajatori.
  Nu lucrez la Delphi, nu am rude , nici macar amici care lucreaza acolo, Fac parte dintr-o firma extrem de mica, cativa angajati, dar am satisfactia ca suntem responsabili de sanatatea noastra proprie si mai ales a celor din jurul nostru. UNUL din colegii nostri s-a intors de la un curs in UK si a ales de buna voie sa se autoizoleze 14 zile acasa, dupa intoarcerea dinn UK.
  ASTA INSEAMNA A FI RESPONSABIL !!!
  NU SA DAI VINA PE ANGAJATORUL TAU ca ce???????? ca nu te plateste sa stai acasa??? ia-ti concediu. daca vrei sa stai acasa. …. ANGAJATORUL nu este obligat sa te plateasca ca sa stai acasa…….
  <> NU ESTE OBLIGATA sa vina in masa la munca. CEI MAI JEGOSI sunt cei care desi au fost purtatori de COVID fiindca AU FOST IN CONTACT cu persoane infectate, au dat virusul mai departe. NU ANGAJATORUL ti-a impus , TEMBELULE, sa porti, sa dai virusul mai departe. Incearca sa eviti antenele de la ANTENE, si incearca surse de iinformare credibile Ministerul sanatatii Romania sau World Health Organization. ms.ro sau who.int

 • Domnu Nelu, acum am iesit din tura si o sa iti caut linkul. Am avut azi peste 200 de masini la spalat,aspirat si polish. Un indian mi-a dat bacsis 5 coco. Sper ca nevastamea a facut azi mai mult, desi strazile sunt cam pustii…

 • Nu face rau COVID19 pe cat de rau face prostia omenească. Foarte bine punctat de @Anonim: nimeni nu te tine fortat la munca. Luati-va concediu! De fapt, mereu romanul a avut o problemă cu munca: nu prea a agreat-o. Dacă s-ar putea sa stea acasa si sa ia si bani, bine ar fi. Dar deh, nu prea mai merge. As dori ca si poștașul sa ia COVID19 si sa nu mai ducă banii la asistați sociali. Iar BZI e doar o latrina, o fituica ordinară. Dacă e declarată stare de urgență, ce cauta pe teren in cautare de senzații tari? Să stea acasă! Oamenii nu prea pricep marsaviile care se fac pe seama COVID19. Sunt sigur că nici măcar 1% din cei ce au golit rafturile de conserve nu s-au uitat cand expiră. Sunt foarte de acord sa se închidă Delphi, dar ma intreb: dacă starea de urgență se prelungește mai mult de 2 săptămâni și va cădea si aceasta fabrică nu va mai funcționa la capacitatea actuală, cine o sa imi plateasca ratele la Bancă? Tu ala care vrei sa se închidă Delphi? Tu ala care comentezi in plus si nici macar nu stii sa iti scrii numele cum trebuie? Tu ala care in decurs de un an nu ai învățat cum să citești un desen tehnic? Nu. Cu siguranta, nu. Si ca sa inteleaga toți ingrații cum sta treaba: lucrez in Delphi de peste 10 ani si pot spune ca nu sunt sclav Delphi după cum comentează ziarele si unii care nu au habar. Nu! Eu sunt un sclav al Băncilor. Asta am ajuns cu toții: sclavii băncilor. Cred ca peste 50% din romani sunt datori la banci si nu datori la firmele in care lucrează. Multi colegi de ai mei sau de la alte firme au zis ca lucrează de acasă, dar oare lucrează cu adevărat sau doar au găsit pretextul si portița de care au avut nevoie pentru a fugi de muncă?? Eu cred ca ar trebui cu toții sa fim mai înțelepți, sa fim mai raționali, sa stim sa filtram informațiile. Nu mi-ar fi fost rusine sa lucrez la CUG sau la Metalurgica, la companii românești, dar mai există ele oare? Cine au fost cei care le-au devastat? Oare am fost noi? Părinții noștri? De ce nu am fost in stare sa le menținem vii? De ce? Pentru ca am fost învățați să facem ciubuc, sa mai băgăm mâna, sa mai furăm câte puțin. Dar nu-i nimic. COVID19 a trimis în țară toate leprele plecate pe afara la ciordit. Si apoi o sa vedem cum va mai fi. Tu stai acasă si schimba posturile de la TV, ca in 30 de ani de libertate altceva nu ai mai învățat. Ai uitat sa iti respecți părinții, ai uitat sa le respecți munca, ai uitat sa ții o sapă in mână, ai uitat cum miroase iarba proaspăt cosită. Si ce e mai grav, ai uitat sa ai coloană vertebrală.

 • @Hai hui as vrea sa stiu si eu de unde esti tu asa de bine informat ca de pe 23 se sta acasa? Cumva va sperie titlul acesta „Volkswagen oprește producția la majoritatea fabricilor din Germania și Europa, din cauza crizei coronavirus. Decizia grupului ar urma să fie implementată începând de vineri, conform Der Spiegel.”

  PXXXXea are slarii mici la GI si oricum lucreaza 23 de zile si sunt platiti 21 asa ca mare pierdere nui ca sunt determinati sau nu; vine vara se gaseste in constructii si agricultura, virusul va trece lucrurile vor reintra incet incet in normal.

  Problema e la voi ca din moment ce se termina cu VW se termina si cu Delphi si nu o sa mai fiti manageri sau pardon STAFF cu masini de serviciu pe care le parcati in fata fabricii iar pXXXXXa vine inghesuita in vagoane. Se va termina si cu salariile de 10.000 RON .
  Poate ati uitat ca un operator munceste ca un sclav si ia 1900 ron cu suplimentare???

  ASA CA SA SE INCHIDA DRAKU SI SA NU MAI AUZIM IN VECI DE DELPHI !!!!!!

 • Ai dreptate JB, multi amatori de stat acasa …care oricum nu ar sta in casa….la fotosinteza cu babele la poarta, la mancat seminte pe casa scarii…dar sa fie platiti !

 • Problema cea mai gravă e ca suntem ținuți ca oile la poartă, 1000 de persoane ca sardelele, pentru a se face control corporal 100 la 100.
  Nici macar la măsură asta josnica, nu renunță patronii în aceste condiții, d-apai sa închidă temporar fabrica sa piardă el câteva milioane de dolari.
  Sclavii sa muncească și sa fie controlați 100 la 100.

 • Futu-va în gura cu termometrele voastre și cu dezinfectantele voastre.. Voi sunteți inconștienți. Închideți dracu odată fabrica ca și asa țineți lumea ca pula ca numai este de lucru. Bag pula în termometru vostru care îl puneți la intrare și stergeti cu clor și ați pus dezinfectant pentru mâini. Mai muistule de Popescu care tot trimiți lumea la camera sa sufle în fiola pulii tu ești idiot ca nui ceva normal pentru lumea care sta acolo și persoanele de la paza. Le suflați zilnic în fata și lăsați acolo toți microbii. Sa vina BzI sa ea interviuri la 1 jumate când întra lumea în schimb sa vadă ce declarații se dau.. Se ascund multe și sunt mulți care trebuie sa stea în izolare dar vin la munca. Futu-va în gura de panarame

 • Numai minciuni care le scriu lingăii de Tesa. Niște incompetenți care dau numai buleala și se întorc tiruri înapoi cu rebuturi. Sunt pline birourile de căcati care iau salar degeaba.. Numai mâncați căcat că sa adus măști ca 90% din angajați nu au măști nu sa dat. Închideți odată fabrica ca va fi un focar de Corona. Terminați odată cu minciuna și cu sclavia din Delphi. O sa plătiți pentru aceasta inconștiență

 • Pai ce interes sa aiba ei sa inchida fabrica dragi colegi? decat sa inchida si sa ia somaj tehnic salar de 30 de mil, nu mai bine, toti sclavii la munca si sa ia salar intreg de 200 de mil?? Stam ca oile la coada sa ne ia „temperatura” la intrarea in schimb.. toti avem 33 si 35!!!! Adica am fi si oleaca morti cum ar veni.. la poarta iar bot in bot la plecare, isi bat p ….a efectiv de noi pe fata! O sa apara cat de curand cazuri de corona si.o sa intre multi la puscarie, pt ca au fost lacomi si s.au gandit numai la buzunarul lor! Sa va fie rusine ma jegurilor!

 • Niște jeguri incompetenți. Eu l-aș scuipa în fata pe muistu de Miron și Cățelușu lui de Popescu care se ocupa cu securitatea pulii. Care tot trimit lumea la camera și se face control în poarta și ne adunam unu lângă altu. Unde e distanta de 1 metru? Voi sunteți cretini. Închideți fabrica odată Ragaliilor ca și asa producție nu sa făcut de la începutu anului. La pușcărie o sa ajungeți panaramelor. Sa va iau termometru în pula și dezinfectantele

Adauga un comentariu