Local

Parcul Regina Maria din Iași va fi transformat radical! Proiectul prevede o zonă pentru sport și locuri de joacă pentru copii pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați – FOTO

Publicat: 13 feb. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Parcul Regina Maria din Iași va fi transformat radical Proiectul prevede o zonă pentru sport și locuri de joacă pentru copii pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați - FOTO
Parcul Regina Maria din Iași va fi schimbat radical. Zona va fi transformată pentru activități sportive și de relaxare

Parcul Regina Maria din Iași va fi schimbat radical. Este vorba despre cel cunoscut drept „Regina Maria a României”

Consilierii locali au aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici ai proiectului „Mobilare urbană și amenajări pentru sport, joacă și odihnă în parcul Regina Maria a României, zona Podu Roș, Municipiul Iași”. Valoarea totală a investiției este de 1.283.760,80 lei.

Parcul Regina Maria din Iași va fi schimbat radical. Zona va fi transformată pentru activități sportive și de relaxare

Parcul „Regina Maria a României” are o suprafață totală de 9.500 de metri pătrați, iar terenul a fost supus mai multor renovări și modernizări de-a lungul timpului. Primăria Iași dorește să amenajeze două zone care să satisfacă atât nevoia de relaxare și conexiune socială, prin realizarea unei „Insule Comunitare”, cât și nevoia de activitate fizică, prin construirea unei „Insule Sportive”. Cea din urmă va fi realizată prin amplasarea unor coșuri de baschet și a altor accesorii pentru activități sportive. Mai mult decât atât, în proiect este prevăzută și amplasarea unui număr de 10 bănci circulare cu măsuțe de picnic în jurul a 10 arbori maturi.

„Se va extinde instalația de iluminat nocturn în cele două insule prin amplasarea de corpuri de iluminat pe structură metalică, cu rol de delimitare a fiecărei insule în parte. Se prevede executarea de plantații noi de 5 arbori, 25 de arbuști ornamentali și 30 de metri liniari de gard viu cu plante agățătoare, în jurul insulei sportive. Se prevede executarea de plantații noi de arbuști ornamentali și 12 metri liniari de gard viu cu plante agățătoare, în jurul insulei comunitare”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Catargul din Parcul Regina Maria se degradează pe zi ce trece

Steagul României, ancorat pe construcția înaltă din Parcul Regina Maria, trebuie să ajute la aspectul vizual al orașului. Totuși, dacă de la distanță arată spectaculos, când te apropii, imaginea începe să se schimbe. Plăcile de marmură sunt căzute de pe structura de rezistență a catargului, iar până acum nu s-a găsit nicio rezolvare. Până acum, plăcile au fost deja reparate de trei ori, însă problema a persistat. Investiția a costat aproape 480.000 de lei, din bani publici, iar lucrările au fost efectuate de Tar M.V. SRL. Se pare că aceste probleme au apărut chiar după finalizarea lucrării, din cauza proiectului, plăcile de marmură nu rezistă și se desprind de pe structură.

Au fost făcute sesizări către Primăria Municipiului Iași, încă din anul 2023, de către reporterii BZI, însă administrația publică locală nu s-a sinchisit nici până în luna februarie 2024 să rezolve problemele, iar plăcile din marmură cad în continuare una câte una.

Parcul Regina Maria din Iași va fi schimbat radical. Este vorba de cel cunoscut drept „Regina Maria a României”, care va fi reamenajat cu spații de joacă pentru copiii, de relaxare și o zonă pentru sport.

Comentarii
  • Măi să fie, numai în campaniile electorale apar proiecte de-astea futuriste care oricum rămân la stadiul de schiță. De ce nu a făcut nimic primăria până acum și dintr-o dată explozie de proiecte aruncate în ochi ieșenilor?

  • Stricati linistea unui spatiu recreativ cu cosuri de baschet so zgomot. Tantalai de reprezentanti si proiectanti spune:

    Idioti ce sunteti cu toti proiectantii vostri, natarai.
    In mijlocul orasului, unde cauti linistea aduci bubuiala de mingi ? Mai ales langa o biserica ? Nebunilor.
    Daca la nici 50 metri este o sala polivalenta, peste 2 ani va fi inca una voi TANTALAI ce sunteti distrugeti parc de liniste cu tropote de mingi ? Acolo vor fi numai injuraturi si zgomot.
    Ce tampenie aveti in capul vostru de inculti ce sunteti.

  • Habar n-aveam că există acest „parc” cu această denumire in Iași .
    Pe vremuri îți era frică să treci prin tăpșanul ăla plin de buruieni

  • Uitați-vă la parcurile de copii și la cele amenajate recent între blocuri, nu vezi un copac, vara copiii se frig pe tobogane, nu ai unde să stai puțin la umbră.

  • Va dispare si putinul spatiu verde care exista. Sunteti total rupti de realitate. Mai bine va ocupati de parcul din Tatarasi- Ciurchi.

  • la un parc mai mic de 1 ha, ore cat de inteligent poti sa fi ,sa crezi ca poti sa-l imparti in zona de relaxare(liniste) si zona de sport?!(mai ales aruncare la cosul de baschet,foarte galagioasa)…,se mai si cheltuesc multi bani pentru aceasta”minune”!!

Adauga un comentariu