Local

Părintele Calistrat Chifan, mânăstirea Vlădiceni: ” Aș zice cu decență și smerenie că sunt încântat sufletește, că Domnul mă bagă sub dușul urii semenilor cu atâta tărie, poate pregătindu-mă pentru examene și mai grele”

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Părintele Calistrat Chifan mânăstirea Vlădiceni  Aș zice cu decență și smerenie că sunt încântat sufletește că Domnul mă bagă sub dușul urii semenilor cu atâta tărie poate pregătindu-mă pentru examene și mai grele
Părintele Calistrat Chifan

CUVÂNT DE FOLOS SUFLETESC PENTRU
IUBITORII PAGINII NOASTRE DE ÎNVĂTĂTURĂ
ORTODOXA
– ESTE VREMEA SĂ NE TREZIM DIN BEȚIA ȘI EUFORIA MANIPULĂRILOR, DEZINFORMĂRILOR DE TREI PARALE.
– Oare se cade nouă Ortodocșilor serioși și evlavioși să începem nevoința postului cu mintea plină de lăturile și veninul unei prese-media otrăvită de mirosul putred al banului, minciunii și veninul demonic al distorsionării fiecărui cuvânt cu care spurcă, mânjesc, discreditează, desființează și alterează tot ce ating?
– Țara moare de foame, bătrânii nu au pensii, scumpirile nejustificate la alimente, gaze, energie, triplarea prețurilor, salariile și pensiile de mizerie, inflația aberantă, la care presa bine hranită din banul public, tace în cârdășie cu sabotorii României și se uită cum poporul se prăbușeste în naivitate și întunericul sărăciei, iar presa “justițiarul de carton”, se preface că restabilește morala ortodoxă.
– Fără pic de rușine și bun simt atacă ca hienele, mușcă, împroască cu balele urii, cu o răutate de hiene, ar mai avea puțin să bage cuțitul în direct, o înverșunare draconică, diabolică și bolnavă de a distruge până în temelii, care-i interesul?
Vreți să acoperiți o mârșăvie cu una și mai mare?
– Ați muncit voi reporterii și gazetarii în mănăstirea Vlădiceni 14 ani vreo zi în locul preotului?
– Știți voi rânduielile călugărești?
– Rușine! Țara arde și presa se cheaptănă!
– Cu ce vă deranjează pe voi, că un călugăr provine din oameni simpli sau de la țară?
– Nu pot fi toți, fii de nomenclaturiști ca în politică, biserica este a românilor de rând, muncitori, țarani și oameni cu frica lui Dumnezeu.
– Cu ce vă deranjează, onorată presă de scandal că am abslovit Liceul Agricol?
De unde provine mâncarea , nu din pământ, nu din agricultură, nu din zootehnie?
De fapt, pentru cei mari și grei, mâncare vine din import, pe capace și comisioane nu din truda gliei românești, rușine presă manipulativă și aservită intereselor murdare.
– Sub pretextul corectitudinii și dreptății bateți cu copitele în Biserica lui Hristos, după ordinele de la Bruxelles, puteți bate mult și bine, nu părintele Calistrat este biserica.
Hristos și tot poporul românesc este Biserica, nu o să-i manipulați voi niciodată, Duhul Sfânt păzește Biserica.
– Mare dărâmare în Ortodoxie, două neadaptate social și moral, care tulburau biserica și slujbele, au fost puse la punct, iar acum fiind victime, le salvează presa și tabloidul, chiar nu vă este rușine?
– Geme țara de prostituție, corupție la toate nivelele sociale, de minciună și hoție, unde de facto ar trebui să fie datoria voastră, iar voi ați tăbărât deodată ca hienele să stârpiți corupția și nedreptatea și criminalitatea în ograda mănăstirii Vladiceni, bravo dragă presă, de mâine vom fi în Schengen, cei mai imaculați, ați rezolvat toate problemele, inclusiv PIB ul și creșterea economică vor lua procente.
– Mare profesionalism demonstrat în cinci zile de circ mediatic, ați descoperit calul mort care era aprins de drept, murind de boală, vâ vorbește un creștin care a învățat Liceul Agricol.
– Ați mai descoperit, în mod concret că un superior a trimis în altă parte un slujitor că avea mai multă simpatie din partea creștinilor, rușine presa Suceveană, o simplă vedere asupra unor lucruri serioase tratate la divertisment.
– Cred că ar fi momentul să realizați ce ieftini ați ajuns, dacă în știrile voastre ieftine, nu mai este urmă de adevăr, doar minciună, can-can ieftin, reting și audiență.
Voi sunteți izvorul corupției în această țară săracă și chinuită.
V-a învățat sistemul să fiți falși și corupți, la ordin terfeliți pe cine vreți voi și cum vă place, nu mă deranjează, nu mă interesează, nu mă afectează.
– Dar trag un semnal de alarmă la toată creștinătatea ortodoxă românească, grijă mare, mare grijă, daca atâtea mănăstiri și schituri peste 29 mii de biserici și peste 30 mii de clerici, nu am schimbat în bine opinia publică socială și oamenii din instituțiile statului la orice nivel, suntem un popor cu mari traume si boli sufletești, o biserică la vedere părută pe drumul lui Hristos, dar cu credincioși în derivă, după cum bate vântul, manipulați și spălați la gândire de aparatul de dirijare a maselor.
– Bravo nouă, dacă o mână de oameni mărunți la suflet, prin minciună și diversionism manipulativ, ne duc în ce direcție vrea Bruxelles nu unde o cere Evanghelia lui Hristos.
– Vreau și vă rog la modul sincer, nu mai afișați tot felul de îndemnuri și rugi în numele părintelui Calistrat, nu am cerut nimic nimănui.
Și până astăzi tot rugăciune a fost, nu jucam mingea, tot slujbe, tot sfântu maslu, dezlegări, Sfânta Liturghie, dar se pare că ele nu rodesc suficient în sufletul nostru.
– Nu se explică altfel faptul, că două neadaptate moral și social, pot deregla și perturba o țară întreagă și o biserică întreagă, fiind susținute de o presă-media manipulativă, dar și de oameni răi intenționați, care pentru a treia oară încearcă aceiaș orchestrație ieftină de murdărire a unui simplu preot, pe motiv că nu are sânge albastru, mare greșeală, sufletul în noi toți este la fel.
– Tocmai din acest motiv mă simt demn și cinstit, că dorința mea este doar de bine, pagina cu învățaturi este cartea mea de vizită a sufletului meu, poate până va fi blocată, facem alta la fel de la zero, munca în via lui Hristos este datorie sacră, plata este în Cer la Dumnezeu nu la oameni pe pământ.
– Aș zice cu decența și smerenie că sunt încântat sufletește, că Domnul mă bagă sub dușul urii semenilor cu atâta tărie, poate pregătindu-mă pentru examene și mai grele, asta trebuie, asta facă Domnul, ce face Majestatea Divină este lege.
– Nu împrăștiați zvonuri aiurea, sunt bine, sunt în ograda mănăstirii Vlădiceni, am ascultare de la starețul și episcopul meu, restul sunt povești, minciuni, legende, de la lume, de la presă și de la Diavol.
– Mulțumesc creștinilor bine credincioși, dacă doriți să faceți ceva util sufletului, faceti 7 acatiste la Arh. Mihail și Gavriil
– Citiți o dată Psaltirea pentru urâtorii de Hristos și Ortodoxie, pentru binele românilor Ortodocși.
– Pentru toți cei care mă demonizează, vă mulțumesc și mă rog să găsiți un preot pe placul vostru, să-l urmați să-l ascultați să nu uite Dumnezeu de dumneavostră.
– Eu personal mă întăresc cu vorbele Sfântului Apostol Pavel:
“Când sunt slab, atunci sunt tare”.(Epistole).
“Nu-mi este a mă lăuda, decât numai în Crucea Domnului meu”. (Epistole).
– Spunea un mare cârturar:
“Când vrei să fii un om al vremii tale, îndreaptă cele rele, nu te complace în ele, că devii ca ceilalți, dacă nu te ridici deasupra lor”.(Mitropolit Antonie Plămadeală).
– Am fost mereu întrebat de regret și părerile de rău, cum văd lucrurile?
-Sincer: Creștinul vine la biserică să se roage, nu să facă mascaradă și circ.
– Cine vine cu alt gând, decât cel mântuitor, pică sub dreptatea Majestații Divine, chiar dacă El întârzie, Dumnezeu nu uită.
– Aparent înfrângerea este doar o stare, Dumnezeu este Biruitorul Iadului.
“Privegheați și vă rugați să nu cădeți în ispită”!(Epistole).

Părintele Calistrat Chifan, mânăstirea Vlădiceni, județul Iași.

Comentarii
  • Pai ce credeai presfinte ca te așteaptă?! Raiul?! Gata, vrei premiat și dincolo, A dracu chelea ape tine de huligan

  • Voi trimiteți un comunicat din evul mediu cum ca presa asta ticaloasa, sorosista, progresista și reptiliana, „îndrăznește” sa prezinte obiectiv o situație de neconceput într-o tara europeana.
    Stimabilii ziariști uite asa trebuia prezentat evenimentul: o nerusinata de maciuca nemăritata s-a împiedicat și a căzut cu fața în pumnul PREASFANTULUI. Prin urmare datorează recunoștință veșnică pentru harul sfânt dobândit prin metoda croșeu din lateral spate, precum și triplarea dijmei către biserică. VREDNIC ESTE. AMIN.

  • vorba aia cu „prostul nu e prost destul pana nu e si fudul” parca a fost facuta special pentru viermele asta … i se potriveste manusa

  • Calistrat, daca se aseaza pe o banca – pe pietonal, sa zicem, pariu ca-n 5 minute are coada de oameni de peste 300 de metri? Doamne ajuta !

  • „peste 29 mii de biserici și peste 30 mii de clerici”, da părintele, I-a fa matale socoteala: ori 500 mii euro/per bucata de „lăcaș Sfânt” (și am pus asa o suma modica, ca altfel se știe, odată cu biserica creste și vilisoara PREASFANTULUI, plus salariile lunar, vreo 6000 – 8000 lei mediu brut inmultit cu că-ți talibani ai zis? 30.000??? (pai sunt vreo 8000 de doctori…, la ce ne trebuie atâția aiatolahi?? ) și te ia cu amețeală cum se duc sume imense pe vrăjitoriile voastre care nu au nici o legătură cu credință sau cu bunul Dumnezeu, care nu aduc nici un beneficiu societății, ba chiar as îndrăzni sa zic ca voi faceți mai mult rău decât bine. CÂND FACEM UN REFERENDUM SA NU MAI FIE RELIGIA FINANȚATĂ DE LA BUGET? Asta Stimabilii ar fi următorul pas firesc.

  • @iasionline
    Dar de ce tocmai pe pietonal?? Ca pe acolo trece populimea vostra¿ Hai sa vedem ce se întâmpla dacă se așează pe o banca la Universitate? Îți zic eu: NIMIC. – pentru ca asta e individul – un nimic, o nulitate. Nu, nu o afirm eu, a demonstrat-o el însuși cu vârf și îndesat.

Adauga un comentariu