National

Părinții se tem că guvernanții vor să introducă vaccinarea obligatorie în rândul elevilor: ”Acest Guvern încearcă să adopte această lege”

Publicat: 20 sept. 2020
Părinții se tem că guvernanții vor să introducă vaccinarea obligatorie în rândul elevilor: ”Acest Guvern încearcă să adopte această lege”
Părinții se tem că guvernanții vor să introducă vaccinarea obligatorie în rândul elevilor: ”Acest Guvern încearcă să adopte această lege”

Părinții se tem că guvernanții vor să introducă vaccinarea obligatorie în rândul elevilor. Persoanele care sunt împotriva vaccinării au reacționat negativ la un ordin al Ministerului Sănătăţii. Din informațiile preluate de la aceștia, se pare că ordinul nu prevede imunizarea obligatorie în cazul descoperirii vaccinului pentru COVID-19. Totodată, în ordin se arată că nevoie ca părinții să își dea acceptul în ceea ce privește imunizarea.

Astfel, ordinul comun între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei vizează faptul că elevii ar putea fi imunzaţi, în situația în care se va descoperi un ser împotriva noului coronavirus. Cu toate acestea, faptul menționat nu va fi posibil dacă părinții nu își vor da acceptul.

Chiar și așa, contestatarii sunt de părere că este doar o metodă a guvernanţilor de a introduce vaccinarea obligatorie în rândul elevilor.

Părinții se tem că guvernanții vor să introducă vaccinarea obligatorie în rândul elevilor

Avocații vin în ajutorul persoanelor care se tem  de acest lucru și spun că nu se poate lua în calcul posibilitatea dată de ei, deoarece guvernanţii se bazează pe o lege din anul 2006, o lege contestată şi atunci.

”Acest Guvern încearcă să adopte această lege obligatorie a vaccinării obligatorii, cumva ascunsă de anumite prevederi care ar acoperi un aşa-zis consimţământ al părinţilor.

De peste patru ani de zile se încearcă adoptarea legislaţiei vaccinării oblogatorii împotriva cărora o mare parte din avocaţi au luptat împotriva lui (…) În ceea ce priveşte acest ordin, acesta nu a fost încă adoptat, a fost pus în discuţie şi în urmă cu câteva zile a avut loc la solicitarea noastră, a oamenilor, a avocaţilor şi a ascociaţiilor medicilor, o aşa-zisă întâlnire cu Ministerul de o jumătate de oră, 100 de persoane. Acesta nu este nici măcar transparenţă decizională. Nu s-a ajuns la niciun rezultat cu Ministerul.

Această vaccinare obligatorie nu poate fi instituită doar printr-un ordin, ci doar printr-o lege!

(…) Este o obligativitate ascunsă a vaccinării, în condiţiile în care, în cele 155 de pagini ale ordinului se menţionează clar că părinţii vor fi puşi să aducă acele carnete de vaccinare din vaccinarea aşa-zisă obligatorie spun ei, dar nu este obligatorie. Ministerul recomandă vaccinările! Nu suntem anti-vaccinişti, pentru că toţi ne-am vaccinat copiii de anumite boli (…) Înainte se făceau vaccinuri, nu şapte într-unul şi nu cu consistenţa pe care o acum, în care pui inclusiv resturi de ADN, ARN, de avortoni, ş.a.m.d. Erau mult mai curate şi le făcea Institutul Cantacuzino”, a spus Diana Ivanovici, avocat.

Când primește România vaccinul împotriva CoVid-19. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

S-a aflat când primește România vaccinul împotriva CoVid-19. Acest lucru se va petrece nu mai devreme de primul trimestru din 2021. Însă până atunci, populația este sfătuită să respecte regulile de distanțare și de igienă.

Vești bune pentru români, anunțate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a precizat că țara noastră ar putea beneficia de un vaccin anti-CoVid-19 la începutul anului viitor. Totodată, Nelu Tătaru îi îndeamnă pe români, ca până atunci, să respecte regulile. Așadar, este foarte important, în continuare, să se păstreze distanțarea socială. De asemenea, regulile de igienă sunt cele care ne pot proteja de contractarea virusului.

Adauga un comentariu