Culinar

Pască fără aluat. O reţetă simplă

Publicat: 07 apr. 2020

Pasca este un preparat tradițional de Paște și unul dintre cele mai iubite deserturi pentru această sărbătoare. Află cum să faci pască fara aluat, cu cremă fină.
Dacă eviți să faci pască pentru că ți se pare dificil sau crezi că există o mulțime de rețete din care nu știi ce să alegi, trebuie să știi că există și variante mai simple.

Este foarte simplu să faci o pască delicioasă, cu umplutură fină de tip cheesecake, și fără blat. Ai nevoie de puține ingrediente și nu îți trebuie prea multă experiență.

Iată cum să faci pască fără aluat:

Ingrediente:

750 grame brânză dulce
150 grame zahăr
3 linguri cu zeamă de lămâie
50 grame amidon de porumb
4 gălbenușuri
4 albușuri
200 ml de smântână
200 grame de stafide (opțional)

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru prăjituri rotundă cu diametrul de 28 cm, cu fund detașabil. Hârtia de copt trebuie să depăsească în înălțimea formei.

Amestecă cu mixerul brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul de porumb și gălbenușurile. Adaugă apoi albușurile bătute spumă și smântâna și mai amestecă puțin, la viteză mică. Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt.

Taie hârtia astfel încât să ajungă la nivelul compoziției din tavă. Pune pasca la cuptor și las-o aproximativ 70 de minute. Lasă pasca să se răcească în tavă, apoi scoate-o cu grijă.
Adauga un comentariu