Pasionații de vin și peisagistică au o șansă unică să afle secretele celor două domenii speciale. Facultatea de Horticultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași le propune acestora o serie de workshop-uri, menite să transmită informații, să formeze deprinderi și în același timp, să se relaxeze și să încânte participanții. Fiecare workshop va avea durata de trei ore și va consta în prezentarea profesională a unor tematici de interes din domeniile abordate
Facultatea de Horticultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV Iași) din Iași propune pasionaților de vin și iubitorilor de peisagistică, o serie de workshop-uri, menite să transmită informații, să formeze deprinderi și în același timp, să se relaxeze și să încânte participanții. Fiecare workshop va avea durata de trei ore și va consta în prezentarea profesională a unor tematici de interes din domeniile abordate. Pasionaților de vin li se propune degustarea și caracterizarea unor vinuri reprezentative pentru regiuni viticole de reputație națională și internațională, iar iubitorilor de peisagistică inițierea în artă topiară (tăierea artistică a plantelor și crearea de sculpturi din acestea) și utilizarea, în scop decorativ, a unor specii vegetale.
Pasionații de vin și peisagistică sunt invitați la cursuri susținute de specialiști ai Universității de Științele Vieții din Iași
Primele două workshop-uri vor avea loc în data de 15 iulie 2022, în laboratoarele Facultății de Horticultură a USV Iași și vor avea ca tematică, pentru degustarea de vinuri „Particularități ale vinurilor Regiunii viticole a Dealurilor Moldovei”, iar pentru peisagistică „Utilizarea tehnicilor de artă topiară în amenajarea grădinii familiale”. Workshop-urile se vor desfășura cu grupe de 10 participanți. Taxa de participare la un workshop este de 200 lei, iar data limită a înscrierilor, 1 iulie 2022. Pentru înscriere și informare privind programul și locațiile întâlnirilor, cei interesați sunt rugați să transmită email la adresa aphp2022@gmail.com.
USV Iași îmbuteliază, sub brand specific, propriul vin obținut de către studenți în Ferma Didactică „Vasile Adamachi”
Important de menționat că, USV Iași îmbuteliază, sub brand specific, propriul vin obținut de către studenți în Ferma Didactică „Vasile Adamachi”. Stația micro-pilot de vinificație din cadrul instituției are multiple avantaje, primul și cel mai important este reprezentat de faptul că studenții pot să pună în practică ceea ce învață teoretic la cursuri și laboratoare. Universitatea deține un singur brand de vin, o singură gamă sub care se regăsesc aproximativ 15 soiuri de struguri pentru vin – Muscat Ottonel, Busuioacă de Bohotin, Fetească neagră, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Merlot. Universitatea de Științele Vieții din Iași este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune în pregătirea de specialişti în domeniu, foarte mulți dintre oenologii cunoscuți, de la crame mari și mici din România fiind absolvenți ai Facultății de Horticultură. Marele atu al Școlii de Oenologie de la Iași este reprezentat de baza didactică și de cercetare, considerată cea mai bună din țară.
Trebuie precizat că vinul produs și îmbuteliat la Ferma Didactică „Vasile Adamachi” nu este, deocamdată, destinat comercializării. Așadar, pasionații de vin și peisagistică sunt invitați la cursuri susținute de specialiști ai Universității de Științele Vieții din Iași.