Sanatate

Pastile pentru durerea rinichi: Gamă variată de tratamente pentru a scăpa de caeastă problemă gravă

Publicat: 07 sept. 2021
persoană care acuză durere de rinichi
Durerea de rinichi apare în cele mai multe cazuri în regiunea lombară sau în flanc

Durerea de rinichi este una dintre cele mai puternice și mai persistente dureri pe care le poate resimți o persoană. Tocmai din această cauză, multă lume vrea să știe ce pastile pot să ia pentru durerea de rinichi.

Durerea de rinichi apare în cele mai multe cazuri în regiunea lombară sau în flanc. Aceasta poate ajunge în fosa iliacă sau la organele genitale externe în cazul obstrucției uretrale.

În cele mai multe cazuri, durerea de rinichi este surdă, intensă și poate fi însoțită de semne și simptome urinare precum urinat dificil. În alte cazuri, durerea poate fi moderată și deasă și poate fi însoțită de schimbarea culorii urinii.

persoană care acuză durere de rinichi

De asemenea, alte simptome care însoțesc durerea de rinichi sunt oboseala, edeme, erupții cutanate, febră sau chiar vărsături.

În cazul în care cauza durerii de rinichi nu este tratată la timp, rinichii pot înceta să mai îndeplinească funcțiile și așa se poate ajunge la insuficiența renală. Alte complicații pot include septicemie, apariția cicatricilor la nivelul rinichilor sau la nașterea unui copil cu o greutate scăzută, în cazul femeilor însărcinate.

persoană care acuză durere de rinichi

Principalele cauze ale durerii de rinichi

Durerea de rinichi arată că există o problemă la unul sau la ambii rinichi, iar cauzele acesteia sunt multiple. Printre cele mai frecvente cauze care duc la apariția durerii de rinichi sunt pietrele la rinichi, infecții ale tractului urinar, infecții ale rinichilor, sângerări la nivelul rinichilor.

De asemenea, durerea de rinichi mai poate fi cauzată de c heaguri de sânge sau tromboză renală sau boala rinichilor polichistici.

În cazuri rare, de vină pentru apariția durerii de rinichi pot malformații congenitale la nivelul rinichilor, hidronefroza, sarcina sau cancerul renal.

persoană care acuză durere de rinichi

Pastile pentru durerea rinichi: Ameliorare rapidă cu o paletă largă de medicamente

Pentru ameliorarea durerii de rinichi există o serie de medicamente care sunt prescrise ținându-se cont de cauza apariției durerii.

Medicamentele antispastice se bazează pe eliminarea spasmei musculare a organelor sau a vaselor. Acestea duc la o relaxare a mușchilor netezi ai ureterului, lumenul canalelor urinare lărgindu-se. Antispasticele sunt utilizate pentru a trata boala renală acută și cronică.

Medicamentele antispastice miotropice duc la o schimbare a echilibrului ionic la nivel celular și astfel durerea de rinichi trece mai repede. Aceste medicamente au efect vasodilatator.

Medicamentația combinată de acțiune reprezintă o altă soluție pentru ameliorarea durerii de rinichi. Acestea ajută la reducerea durerii la nivelul rinichilor și la normalizarea temperaturii corpului.

persoană care acuză durere de rinichi

Analgezice și antipiretice pentru durerea de rinichi

Analgezicele sunt alte medicamente recomandate pentru durerea de rinichi. Acestea au o acțiune antispasmodică puternică, având un mecanism de acțiune bazat pe efectul asupra sistemului nervos central, prin urmare sunt atât de eficienți pentru atacurile de inimă, în starea postoperatorie și pentru tratarea sistemului urinar.

În această grupă de medicamente includ atât cele de origine naturală, cât  și cele sintetice și semisintetice.

Antipireticele sunt medicamente de origine vegetală, a căror acțiune se bazează pe termoreglarea. Acest lucru determină o scădere a temperaturii, iar antipireticele acționează până când temperatura corpului devine normală.

Dezavantajul analgezicelor este dependența corpului de substanța tratată în timpul utilizării pe termen lung.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene au efecte puternice în cazul inflamației, durerii și temperaturii, ceea ce asigură eficiența acestora.

Adauga un comentariu