Local

Patronul Autocenter construiește un bloc pe strada Zugravi din Iași! Clădirea va avea 5 etaje – FOTO

Publicat: 17 sept. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Patronul Autocenter construiește un bloc pe strada Zugravi din Iași Clădirea va avea 5 etaje  FOTO
Mihai Angel Lăzărescu își extinde proprietățile cu un proiect imobiliar

Mihai Angel Lăzărescu, patronul Autocenter din Iași, vrea să construiască spații de cazare pe strada Zugravi, în apropiere de șoseaua Arcu. Proiectul va fi inclus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de Consiliu Local

Un nou proiect imobiliar este anunțat în apropierea zonei Gara de Nord, pe strada Zugravi, nr. 20, la câțiva metri de șoseaua Arcu. Societatea Servicii Reabilitare Imobile SRL, din Vaslui, a depus o solicitare pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri cu funcțiunea de spații de cazare. Terenul disponibil are o suprafață de 1.080 de metri pătrați. Proiectul a primit avizul de oportunitate la finalul anului 2021, iar acum este propus pentru ordinea de zi a unei viitoare ședințe ordinare de Consiliu Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Regimul de înălțime propus este S+P+4E+5R, cu un procent de ocupare a terenului de 40 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 2,35. Societatea Servicii Reabilitare Imobile SRL este controlată de afaceristul Mihai Angel Lăzărescu, patronul Autocenter, cu obiect de activitate „service auto”.

Patronul Autocenter construiește un bloc pe strada Zugravi, după ce a vrut să vândă o proprietate din Copou

În 2022, Mihai Angel Lăzărescu a anunțat vânzarea unei suprafețe de 1.639 de metri pătrați ce se află în spatele Casei „Berthelot”, chiar în vecinătatea Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA). Omul de afaceri cerea pentru teren suma de 655.600 de euro, adică 400 de euro pe metru pătrat. Asta în condițiile în care un metru pătrat, la prețul actualizat, depășește 1.000 de euro. Unul dintre motivele pentru prețul scăzut este faptul că nu se pot construi blocuri, zona fiind plină de clădiri aflate pe lista monumentelor. Un aviz emis de Comisia de Monumente ar fi puțin probabil. În acest moment, terenul este împrejmuit cu un gard. În anunțul lui Lăzărescu este specificat că se poate construi un imobil cu o suprafață desfășurată de 1.770 de metri pătrați.

„Prezintă trei accese, prin strada General Henri Mathias Berthelot, prin Fundac 40 de Sfinți și prin Bulevardul Carol I, și regulile urbanistice: CUT max. 1.08, POT și regim de înălțime conform PUZ. Suprafața totală desfășurată a clădirii ce poate fi edificată este de 1.770 de metri pătrați. Ținând cont de raritatea ofertei pe piața imobiliară din Iași, terenul este pretabil pentru desfășurarea unor activități culturale, instituții, teatru privat”, se arată în descrierea terenului.

Proiect stopat lâ ngă terenul patronului de la Autocenter

Nu departe de terenul lui Mihai Angel Lăzărescu, de pe șoseaua Arcu, se află amplasamentul deținut de societatea de Zinan Investment Group SRL. În 2017, firma condusă de basarabeni a cumpărat un teren de 2.182 de metri pătrați, chiar în spatele fostei săli Voința, pe șoseaua Arcu, nr. 8. Societatea avea la dosar toate actele necesare: Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat, în 2016, în Consiliul Local și parafa fostului arhitect-șef Constantin Duțu pentru un bloc de locuințe cu șase etaje. După a intrat în joc Xenopol Zaharia, patronul societății Afer SRL ce administrează o brutărie situată chiar lângă amplasamentul basarabenilor. Supărat că nimeni nu i-a cerut acordul, a atacat în instanță proiectul moldovenilor și a câștigat.

Lucrările au fost suspendate, dar vor fi reluate, mai ales că cele două părți s-au împăcat. Patronul Afer a devenit asociat în proiect.

Comentarii
Adauga un comentariu