Titlurile zilei

Patronul de la Body Line vrea să construiască o nouă sală de fitness în centrul Iașului: „Capacitatea va fi de 500 de persoane, investiția de 1,5 milioane de euro” – FOTO

Publicat: 16 dec. 2023
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Patronul de la Body Line vrea să construiască o nouă sală de fitness în centrul Iașului Capacitatea va fi de 500 de persoane investiția de 15 milioane de euro  FOTO
Pe strada Smârdan ar urma să apară o nouă sală de fitness Body Line

O nouă sală de fitness va fi construită de Body Line în centrul Iașului, pe strada Smârdan. Deocamdată, proiectul se află la stadiul de PUZ. Este nevoie de acordul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

Adrian Bursuc, patronul societății Body Line SRL, vrea să-și extindă portofoliul cu sălile de fitness. În urmă cu doi ani, afaceristul a cumpărat o proprietate pe strada Smârdan, nr. 41-45, în centrul Iașului. Ulterior, a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea complexului sportiv. În cursul acestei săptămâni, proiectul a fost prezent pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Deocamdată, rezoluțiile arhitecților încă nu au fost publicate. Dacă va fi emis avizul de oportunitate, proiectul va intra în consultare publică, apoi în Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Adrian Bursuc intenționează să investească și în zona pădurii Ciric.

Sala de fitness de la Body Line ar costa 1,5 milioane de euro

Contactat telefonic, Adrian Bursuc a precizat că pentru sala din strada Smârdan  încearcă să acceseze fonduri europene.

„Ar fi a cincea sală după cea din Păcurari. Am vrea și una în CUG. A fost stabilit un regim de înălțime P+2, posibil și un subsol. Deocamdată suntem la stadiul PUZ. Încercăm o finanțare europeană. Dacă la Păcurari a fost vorba de 3 milioane de euro, aici, pentru că e mai mic, cred că ar fi 1,5 milioane de euro. Capacitatea estimată este de 500 de clienți. Pe teren se află 2 case. Le-am cumpărat pentru că trebuia, nu sunt dezvoltator imobiliar sau samsar. A ajuns la un cost de 600 euro pe metru pătrat”, a declarat patronul societății Body Line SRL.

Terenul de pe strada Smârdan are o suprafață de 515 metri pătrați. În perioada 2011-2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 25 de milioane de lei, adică 5 milioane de euro. În firmă sunt înregistrați 12 angajați.

Kaufland construiește un magazin pe amplasamentul fostei fabrici Moldomobila

În cadrul CTATU a fost inclus și proiectul inițiat de Kaufland România. În luna noiembrie 2023, Kaufland România a obținut de la Primăria Iași certificatul de urbanism pentru demolarea clădirilor de pe amplasamentul fostei fabrici Moldomobila, de pe strada Bucium, nr. 34, în apropiere de Pasajul Bucium, una dintre cele mai aglomerate zone din Iași. După obținerea certificatului, inițiatorii urmăresc construirea magazinului pe un teren studiat, de 6,4 hectare. În luna aprilie 2020, Kaufland România a transferat suma de 59.385.150 de lei, fără TVA, adică 12.371.906 euro, în contul lichidatorului Management Reorganizare Lichidare Iași, pentru terenul și clădirile de pe strada Bucium. Asta după ce a câștigat licitația pentru vânzarea a jumătate din activele fabricii, adică 6,4 hectare de teren, plus construcții. Apoi, lichidatorul a împărțit banii între creditori.

Patronul de la Body Line vrea să construiască o nouă sală de fitness în centrul Iașului, care inițial trebuia să aibă 3 etaje, dar a rămas la varianta cu 2 etaje.

Comentarii
Adauga un comentariu