Titlurile zilei

Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO

Publicat: 20 apr. 2024
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Patronul de la Diamond Ballroom un cunoscut restaurant din Iași trebuie să doneze profitul de la o nuntă după ce a fost verificat de autorități - FOTO
Comisarii de mediu au verificat mai multe restaurante din Iași

Nereguli grave la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, descoperite de comisarii de mediu. Pentru neconformitățile constatate, Garda de Mediu a aplicat o amendă contravențională, în valoare de 30.000 de lei

Comisarii de mediu au găsit nereguli grave la restaurantul Diamond Ballroom, situat la drumul judeţean 248, la intrarea în comuna Mogoşeşti dinspre Iaşi. Ovidiu Constantin Stan, proprietarul locației, construiește o nouă sală de evenimente lângă cele două deja existente, fără să aibă aviz de mediu. Pentru neregulile descoperite, Garda de Mediu Iași a aplicat o amendă contravențională, în valoare de 30.000 de lei, și a dispus măsuri de remediere a situației.

„Verificările realizate la locația pentru evenimente sociale și familiale, cunoscută sub numele de Diamond Ballroom, aparținând SC Nemo Wash SRL, au stabilit neconformități, constând în realizarea unui proiect de investiție fără act de reglementare din punct de vedere a protecției mediului, dar și executarea unei lucrări de îngropare a unei conducte PEHD 110 în ampriza DJ 248, înainte de emiterea autorizației de construire. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri corective și sancțiune contravențională, amendă în valoare de 30.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr.195/2005, privind protecția mediului, art. 96 alin. 2 punctul 1”, au spus reprezentanții Gărzii de Mediu Iași.

Nereguli grave la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași

Administratorul companiei este Ovidiu Constantin Stan, recunoscut pentru că nu respectă legea, fiind amendat de mai multe instituții în ultima perioadă. Reporterii BZI au arătat în edițiile anterioare că patronul locației din Mogoșești sfidează legea. Anul trecut, chiar înainte de Crăciun, pentru că restaurantul nu a fost conectat la rețeaua de apă-canal, afacerea a fost închisă de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) pe o durată de 3 săptămâni. Deși nu avea apă, afaceristul Ovidiu Stan anunța petrecerea de revelion. Acesta era angajat, la acea vreme, pe postul de consilier personal al primăriței Rodica Popa-Roșu, din comuna Mogoșești, care susține că acum nu mai lucrează acolo.

„Nu mai este angajatul primăriei. A plecat, nu putea să facă ambele activități, și la primărie, și la restaurant. Acum, este un simplu cetățean”, susține primarul comunei Mogoșești.

Restaurantul Diamond Ballroom a fost închis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) la finalul lunii martie 2024, în urma unui control. Instituția a aplicat și o amendă în valoare de 100.000 de lei, pentru că o recompartimentare a spațiului nu avea autorizație de securitate la incendiu, dar nici sisteme de siguranță obligatorii.

Cifră de afaceri mare pentru firma antreprenorului din Mogoșești

SC Nemo Wash a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 1,7 milioane de lei și un profit net de 348.000 de lei, în 2022, cu zero angajați. Firma figurează din 2013, iar cifra de afaceri a crescut anual, cele mai mari fiind înregistrate în 2022 și 2021. Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu administratorul firmei, dar nu a răspuns apelurilor telefonice. Cele două săli pentru evenimente se află chiar la stradă, sunt spațioase, cu o capacitate de 400 de persoane, astfel că sunt căutate de clienți, mai ales în perioada verii. Patronii HoReCa, din Iași, s-au întâlnit cu inspectorii OPC Iași, pentru a discuta despre controale. Rămâne de văzut dacă neregulile de la Diamond Balroom, un cunoscut restaurant din Iași, vor fi remediate.

Comentarii
  • Rahatu asta cu pusca numai carne se vanat ofera la cortul lui de la tara. Evident, Sebica Florea e la curent cu practicile acestui braconier dar banii sunt mai importanti!!!!

  • Cum adica rsstaurant cunoscut? Poate de gugumetii din zona. La noi nu exista crasme de calitate. Doar cele mai ieftine produse la limita sau peste termenul de expirare, igiena precara si preturi ca la Viena. Te uiti la fiziomomiile „patronilor” si la hainele lor si afli tot.

  • 😪😢😭😥😩😩😩😥😢😭😭😢😥😭😢

    Tristete fără margini printre ieșenii iubitori de frumos si muzică cultă ! Cântăreața transgender Naomi a murit la vârsta de 47 de ani. Ea se afla internată într-un spital din Germania. Vestea tristă a fost dată de o persoană apropiată acesteia.

  • A ajuns bataia de joc a vanatorilor acest director Florea. La o discutie cu ceva tomp in urma, si actualul secretar Mitica îl “pișca” de fund pe Sebastian… prosti ai in echipa, cwrvele iti tin drumul

  • Ciopârțanul ăsta care pozează în bogat se îmbracă cu fake -uri de la țiganul cu x 5 BOB.
    A zis țiganul că numai de la el se îmbracă :)))
    Miroase hainele pe el a sacoșă nouă de la piață și el are pârțuri :)))

  • Moartea lui Iulian Pastrama a fost ceva voit sa poata pune mana Florea Sebastian pe fondul de la Trifesti plin de cspre si porci. Paznic dl Lupu

Adauga un comentariu