Titlurile zilei

Patronul fabricii de confecții Delta Plan intră în imobiliare! Proiect cu 7 etaje în zona CUG din Iași. Afaceristul vinde de 1 milion de euro pe an – FOTO

Publicat: 09 iun. 2021
Afaceristul Mihai Pîrlog și schița cu terenul din CUG, văzut din satelit
Mihai Pîrlog, patronul firmei de confecții Delta Plan, vrea să construiască un bloc pe terenul fabricii Fortus

Investitorii în imobiliare vor să se extindă în zona CUG. Este și cazul lui Mihai Pîrlog, patronul unei fabrici de confecții din Iași. Deocamdată, a solicitat un certificat de urbanism de la Primăria Iași. Milionarul Constantin Duluțe a vândut terenuri de pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona CUG, din Iași, aflată în expansiune de câțiva ani. Mihai Pîrlog, în vârstă de 47 de ani, patronul fabricii de confecții Delta Plan, intenționează să construiască un imobil de locuințe colective pe o suprafață de 2.369 de metri pătrați, aflată pe strada Oțelăriei, nr.15. Afaceristul a depus o solicitare pentru eliberarea unui certificat de urbanism, dar în luna mai 2021, autoritatea locală a respins inițiativa. Contactat telefonic, Mihai Pîrlog a precizat că va relua circuitul actelor. În primă fază, investitorul are de gând să construiască un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime P+7.

„Eu cred că a fost o greșeală la Primărie. Oricum, am depus din nou cererea pentru eliberarea certificatului de urbanism. Am vorbit cu un arhitect, să vedem dacă trebuie Plan Urbanistic Zonal. Voi ști cu exactitate regimul de înălțime după ce voi scoate certificatul de urbanism”, a precizat administratorul Delta Plan.

Până în 2019, terenul se afla în proprietatea Fortus SA. Terenul este împrejmuit de stâlpi din beton și gard din plasă.

Patronul Mihai Pîrlog are o afacere anuală de 1 milion de euro

Conform ultimelor date financiare ale societății Delta Plan SRL, din anul 2020, rezultă o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei, aproape 1 milion de euro, profit de 646.255 lei, datorii de 5 milioane lei și 43 de angajați. Cel mai bun an al firmei a fost în 2017, când cifra de afaceri a fost de 6,4 milioane de lei, profit de 1,4 milioane de lei, datorii de 2,9 milioane de lei, cu un număr de 46 de angajați. Societatea a fost înființată în 1993. În firmă mai apare ca asociat și Nicu Pîrlog.

„Comenzile plasate în zilele de luni-vineri, în intervalul orar: 00:00-14:00, vor fi finalizate până la sfârșitul zilei (dacă sunt în stoc), astfel încât să ajungă la client în următoarele 24 – 48 de ore lucrătoare (timp de livrare prin GLS). Comenzile plasate vineri în intervalul orar 14:00 – 2:00 vor fi finalizate până la sfârșitul zilei de luni. Comenzile plasate sâmbăta și duminica, precum și în zilele declarate sarbători legale, vor fi procesate și finalizate până la sfârșitul primei zile lucrătoare ce urmează celei nelucrătoare. Produsele Delta Plan vor fi livrate prin curierat rapid în toată țara. Transportul este gratuit în condițiile în care valoarea totală a achiziției depășește suma de 300 de lei”, se arată în descrierea afacerii.

Și milionarul Gheroghe Iaciu a anunțat o investiție importantă lângă Aleea Sadoveanu, sub denumirea Greenfield Copou.

Un proiect imobiliar este anunțat și în zona fostei fabrici Nicolina

Totodată, și firma de construcții Prod Constructis SRL anunță un proiect imobiliar pe strada Mitropolit Varlaam, nr.54. Luna trecută, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pentru construirea unei clădiri cu destinația mixtă de birouri, spații comerciale, locuințe. Elena Popa, patroana societății, spune că, deocamdată, va folosi terenul de aproape 900 de metri pătrați pentru amenajarea unui depozit.

„Am așteptat certificatul timp de 3 luni, chiar dacă termenul este de 45 de zile. Deocamdată, vom amenaja un depozit de materiale de construcții. Vom vedea pe viitor ce se va întâmpla, cum putem proceda cu băncile. Deocamdată, situația este destul de aluneacoasă”, a declarat Elena Popa.

Terenul a fost achiziționat în anul 2020 de la societatea Utilave Prest SRL, controlată de milionarul Constantin Duluțe. Acesta deține majoritatea suprafețelor de pe fostul amplasament al fabricii Nicolina. Aici vrea să construiască cea mai modernă piață agro-alimentară.

Comentarii
Adauga un comentariu