Titlurile zilei

Patronul primului hotel de 5 stele din Iași vrea să dea lovitura în apropiere de Maternitatea ”Elena Doamna”! Vasile Sârbu, regele stațiilor GPL: ”Nu m-am retras, vreau un blocușor cu 6 etaje” – FOTO

Publicat: 30 apr. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Patronul primului hotel de 5 stele din Iași vrea să dea lovitura în apropiere de Maternitatea Elena Doamna Vasile Sârbu regele stațiilor GPL Nu m-am retras vreau un blocușor cu 6 etaje - FOTO
Un bloc de locuințe ar urma să fie construit în centrul Iașului, de Vasile Sârbu, primul proprietar al hotelului ”Pleiada”

Vasile Sârbu, cel care a construit hotelul ”Pleiada”, primul de 5 stele din Iași, la 74 de ani, investește în imobiliare. Într-o zonă foarte aglomerată din centrul Iașului vrea să construiască un bloc de 6 etaje. Afacerea cu stațiile GPL a însemnat aproape 50 de milioane de euro

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în centrul municipiului Iași. Pe strada Ornescu, nr.1, în apropiere de Maternitatea ”Elena Doamna”, a fost inițiat un proiect imobiliar ce aparține lui Vasile Sârbu, fostul patron al hotelului ”Pleiada”, prima unitate de cazare de 5 stele. Pe o suprafață de 439 de metri pătrați, investitorul intenționează să obțină un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul maxim de P+4, în funcție și de ce vor hotărî autoritățile locale. Interesul este crescut pentru această zonă, mai ales că terenul se află foarte bine poziționat, iar prețurile apartamentelor sunt cele mai mari din oraș.

Recent, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Însă avizul de oportunitate nu a fost emis, urmează ca solicitarea să fie analizată cu ocazia unei viitoare ședințe. În zona centrală a orașului a vrut să construiască și Cătălin Drăgan, dar vecinii au stopat proiectul în instanță.

Patronul primului hotel de 5 stele din Iași vrea să dea lovitura prin intermediul fiului

Pe terenului lui Vasile Sârbu funcționează o spălătorie auto și o stație GPL. Proiectul are un punct slab în ceea ce privește locurile de parcare, esențiale într-o zonă urbană aglomerată. De obținerea avizelor se ocupă fiul proprietarului, Vlad Tudor Vasile Sârbu. Investitorul a declarat pentru BZI că nu se grăbește să obțină toate avizele.

”Deocamdată sunt discuții, trebuie făcut un PUZ. Acolo, mai mult de 4 etaje nu cred că se aprobă. Terenul nu este moștenit, a fost cumpărat. Terenul l-am închiriat la o spălătorie. Deocamdată nu ne grăbim, așteptăm să vedem ce se hotărăște”, a precizat Vasile Sârbu Jr., care este unic asociat în cadrul societății Vladis Boom SRL, cu obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”.

În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 140.926 de lei, pierderi de 90.158 de lei, datorii de 143.565 de lei, cu un număr de 6 angajați.

Vasile Sârbu spune că e ”verde” și că va continua investițiile

Contactat telefonic, Vasile Sârbu sr. a explicat că o mare parte din banii agonisiți au venit din vânzarea unui lanț de stații GPL, dar și a hotelului ”Pleiada”, din Bucium, care a fost dezvoltat și cu fonduri europene. Inițial, afaceristul a construit hotelul ”Concordia”, dar l-a transformat în ceea ce este astăzi hotelul de 5 stele. La vârsta de 74 de ani se bucură de excursii în cele mai exotice colțuri ale lumii.

”Nu m-am retras. Afacerea cu GPL am vândut-o. Banii pe care i-am făcut sunt reinvestiți de băiatul meu. Mai sunt și alte proiecte. Eu acum merg în vacanțe, dar în ultima perioadă mai puțin și din cauza condițiilor de călătorie. Eu am depus cererea la primărie în urmă cu o lună și jumătate. Vreau un blocușor cu 6 etaje. Să văd ce îmi vor da. Eu am mai concesionat 370 de metri pătrați de la primărie, dar nu pot construi pe bucata aia. Parcările le voi face la parter”, a declarat Vasile Sârbu.

Pentru alți beneficiari, termenele sunt mult mai lungi. Au trecut și ani până au ajuns cu proiectul în cadrul CTATU. Nu departe de amplasamentul de pe strada Ornescu vrea să construiască și medicul ginecolog Doina Iancu.

Făcea milioane de euro din comerțul cu combustibili

Vasile Sârbu a condus ani buni mai multe stații GPL din Iași, dar în 2018 a vândut afacerea, chiar în perioada în care a renunțat și la hotelul ”Pleiada”. Totul era administrat prin societatea Auto Gas SRL, unde era unic asociat. Spre exemplu, în perioada 2000-2018, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 250 de milioane de lei, adică 50 de milioane de euro. La momentul vânzării, în firmă erau înregistrați 90 de angajați. Afacerea a mai funcționat și prin intermediul societății M&C0 V93, care a dezvoltat un nou obiect de activitate privind construirea clădirilor rezidențiale.

Omul de afaceri mai apare ca asociat și în societatea Seven Company SRL. Patronul primului hotel de 5 stele din Iași vrea să dea lovitura în centrul Iașului, dar are interese imobiliare și în comuna Valea Lupului.

Comentarii
  • Mai ăștia de la primărie…vii sunteți tâmpiți,retardații….ce e cu voi??? Cum adică să dai aprobare sa se construiască un bloc pe numai 400 de mp câți are tâmpitul ăsta??? Da ce e coteț de 🐷 sau cușcă de 🐶 numai în Romania asta coruptă se poate întâmpla așa ceva…și în special la Chirica Imobiliare Srl.

  • 400 mp e o curte medie ptr o casa nici măcar o vila. Eo suprafață modesta. Unde bagi tu 6:etaje ?? Aglomerează Chirica orașul ăsta de o sa l blesteme ieșenii în următoarea sută de ani. Praf o sa se aleagă de fam lui chirica

  • Ohooo si cate blocuri au aprobat pe terenuri de genul acesta, este plin Iasul si localitatile din jur.
    Speram sa nu se mai aprobe nimic pe asa suprafete mici.

  • El și cu feciorul is ok ca oameni dar nevasta lui rage prostia în ea,păcat.
    Iar pleiada cat a fost la ei nu era nici de 3 stele cu 2 colțuri.

  • Daca „blocusorul ala de 6 etaje” il faci ca pe celelalte, cu pereti din rigips, goi pe dinauntru, in care daca dai o besina se aude de la etajul 6 la subsol, mai bine nu.

  • Tot pe 400 mp a vrut sa construiasca si Amarie un bloc cu 5 etaje in Copou. Proiectul a fost blocat dar au ramas niste ruine acolo. Amarie, adu terenul in starea initiala !!!

  • Ăștia care comentați ca muștele , vedeți intai ce proiecte a făcut omu și ce a construit fAta de cotețele care sunt construite in oraș in care dai un pumn se dărâma tot peretele . Vedeți va de treaba voastră săracilor 😂😂😂

Adauga un comentariu