Titlurile zilei

Patronul unei companii din Iași a făcut blat cu directorul și a tras un tun de sute de mii de euro în Franța! Până când anchetatorii nu au intrat pe ascuns în afacere nimic nu a ieșit la iveală! (Exclusiv)

Publicat: 08 mart. 2021
Turnul Eiffel, din Paris și bancnote euro
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au trimis în judecată trei indivizi acuzați că au țepuit o firmă din Franța

Trei ieșeni sunt acuzați că au reușit să păcălească într-un mod ingenios o societate comercială din Franța. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Raluca Mariana Furtună, Bogdan Iulian Petcu și Daniel Mărguț. Cei trei ieșeni sunt acuzați de înșelăciune

Patronul unei societăți comerciale din Iași a făcut blat cu directorul și a tras un tun de sute de mii de euro în Franța! Până când procurorii nu au intrat pe ascuns în afacere nimic nu a ieșit la iveală.
Acum, trei ieșeni sunt acuzați că i-au păcălit pe afaceriștii din Franța! Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași i-au trimis în judecată pe Raluca Mariana Furtună, Bogdan Iulian Petcu și Daniel Mărguț. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Raluca Mariana Furtună, Bogdan Iulian Petcu și Daniel Mărguț, acuzați că au țepuit o firmă din Franța

Anchetatorii ieșeni au susținut că Raluca Mariana Furtună, Bogdan Iulian Petcu și Daniel Mărguț au intrat în atenția lor în urmă cu aproximativ șase ani.

„În fapt, s-a reținut că inculpatul Bogdan Iulian Petcu, în calitate de angajat în cadrul unei firme, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 2 aprilie 2010 – 2 februarie 2015, împreună cu inculpata Raluca Mariana Furtună și un suspect, A.M., a indus în eroare o companie din Franța, cu privire la calitatea de furnizor de piese și subansamble a unor societăți comerciale, prin folosirea unor mijloace frauduloase. Aceste mijloace au constat în 39 de facturi, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unui folos patrimonial injust și prejudicierii intereselor materiale ale unei alte firme (adevăratul furnizor al bunurilor către clientul din Franța)”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform acesteia, compania din Franța a suferit un prejudiciu material în valoare totală de 214.117 euro.

„De asemenea, inculpata Raluca Mariana Furtună, în calitate de director și persoană responsabilă cu ținerea și organizarea evidenței contabile a unei societăți comerciale, împreună cu inculpatul Bogdan Iulian Petcu și suspectul A.M., în perioada 2 aprilie 2010 – 2 decembrie 2014, a participat nemijlocit la inducerea în eroare a firmei din Franța cu privire la calitatea de furnizor de piese și subansamble a unei cpmpanii, prin folosirea unor mijloace frauduloase, constând în facturi fiscale (38), pe care le-a înregistrat și în evidența contabilă a firmei, deși cunoștea că nu reprezentau operațiuni reale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unui folos patrimonial injust și prejudicierii intereselor materiale ale adevăratului furnizor al bunurilor către clientul din Franța, cu suma de 204,516 euro”, a mai subliniat Mihaela Apostol.

Patron de firmă, implicat în afacerea murdară

Oamenii legii au adăugat că și un patron de firmă a contribuit la țepuirea companiei din Hexagon.

„Inculpatul Daniel Mărguț, în calitate de administrator al unei firme, împreună cu inculpatul Bogdan Iulian Petcu, pe data de 2 februarie 2015, a indus în eroare societatea din Franța cu privire la livrarea de către o firmă a bunurilor menționate într-o factură (mijloc fraudulos), factură înregistrată în evidența contabilă a unei societăți, deși cunoștea că nu reprezenta o operațiune comercială reală, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unui folos patrimonial injust și prejudicierii intereselor materiale ale adevăratului furnizor al bunurilor către clientul din Franța), cu suma de 9.600 de euro. Facem precizarea că trimiterea în judecată constituie doar o etapă procesuală care, în nicio situație, nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În cauză, SC Raditech SRL s-a constituit parte civilă, în vreme ce firmele Auto Mobis și Expo Tehnic SRL sunt considerate părți responsabile civilmente.

Comentarii
Adauga un comentariu