Titlurile zilei

Patronul unei companii IT din Iași a scăpat de afacere și s-a apucat de construit blocuri! Vindea de un milion de euro pe an! Apartamentele vor fi amenajate în zona Belvedere, sufocată de traficul auto! FOTO

Publicat: 07 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patronul unei companii IT din Iași a scăpat de afacere și s-a apucat de construit blocuri Vindea de un milion de euro pe an Apartamentele vor fi amenajate în zona Belvedere sufocată de traficul auto FOTO
Iosif Gabor a renunțat la compania IT pentru investițiile din piața imobiliară

Deși făceau un milion de euro din activități de web, Iosif Gabor și Eusebiu Pal au renunțat la afacere. Acum se dedică exclusiv proiectelor imobiliare. În luna iunie 2021, Primăria Iași a eliberat o nouă autorizație pentru construirea unui ansamblu de patru blocuri

Iosif Gabor și Eusebiu Pal sunt doi asociați care au pus bazele unei companii IT, ce avea o cifră de afaceri importantă, de aproape un milion de euro pe an. Recent, afaceriștii au renunțat la societatea Web Counted SRL (administrare site-uri web – n.r.) și s-au axat doar pe dezvoltarea proiectelor imobiliare. Pe șoseaua Iași – Voinești, în apropierea zonei Belvedere, dețin mai multe suprafețe de terenuri. Deja au construit două blocuri de locuințe colective, urmând ca afacerea să fie dezvoltată începând cu anul 2022.

„Nu am putut face față în ambele direcții, ne-am văzut nevoiți să renunțăm și să ne focusăm doar pe construcții. Am pierdut un contract care susținea firma în pandemie și ne-a forțat să luăm această decizie. Nu a fost vânzare, a fost o preluare”, a declarat Iosif Gabor.

Acum, societatea a fost preluată de un bărbat, Mihai Bejan, care a modificat numele firmei în Expo Mixt Full Servis SRL. În 2020, fosta Web Counted SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, un profit de 2,3 milioane de lei, datorii de 139.801 lei, cu 28 de angajați, în scădere față de 2019, când în firmă erau prezenți 40 de angajați. De remarcat este faptul că zona în care se va dezvolta proiectul imobiliar este cunoscută pentru traficul rutier intens și ambuteiajele care se formează zilnic.

Investiția pe șoseaua Iași – Voinești este de 1,5 milioane de euro

Pe șoseaua Iași – Voinești, nr. 52A, cei doi investitori dețin o suprafață de teren de aproape 5.000 de metri pătrați. În luna iunie 2021, Primăria Iași a eliberat autorizația de construire pentru un ansamblu de patru blocuri de locuințe colective. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), vor fi construite două clădiri cu regimul de înălțime D+P+3E și două clădiri cu regimul de înălțime P+3E. În total, vor fi amenajate 66 de apartamente. Investiția este estimată la 1,5 milioane de euro. Procentul de ocupare a terenului este de 21,25 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0,9. Rezultă o suprafață desfășurată construită a clădirilor de 4.500 de metri pătrați. Pentru spațiul verde a fost alocat un procent de 30 la sută din suprafața totală a terenului. În total, vor fi asigurate 81 de locuri de parcare.

„Deocamdată este o perioadă stagnantă, dar vom începe lucrările anul viitor. Sunt mai multe locuri de parcare pentru că vor fi amenajate spații comerciale la parter, ce urmează să fie închiriate. Investiția este asigurată din împrumuturi, dar și din resurse proprii. Noi am reușit să vindem primul bloc pe care l-am construit în aceeași zonă, la Sivco Residence. Parcările le vom amenaja pe teren”, a precizat Iosif Gabor.

Investitorii sunt obligați să vândă apartamentele cu tot cu locuri de parcare

Primăria Iași a notat în autorizația dată celor doi investitori că apartamentele se pot vinde doar în anumite condiții.

„Clădirile vor fi prevăzute cu minimum un loc de parcare, echipat cu instalații de încărcare destinate vehiculelor electrice, cu locuri de parcare special amenajate pentru biciclete și locuri de parcare ce trebuie să asigure accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii. Investitorul are obligația de a înstrăina unitatea locativă numai împreună cu locul de parcare aferent și în mod corelativ, de a proceda la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară individualizat, pentru fiecare proprietate, și alocarea de numere cadastrale în funcție de destinația proprietății, cu respectarea prevederilor legale privind avizarea, recepția și evidențele de cadastru și carte funciară”, se arată în autorizația de construire.

Adauga un comentariu