Local

Șase cadre medicale din Iaşi au fost depistate pozitive la infectarea cu COVID-19. Sunt de la Spitalul Clinic Doctor C. I. Parhon – UPDATE/ VIDEO

Publicat: 06 mai 2020
fiola covid pozitiv
Cadre medicale depistate pozitiv la Iasi

Cadre medicale din Iaşi! Mai multe cadre medicale din Iași au fost testate la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon. În urma testărilor, patru dintre acestea au ieşit pozitive la infectarea cu COVID-19. Este vorba despre un medic ATI, medic nefrolog şi două infermiere. Toate cele patru cadre medicale au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

UPDATE: „Având în vedere depistarea noului coronavirus la 3 paciente internate la Secţia de Nefrologie din  cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat imediat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi precum şi testarea pacienţilor  şi a personalului medical din cadrul acestei secţii.

În urma testărilor efectuate, până în prezent, au fost depistaţi pozitiv 8 pacienţi şi 6 cadre medicale de la secţia de Nefrologie. Pe data de 5 aprilie 2020, au fost efectuate 67 de recoltări, 44 de la personalul medical şi 23 de la pacienţii acestei sectii. Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare. ”, a transmis Marius Voicescu, purtătorul de cuvând DSP Iași.

Știre inițială

” Sunt patru cadre medicale confirmate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon din Iaşi. Un medic din ATI, un medic nefrolog şi două infermiere. Menţionăm că toate persoanele în cauză purtau echipamente de protecţie. În urma pozitivarii testelor celor patru cadre medicale, s-a deschis o anchetă epidemiologica şi tot personalul din secţie a fost testat. Toate celelalte teste au ieşit negative. În prezent, cele patru cadre medicale sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.” a menţionat Dr. Nistor Ionuţ, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Parhon din Iaşi.

S-au făcut 100 de teste până în prezent la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon Iași

S-au făcut 100 de teste până în prezent la Spitalul Clinic Doctor C.I. Parhon din Iaşi. Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionează faptul că, din acestea, doar patru cadre medicale au fost depistat ca fiind infectate cu COVID-19

”Există două doamne doctoriţe din secția de terapie intensivă și nefrologie care au fost confirmate COVID pozitiv și două doamne infirmiere, probabil toate persoanele au fost contaminate și s-au infectat cu acest virus tratând pacienți covizi pozitivi.

Vorbim de cazuri care au fost direcționate la spitalul nostru pentru dializa sau cu alta patologie și care ulterior au fost confirmaţi pozitivi. Din păcate, în pofida purtării echipamentului de protecție aceste persoane au fost confirmate pozitiv și direcţionate pentru internare la Spitalul de Boli Infecţioase. Există o procedură de testare a tuturor angajaților care lucrează pe sectorul COVID sau non COVID. Din 100 de teste efectuate până în prezent sunt doar 4 teste pozitive la personal.

Pacienții sunt din pacienții din zona suspecta. Pacienți suspecți și în urma efectuării testelor au ieșit pozitivi.

Ei sunt transferați, în momentul în care sunt pozitivi sunt transferați și aduși la noi pentru ședințele de dializă.” explica, pe larg, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon din Iaşi.

Câte cadre medicale au fost infectate până acum în România.

Numărul nu este unul exact, situaţia fiind dinamică. Totuşi, prezent săptămâna trecută la Iaşi, Ministrul Sănătăţii a explicat că în jur de 1300 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19. Conform ultimului raport publicat de Grupul de Comunicare Strategică, în România, 1 din 7 persoane infectate sunt cadre medicale

Cadre medicale din Iaşi! Peste 80% dintre persoanele decedate aveau şi alte boli

Conform aceluiaşi raport, peste 80% dintre persoanele care au murit din cauza COVID-19 aveau şi alte afecţiuni.

SUMAR

În săptămâna 27 apr – 3 mai, 39.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în SV, BB, CJ, BC şi VN.
45% din totalul deceselor au fost înregistrate în SV, GL, BB, MS, şi AR.
Un singur judeţ înregistrează o incidenţă aparenta >50/100.000 locuitori.
1 din 7 cazuri a fost înregistrat la personal medical.
75.1% din decese au fost la persoane peste 60 ani şi 61.8% din decese au fost la bărbaţi.
87.7% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate.

Adauga un comentariu