Local

Patru șoferi CTP Iași, confirmați cu noul coronavirus. Producedurile de lucru au fost înăsprite

Publicat: 03 aug. 2020
Patru șoferi CTP Iași, confirmați cu noul coronavirus. Producedurile de lucru au fost înăsprite
Patru șoferi CTP Iași, confirmați cu noul coronavirus

Procedurile de lucru în cazul conducătorilor auto și al vatmanilor CTP Iași au fost înăsprite, după ce patru șoferi au contractat virusul SARS-CoV-2, potrivit rezultatelor de laborator efectuate recent.

Patru șoferi CTP Iași au fost diagnosticați cu virusul Covid-19

Compania de Transport Public Iași a transmis astăzi, 3 august 2020, că procedurile de lucru au fost înăsprite după ce patru conducători auto au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Angajații instituției sunt obligați, ca și până acum, să respecte și să păstreze distanța fizică în momentul sosirii la serviciu, în timpul pauzelor și a perioadelor de repaus pe drum, evitându-se conctactele cu alte persoane.

În altă ordine de idei, au fost stabilite intervale diferite de ieșire în cursă, pentru ca numărul angajaților noștri aflați în același timp în garaj/depou să fie cât mai mic. Totodată, la intrarea pe poarta instituției, sunt verificate temperatura fiecărui șofer și vatman, prin termoscanare, dar și respectarea purtării măștii de protecție.

În ceea ce privește situația celor patru angajați purtători ai virusului SARS-CoV-2, precizăm că, încă din data de 27 iulie 2020, când conducerea companiei a luat la cunoștință despre internarea în spital a unuia dintre ei, au fost luate de îndată măsuri de izolare a persoanelor care au luat contact cu aceștia. Mai apoi, rezultatele pozitive au confirmat suspiciunea de infectare și în cazul celor deja izolați, riscul de răspândire fiind eliminat.

În cazul îmbolnăvirilor în rândul angajaților din sectorul administrativ, procedurile legale de izolare si dezinfectare urmate de îndată au avut ca efect izolarea focarului și asigurarea continuității activității în condiții de siguranță.

Ieșenii vor putea călători cu autobuzele și tramvaiele doar în limita locurilor de pe scaune

Din cauza creșterii tot mai mari a numărului de cazuri COVID-19 și pentru a preveni răspândirea virusului în rândul călătorilor, aceștia vor putea intra în mijloacele de transport public ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune. Până acum, aceștia puteau călători inclusiv în picioare, la distanțe de 1 m unul față de celălalt. „Timp de 14 zile, accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune și numai cu mască de protecție. Reprezentanții Companiei de Transport Public SA vor asigura în continuare verificarea temperaturii corporale a călătorilor”, au precizat reprezentanții CTP Iași.
Aceste măsuri sunt luate în contextul în care la nivelul CTP Iași a fost depistat un focar de infecție, până acum fiind testați pozitiv nu mai puțin de 11 angajați din cadrul personalului TESA cu virusul Sars-CoV-2.

Drept urmare, călătorii vor avea acces în mijloacele de transport ale CTP Iași doar în limita locurilor de pe scaune, în vreme ce purtarea măștii de protecție peste gură și nas rămâne obligatorie. Concret, circulația unor mijloace de transport a fost modificată din data de 27 iulie 2020, în intervalul orar 05:00 – 22:30, în timpul desfășurării lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe Strada Bradului.

„Toate mijloacele de transport public sunt igienizate și dezinfectate atât între ture, cât și la capetele de traseu. De asemenea, stațiile mijloacelor de transport public, peroanele de așteptare, tonetele și automatele de vânzare a tichetelor de călătorie vor fi dezinfectate zilnic”, au mai precizat oficialii CTP Iași.

Comentarii
  • Eliminați gratuitățile pt pensionari și asistați sociali!
    Mulți doar se plimba de plăcere cu autobuzele și tramvaiele, iar salariații in drum spre serviciu, plătitori de bilete și abonamente, sunt evacuați din mijloacele de transport!
    Rușine pt masurile impuse!
    Unii soferii și vatmani nu poartă mască de protecție!

  • Mie îmi plac ăștia de ne purtați grija la șoferi și vatmani că nu purtam mască, bănuiesc că vă ghidați după zicala,, să moară și capra vecinului „dumneavoastră călătorul mergeți câteva stații eu ca vatman stau 8-10 ore în cabină inchisa la 60grade și delimitată la 1,5m de publicul călător ce să zic ne merităm soarta la cât sau cum gândesc unii în curând o să purtăm mască și la trecerea din dormitor în bucătărie.

  • Wăi nea domnu HAU .Ție ti se pare normal ca din cauza ta ,pentru ca nu porti mască si este posibil sa ai covid si sa fii asimptomatic,sa fii un pericol maxim de infectare a celor care circula in autobuzul tău? Nu tată, ar trebui sa fiți penalizați din salar la fiecare abatere iar daca sariti calul ,desfacerea contractului de muncă.Nu va convin regulile comunitatii, plecati de buna voie la un alt job unde nu sunteti obligati sa purtati masca! Sor mai gasi sofer si vatmani sa vă înlocuiască.

Adauga un comentariu