Actualitate

Paul Stănescu, despre măsurile care ar putea fi aplicate după formarea noului Guvern: „Am găsit să compatibilizăm pe aproape toate palierele

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paul Stănescu despre măsurile care ar putea fi aplicate după formarea noului Guvern Am găsit să compatibilizăm pe aproape toate palierele
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a dezvăluit care sunt măsurile în privința cărora cele două partide au căzut de acord şi care ar putea fi aplicate odată cu formarea noului Guvern.

„Noi, de fiecare dată am întins mâna şi am intrat în negocieri cu PNL să alcătuim un program de guvernare să vedem cât de compatibil suntem. Am găsit să compatibilizăm pe aproape toate palierele. Mai avem câteva chestiuni de impact din buget. Trebuie să știm impactul oricărei măsuri sociale sau de alt gen. Până la urmă ne-am înțeles ca pensiile să fie mărite de la 1 ianuarie cu 11%.

Pentru că inflația pe acest an este de 7,9%. Planul de guvernare pe care noi l-am discutat cu PNL şi UDMR are două părți: un program cu măsuri imediate şi un program cu măsuri pănă în 2024. Măsurile imediate cuprind criza sanitară, energetică, economică, socială ca toţi românii să treacă iarna.

Sigur că nu va fi lapte şi miere. Am zis pensia minimă să crească de la 800 de lei la 1.000 de lei, salariul minim mărit de la 2.300 de lei la 2.550 de lei, să mărim şi alocaţiile la copii, mai ales la cei de 0-2 ani unde cheltuielile sunt mai mari, ne-am gândit şi la persoanele cu handicap să dăm a 13-a indemnizație, pentru că iarna va fi foarte grea.Este obligatoriu ca românii să treacă iarna. Vor fi luate aceste măsuri care sunt pe termen scurt sau imediate”, a spus Paul Stănescu.

Marcel Ciolacu este propunerea PSD pentru funcția de premier: „Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României”

Marcel Ciolacu a anunțat că este convins că România va avea un guvern săptămâna viitoare, iar cele 3 partide care vor să guverneze, PNL, PSD și UDMR, sunt gata să bată palma.

Liderul PSD a ținut să precizeze că viitorul executiv va fi unul al României.

”Săptămâna viitoare, România va avea un guvern al României. Lumea nu mai are răbdare și asta trebuie să facem. Toți președinții care reprezintă această coaliție sunt de acord că trebuie să avem un guvern. Ca să avem un premier, el trebuie să fie desemnat.”, a spus Marcel Ciolacu.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de premier este Marcel Ciolacu

„Astăzi colegii mei au votat ca eu să fiu desemnat prim ministru din partea Partidului Social Democrat şi vreau să le mulțumesc pentru acest lucru. Cred că cel mai important este ce au hotărât colegii mei şi nu partenerii. Intrăm în negocieri”, a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

 

Adauga un comentariu