Actualitate

Pensiile românilor vor fi recalculate. Cât ar putea primi de la 1 ianuarie 2023

Publicat: 14 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Pensiile românilor vor fi recalculate. Cât ar putea primi de la 1 ianuarie 2023
Pensiile românilor vor fi recalculate

Guvernul României propune o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2023. Iată cu cât se vor recalcula pensiile românilor!

Vești importante pentru toți pensionarii români. Guvernul ar uma să recalculeze pensiile, urmând ca la finalul anului să intre în vigoare.

Pensiile românilor vor fi recalculate

Cei care au ieșit la pensie, așteaptă cu nerăbdare o decizie luată de Guvern în ceea ce privește mărirea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a spus că e nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem, „pentru că eu nu cred ca cineva se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.”

În prezent, România are peste cinci milioane de pensionari, o mare parte din acești având o pensie cu care nu se pot descurca, mai ales în contextul acual al scumpirilor:

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu.

Anul acesta, pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%. În spaţiul public se vehiculează o creştere de 10% de la 1 ianuarie 2023.

„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.

Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a mai spus ministrul Muncii.

Comentarii
Adauga un comentariu