Terapii alternative

Pentru a lupta împotriva sedentarismului, faceți până la 40 de minute de sport pe zi

Publicat: 30 nov. 2020
Pentru a lupta împotriva sedentarismului faceți până la 40 de minute de sport pe zi
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandă să faceți 30-40 de minute de exerciții fizice în fiecare zi.

Faptul de a ne petrece zilele așezati, la locul de muncă sau acasa, nu este bun pentru corp. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandă să faceți 30-40 de minute de exerciții fizice în fiecare zi.

Pentru a lupta împotriva unui stil de viață sedentar și mai ales împotriva efectelor nocive ale pozitiei sezutului, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandă să se efectueze activitate fizică timp de 30 până la 40 de minute pe zi. Studiul care a făcut posibilă stabilirea acestei recomandări a fost dezvăluit de British Journal of Sports Medicine, potrivit Top Sante.

Stilul de viață sedentar nu este bun pentru organism. Dar cum te lupți cu acesta când lucrezi într-o poziție așezată (și statică) toată ziua? Cercetătorii au cautat raspunsul la această întrebare prin studierea a 44.000 de persoane, provenind din patru țări diferite și cu stiluri de viață diferite. Nu toți au făcut la fel de multe exerciții fizice.

Un stil de viață sedentar genereaza o listă lungă de tulburări care pun în pericol sănătatea și, de fapt, viața. Printre acestea, regăsim problemele cardiovasculare, obezitatea, boli care afectează ficatul, probleme de circulație a sângelui sau chiar osteoartrita. Toate acestea sunt boli care pot rezulta (parțial) dintr-o poziție șezută zilnic, mai mult de 3 ore.

Prin compararea subiecților sedentari și atletici, în timpul acestui studiu, cercetătorii au ajuns la un rezultat clar: cu cât ne mișcăm mai puțin, cu atât creștem mai mult riscul de mortalitate. Si ar fi nevoie de puțin efort pentru a o reduce: 30 până la 40 de minute de activitate fizică pe zi ar permite oamenilor cu cel mai mare risc să se ridice la nivelul celor cu un ritm de viață mai activ. Concluzia: fii atent la igiena alimentara și fă mișcare!
Adauga un comentariu