Culinar

Pentru masa de Paşte – Chebapi de miel

Publicat: 15 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pentru masa de Paşte - Chebapi de miel

Nu te-ai gândit încă ce preparate inedite poţi pune pe masa de sărbători? Venim noi cu ideea: chebapi fragezi de miel cu mirodenii. Tu trebuie doar să ai puţină imaginaţie şi chef de gătit!

Ingrediente:

400 g carne tocată de miel
400 g carne tocată de vită
sare, după gust
piper, după gust
½ linguriţă chimion pudră
½ linguriţă boia turcească
câteva fire de coriandru verde
3-4 căţei de usturoi
2 linguri ulei de măsline
½ linguriţă bicarbonat
1-2 linguri ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:

Amesteci cele două tipuri de carne, apoi adaugi bicarbonatul, usturioul zdrobit, coriandrul mărunţit, uleiul de măsline şi toate condimentele. Omogenizezi, amesteci cu folie alimentară şi laşi la frigider 2-3 ore.

Cu mâinile umezite, formezi mici chebapi, pe care îi aranjezi pe beţe de frigărui. Îi prăjeşti într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei. Îi decorezi cu frunze de coriandru şi îi serveşti fierbinţi, cu ceapă roşie şi legume diverse.

Adauga un comentariu