Dacă nu vrei un deset tradiţional la masa de Paşte, poţi înlocui pasca cu acest cheesecake delicios, preparat la rece.
Ingrediente pentru blat:
150 g biscuiţi oreo
40 g unt
Pentru cremă:
500 g cremă de brânză
65 g zahăr
esenţă de vanilie
240 g frişcă bătută
15 biscuiţi Oreo
Mod de preparare:
Tapetezi cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detaşabil. Mărunţeşti biscuiţii în blender şi topeşti untul, apoi îi omogenizezi şi îi pui în formă. Nivelezi şi presezi cu o lingură, apoi dai la rece blatul pentru cel puţin o oră.
Mixezi crema de brânză cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, apoi încorporezi frişca bătută şi esenţă de vanilie, după gust. Rupi 5 biscuiţi Oreo în bucăţi mici pe care le adaugi în compoziţia de brânză. Torni crema peste blat, o nivelezi şi-l dai din nou la rece pentru cel puţin 2 ore.
Înainte să serveşti, decorezi cheesecake-ul cu biscuiţii rămaşi pe care i-ai rupt în prealabil.