Sanatate

Pepene galben beneficii și contraindicații: Vitaminele ce se conțin în acest fruct

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pepene galben beneficii și contraindicații Vitaminele ce se conțin în acest fruct
Datorita faptului ca pepenii sunt cultivați pe sol, aceștia absorb toate substanțele, inclusiv elementele toxice din îngrășăminte

Este bine să știi că un pepene galben are beneficii și contraindicații. Pepenele galben dulce și suculent seduce doar prin aroma sa. Se pare că îl poți mânca întreg dintr-o singură mișcare. Dar nu face asta. Pepenele nu este atât de inofensiv. Cu siguranță acest fruct are unele beneficii, dar ar trebui să știi cum să-l consumi pentru a nu-ți face rău organismului.

Pepenele galben este aproape 90% din apă, ca și pepenele roșu. Dar, spre deosebire de omologul său zahăr, pepenele galben nu este un produs foarte caloric. Există doar 35 kcal la 100 de grame, ceea ce înseamnă că poate fi inclus în dieta persoanelor care monitorizează conținutul caloric al dietei. Desigur, totul depinde de tipul de pepene galben. Mai puțin bogat în calorii este obișnuitul „fermier colectiv”. Acesta conține 6% de zahăr, iar cel mai dulce este „torpila” uzbecă, acesta conține până la 20% din zahăr. Pepenele galben este grozav pentru refacerea energiei și este bun pentru o gustare sănătoasă.

o felie de pepene galben langa un pepene galben intreg afara pe o masa
Pepenele galben este bun pentru constipație, anemie, gută, stres, reumatism și boli cardiovasculare

Pepene galben beneficii și contraindicații: La ce să fii atent atunci când mănânci fructul

Pepenele galben conține multă vitamina C, 100 de grame conține aproximativ jumătate din necesarul zilnic de această vitamină. Adică, consumând 200 de grame de pepene galben, vei primi o normă zilnică de antioxidant valoros care păstrează sănătatea și tinerețea.

Pepenele galben conține și vitamina A, care ajută la menținerea sănătății ochilor, pielii, oaselor și a sistemului imunitar, precum și vitamina E și grupa B. Pepenele galben este bogat în potasiu. Aproximativ 12% din doza zilnică recomandată, care este importantă pentru inimă, mușchi și tensiune arterială normală se conține în pepene galben. De asemenea, fructul conține fier, magneziu, calciu, acid folic, colină, fosfor și seleniu.

mai multe felii de pepene galben langa un pepene galben intreg afara pe o masa
Pepenele galben conține și vitamina A

Pepenele galben este bun pentru constipație, anemie, gută, stres, reumatism și boli cardiovasculare. Însă, trebuie să știi că pepenele galben este unul dintre cele mai comune fructe care provoacă probleme digestive. Prin urmare, pepenele galben nu este recomandat persoanelor cu probleme cu stomacul, rinichii și intestinele. În plus, pepenele galben poate provoca reacții alergice.

Pepenele galben în forma sa pură are efect laxativ, inclusiv datorită conținutului ridicat de fibre. De aceea este adesea recomandat pentru curățarea intestinului. Unii nutriționiști oferă chiar și o dietă specială cu pepene galben, care va ajuta la curățarea eficientă a organismului. Dar amintește-ți că nu poți respecta o astfel de dietă mai mult de o săptămână deoarece poți perturba microflora intestinală.

Cum să consumi corect fructul pentru a beneficia de vitaminele acestuia

Datorita faptului ca pepenii sunt cultivați ​​pe sol, aceștia absorb toate substanțele, inclusiv elementele toxice din îngrășăminte. Din același motiv, este periculos să mănânci pepeni cultivați în apropierea drumurilor sau vânduți de-a lungul autostrăzilor. Aceștia pot absorbi gazele de eșapament ale mașinilor. Înainte de utilizare, pepenele galben trebuie spălat întotdeauna pe exterior sub jet de apă cu o perie rigidă.

Pepenele galben trebuie consumat separat de alte produse, fără apă potabilă, mai ales rece. Pepenele galben poate provoca o tulburare intestinală deosebit de puternică în combinație cu lapte, produse lactate fermentate, miere și alcool. Cel mai bine este să mănânci pepenele galben înainte de masă sau câteva ore după. Este necesar să îi acordați timp să digere, astfel încât să nu existe tulburări grave ale tractului gastrointestinal.

mai multe felii de pepene galben langa un pepene galben intreg
Pepenele galben este aproape 90% din apă, ca și pepenele roșu

Dacă mănânci un pepene galben trebuie să știi ce beneficii și contraindicații are acest fruct. Astfel, după o masă copioasă, pepenele galben persistă în tractul digestiv, unde începe procesul de fermentație. Acest lucru poate provoca dureri abdominale, greață, flatulență și chiar vărsături.

mai multe felii de pepene galben langa un pepene galben intreg
Pepenele galben în forma sa pură are efect laxativ, inclusiv datorită conținutului ridicat de fibre


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Adauga un comentariu