National

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în alte 13 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Este vizat un fost deputat

Publicat: 14 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în alte 13 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală.  Este vizat un fost deputat
Procurorii DIICOT efectuează mai multe percheziții

Descinderi, luni dimineață, la aproape 150 de adrese și au loc în 13 județe din țară, într-un dosar de evaziune fiscală, vizat fiind administratorul a şase societăţi comerciale.

Potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com, în acest caz ar fi vizat fostul deputat Octavian Goga, administratorul firmelor implicate în dosar.

Perchezițiile au loc în judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Argeş, Albă, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea”, anunţă IGPR.

Comform IGPR, începând din 2016, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real.

Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi în scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.

15 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activităţi participă poliţişti din judeţele Mureş, Braşov, Argeş, Albă, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş, Tulcea, poliţişti din cadrul D.G.A. şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Braşov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Octavian Goga, fost deputat de Covasna, este administratul firmelor vizate

Octavian Gogacare a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Covasna, dar a fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD. În 2019, după condamnarea definitivă, Camera Deputaților a vacantat postul de parlamentar al lui Goga.

 

 

 

Adauga un comentariu