International

Percheziții în Germania, în legătură cu atacul terorist din Viena

Publicat: 06 nov. 2020
polițiști pe stradă în urma unui atac terorist
Poliția vieneză a fost în alertă după atacul terorist

Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață, 6 noiembrie, în Germania, legate de atacul de la Viena, în urma căruia patru persoane au murit şi 22 au fost rănite.

Perchezițiile s-au făcut în zorii acestei zile în Germania, ca parte a investigațiilor asupra atacului islamist de la Viena, potrivit „Die Welt” și „Bild”. Mai exact, au fost percheziții la locuințele a patru persoane din Saxonia Inferioară, Hessa și Schleswig-Holstein.

Anchetatorii suspectează legături cu autorul atacului de la Viena. În urma atacului reclamat de ISIS, au fost arestate mai multe persoane, dintre care 8 aveau condamnări, cu precădere pentru infracţiuni legate de terorism.

Atacatorul ucis, un tânăr de 20 de ani, care a vrut să plece în Siria ca să lupte pentru ISIS

Atacatorul ucis era un simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, care a vrut să plece în Siria ca să lupte pentru ISIS. Reprezentanții poliției austriece au precizat că nu exclud ipoteza mai multor atacatori, cel puțin unul dintre ei fiind dat în urmărire.

„Suspectul era înarmat cu o centură de explozibili, care s-a dovedit a fi falsă și cu o armă automată. El era un simpatizant al organizației teroriste Stat Islamic. O anchetă detaliată este în prezent în desfășurare în mediul atacatorului, dar nu pot intra în amănunte, pentru a nu peciclita investigația noastră”, a declarat ministrul de interne din Austria, Karl Nehammer.

Tânărul era monitorizat de poliție pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS. Potrivit sursei citate, el a fost împiedicat să plece, dar poliția nu a crezut că poate organiza un atac terorist acasă.

În trecut, el a publicat pe contul său de Instagram mai multe fotografii în care el apare cu mai multe arme automate, dar și imagini din momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, relatează cotidianul german Bild. Mai mult, luni, el ar fi trimis clipuri cu atacul de la redacția Charlie Hebdo către doi prieteni de pe Instagram.

Atacurile din Viena au avut loc simultan în șase locuri

Atacul a început în apropierea unei sinagogi, dar nu se știe dacă aceasta a fost ținta reală, mai ales că nu se afla nimeni acolo. Aproape simultan, au fost raportate focuri de armă în mai multe zone din centrul capitalei Austriei, printre care un centru evreiesc, aflat în apropierea sinagogii, și la două restaurante.

Presa austriacă scrie că este vorba despre un atac coordonat, executat simultan de mai multe persoane. Localurile din centrul Vienei erau pline la momentul producerii incidentului, fiind ultima seară înainte de intrarea în vigoare a unei carantine parțiale impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Adauga un comentariu