Local

Percheziții într-un dosar de cămătărie la Iași! Mascații au intrat în această dimineață într-un apartament din Iași! – EXCLUSIV

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziții într-un dosar de cămătărie la Iași Mascații au intrat în această dimineață într-un apartament din Iași - EXCLUSIV
Percheziții într-un dosar de cămătărie la Iași

Percheziții într-un dosar de cămătărie la Iași! Mascații au intrat în această dimineață într-un apartament din Iași.

Din primele informații obținute de Reporterii Bună Ziua Iași, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat o percheziție într-un apartament din Iași.

Percheziții într-un dosar de cămătărie la Iași! Mascații au intrat în această dimineață într-un apartament din Iași!

Perchezițiile efectuate de polițiști au vizat un dosar de cămătărie și distrugere.

Percheziții de amploare în București, Ilfov și Teleorman într-un dosar penal

Percheziții de amploare au loc în această dimineață în București, Ilfov și Teleorman într-un dosar penal. Polițiști și procurori pun în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman, anunță Poliția Capitalei. Din primele informații, este vorba despre membrii clanului „Sadoveanu“, care i-ar fi amenințat pe membrii unui clan din Roșiorii de Vede.

Unul dintre suspecți a încercat să fugă, iar polițiștii au tras un foc de armă. În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit mai multe arme albe și un pistol. Acestea vor fi ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Percheziții de amploare în București, Ilfov și Teleorman într-un dosar penal

La acțiune participă polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

Heroină adusă din Ferentari, plasată pe piața neagră din Iași!

Altfel, un membru al lumii interlope a intrat în atenția anchetatorilor! În urma perchezițiilor efectuate acum 3 luni, Gruia Todică a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iași, pentru trafic de droguri

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis ieri în judecată pe un membru al lumii interlope, Gruia Todică, sub acuzația de trafic de droguri.

Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Todică Gruia, suspect principal în dosarul „Heroina”: ridicat de „mascați” după o acțiune de amploare

În urmă cu aproximativ 3 luni, mai mulți suspecți din dosarul intitulat generic „Heroina” au intrat în vizorul procurorilor DIICOT, printre aceștia numărându-se Mihai Bălteanu, Silviu Dumitru Gâțu, Doinița Ioniță, Mitică Marinescu, Robert Marinescu, Oprea Pulbere, Zamfira Florentina Sebastian, Andrei Ștefan, Niculae Sticlan și Gruia Todică.

Asta, după ce reprezentanții DIICOT Iași și cei ai BCCO au efectuat mai multe percheziții domiciliare în Iași și București. La Iași au fost făcute 7 percheziții domiciliare, iar „mascații” au descins și la casa lui Gruia Todică.

Ce au spus procurorii DIICOT Iași cu privire la perchezițiile efectuate în dosarul „Heroina”

Procurorii DIICOT Iași au afirmat că, la începutului lui 2018, în municipiul Iași s-a constatat o creștere privind acest trafic de heroină.

„Începând cu luna aprilie 2018, mai multe persoane din Iași s-au aprovizionat cu heroină din cartierul Ferentari, municipiul București. Ulterior, le transportau în Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu, cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe, care, în timp, au devenit dependenți. Tot mai mulți tineri din municipiul Iași, atât pentru a-și susține dependența, cât și din considerente de ordin financiar, sesizând, totodată, posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, în cartierul Ferentari – și nu numai! –, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari”, au menționat anchetatorii.

Adauga un comentariu