Local

Percheziții la DELGAZ GRID în Iași și alte douăzeci de județe. Firma este acuzată de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals

Publicat: 18 nov. 2020
Percheziții la DELGAZ GRID
Percheziții la DELGAZ GRID

Optezeci și șapte de percheziții au fost efectuate de către polițiștii de la secția de investigare a criminalității econimice de la Poliția Județeană Albă. Acestea au avut loc în București și în alte douăzeci de județe la sediile unei societăţi de distribuţie de gaze. Este vorba despre un dosa care vizează posibile fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Oamenii legii au suspiciuni în legătură cu faptul că firma ar fi falsificat date pentru a raporta pierderi mai mari. Acest lucru ar fi dus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale. Conform informațiilor furnizate de surse și publicate de AGERPRES, ar fi vorba despre DELGAZ GRID.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Județeană Alba, oamenii legii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut 87 de percheziții la sediile unui distribuitor de gaza și la punctele de lucru în următoarele județe:
– șașe în Alba
– una în Arad
– patru în Bacău
– una în Bihor
– trei în Bistrița-Năsăud
– patru în Botoșani
– patru în Caraș Severin
– șapte în Cluj
– trei în Harghita
– cinci în Hunedoara
– șase în Iași
– patru în Maramureș
– cincisprezece în Mureș
– patru în Neamț
– două în Sălaj
– una în Satu Mare
– șase în Sibiu
– trei în Suceava
– patru în Timiș
– două în Vaslui
– două în București

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%”, arată Poliția Alba.

Distribuitorul de gaze, prin transmitera acestor date ar fi indus în eroare ANRE. Acest lucru ar fi condus la stabilirea tarifelor eronate pentru distribuția de gaze naturale. 261 de oameni ai legii au participat la percheziții. Dosarul vizează mai multe infracțiuni (înșelăciune, fals intelectual și uz de fals). A fost începută urmărirea penală în rem.

Comentarii
  • In primul rand, ar fi trebuit sa fie un articol de prima pagina!! Asta e SOC- SOC- SOC!! BREACKING NEWS!!
    In alta ordine de idei, cataaaa ipocrizieee??!!! Pai nu ANRE a dat Ordinul 178 ca tot ce fac ei e GRATIS de acum?! De unde bani?? Scrie clar ca din tarifele de distributie, fara sa precizeze undeva ca GUVERNUL a alocat si 1 MILIARD de EURO marilor distribuitori ( Delgaz si GaZ de France, adica Germania si Franta, da?? Lasa sa plateasca romanasii nostri, sa fie sclavii tuturor asa se vrea. HUOOOO Hotilor!!

Adauga un comentariu