Titlurile zilei

Pericol pe o stradă intens circulată din Iași. Șoferii s-au îngrozit când au văzut cum s-a surpat o parte din asfalt: „Poate fi un pericol mare” – FOTO

Publicat: 21 mai 2024
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Pericol pe o stradă intens circulată din Iași. Șoferii s-au îngrozit când au văzut cum s-a surpat o parte din asfalt Poate fi un pericol mare - FOTO
Asfaltul de pe o stradă din Iași s-a surpat

Pe bulevardul C.A. Rosetti, din Iași, a apărut o groapă de aproape un metru adâncime după ce asfaltul s-a surpat. Îngrijorați, oamenii au anunțat autoritățile, pentru a nu se produce o tragedie

În urmă cu o săptămână, pe bulevardul C.A. Rosetti, chiar la semnul unde este ieșirea din Iași, a apărut un groapă pe carosabil. Oamenii au sesizat faptul că în câteva zile s-a mărit și au anunțat poliția. Recent, a fost delimitată cu un semn, pentru a fi ocolită de șoferi, însă nu se știe când se vor face și reparații.

Asfaltul de pe o stradă din Iași s-a surpat

Deși mulți au ignorat groapa respectivă, unii oameni au oprit și au pozat-o. O femeie a anunțat poliția, pentru a interveni cumva. Groapa are aproape un metru adâncime, iar în interior sunt aruncate tot felul de deșeuri.

„Am văzut groapa acum câteva zile, mi se pare foarte adâncă și pare că se va surpa și mai tare înspre carosabil. Am anunțat inclusiv poliția, să verifice, poate reprezenta un pericol mare. Sper că se va sesiza cineva de la primărie sau de la direcția de drumuri, nu știu cine se ocupă de strada respectivă. Mă gândesc că poate fi periculos, dacă cineva vrea să tragă pe dreapta și intră cu roata în groapa respectivă”, a spus un șofer din Iași.

După câteva zile, a fost montat și un semn pentru a atenționa șoferii.

„Mă mir că au delimitat-o, că așa a stat câteva zile, probabil că au văzut pe internet că au postat unii oameni. Acum, sunt curios cât va sta așa, până vor interveni să repare. Probabil, așteaptă să se facă de vreo 3 metri, să nu aibă pe unde să treacă mașinile, iar atunci vor turna și ei niște asfalt”, a spus un șofer care trecea prin zonă.

Nu se știe când va fi reparată porțiunea

Drumul este în grija Primăriei Iași, după ce a fost predat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași în urmă cu câțiva ani. Se pare că groapa era de mai mult timp în zona respectivă, iar în decursul anilor s-a măcinat asfaltul tot mai mult. Chiar lângă porțiunea respectivă, sunt niște scări care coboară spre râul Șorogari, unde este un podeț din beton.

„De la intersecția dintre bulevardul C.A. Rosetti cu șoseaua Ștefan cel mare, porțiunea a fost predată Primăriei Iași în urmă cu mai mult timp. Ei trebuie să se ocupe de drumul respectiv”, a transmis Mugurel Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Deocamdată, primăria nu a anunțat exact când va interveni, iar șoferii vor mai avea de așteptat până se repară groapa respectivă.

„Vom verifica și intervenim”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Șoferii s-au îngrijorat când au văzut cum s-a surpat asfaltul de pe o stradă din Iași.

Comentarii
 • Reţeaua secretă de tuneluri din Bucegi pana la bulevardul C.A. Rosetti, din Iași si retur spune:

  Acolo nu e o groapă ! E fosta intrare secretă dacică în subteran: e vorba de celebrele tuneluri dacice ce duc din Iași pană-n Bucegi si după aia ajung în Egipt
  ( Luxor). 🙃

  Istoricii pășcăneni, ièsiți intre timp la pensie, povestesc de o reţea care comunică pe sub pământ cu piramidele din Egipt până la existenţa unei baze secrete pe care nimeni nu ar trebui să o cunoască sau tuneluri construite de civilizaţii extraterestre care monitorizează atent tot ce se întâmplă pe pământ. 😋

  De ce nu se scrie despre ele in manuale?

  Tunelurile ar fi cunoscute de un număr foarte mic de persoane încă de pe vremea dacilor, când acestea aveau fie un rol strategic, fie ascundeau sau reparau navele spațiale construite de strămoșii noștrii. 🤪🤭

 • Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin, la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede peste tot.
  Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge. Vedeti bine de mai bine de o luna si veti mai vedea pina la alegeri ceea ce este cit se poate de clar : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii.
  Au inceput lucrari de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Nimeni nu controleaza calitatea, nimeni nu raspunde etc. Nimeni nu cere sa fie publicate costurile acestei lucrari in bataie de joc. De ce ?
  Analizati atent lucrarea de pe bdul Socola pe care primarul Chirica o lauda pe Facebook. Alti bani, alte contracte frumoase, ale beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an, iar acum, inainte de alegeri, vinzoleala e si mai mare. Nimeni nu controleaza cit costa si nici calitatea. Opozitia din Consiliul local doarme, candidatii la primarie posteaza de zor pe facebook iar Chirica jubileaza pentru ca are suficienti contracandidati care se lupta pe aceleasi voturi, sfarimtind opozitia. Chirica le preda tuturor o lectie despre cum se face politica, iar cetatenilor le arata zi de zi ca poti sa furi cit incape si sa nu faci mare lucru, ca tot esti reales.

 • De la sfirsitul lunii februarie, lucrarea de pe Bdul Socola, de altfel, inutila pentru ca erau multe alte prioritati, arata situatia in care se afla orasul. Chirica isi bate joc de toti, firmele primariei, Citadin in cazul acesta, nu au utilaje si nici oameni calificati, singura lor expertiza fiind peticeala de mintuiala pe bani multi si necontrolati.
  Situatia aceasta de pe bdul Socola e un bun studiu de caz.
  Mai intii, cum poate un primar sa-si bata joc de cetateni, fara ca acestia sa aiba vreo reactie.
  Apoi, cum autoritatile in drept (Politie, DSP, Garda de mediu, Agentie de mediu etc), corupte si ineficiente, pot sa nu faca nimic la faptul ca, zilnic, de peste o luna, aceasta artera de circulatie nu este practicabila iar administratorul drumului trebuie sanctionat, ca iesenii sint obligati sa inghita tone de praf si sa-si distruga masinile.
  Mai este apoi faptul ca opozitia din Consiliul local sau candidatii la primarie care spun ca vor face si drege nu fac nimic serios in aceasta situatie. Postarile pe Facebook si impartirea de pliante colorate prin parcuri nu mai servesc de mult la gravitatea acestei situatii.
  Si nu in ultimul rind, vedem cum cetatenii, batjocoriti de primarie si serviciile publice, de institutii precum politia, garda de mediu, la aceasta lucrarea organizata in debandada, stau linistiti acasa, ori injura in timpul zecilor de minute in care isi distrug masinile si sanatatea cit traverseaza bulevardul.
  Imaginati-va ce ar fi fost ca simbata tracuta, sau ieri seara, ori diseara sa miine dimineata, sa fi iesit pe bdul Socola vreo 300-400 de cetateni care sa protesteze la batjocura primariei cu aceasta lucrare.
  Imaginati-va si starea lui Chirica din birlogul lui, a directorului Citadin, a sefului Politiei, a lui Bodea, Chichirau etc si altii.
  Va garantez ca s-ar fi schimbat multe daca macar o zi, o mina de oameni s-ar fi mobilizat din spirit civic ori la chemarea unor lideri si ar fi protestat de-alungul bdlui Socola pina in Podu Ros, in fata la PNL, pentru ca acolo e sursa raului pentru oras si apoi in fata la primarie.
  Nu exista asa ceva si nu va exista pentru ca cetatenii nu au demnitate, iar liderii opoziitie sint foarte slabi. Nimeni nu cere sa fie publicate costurile acestei lucrari in bataie de joc. De ce ?
  In consecinta, avem ceea ce vedem si asa va mai fi mult timp de acum incolo.

 • In lege este prevazut ca in astfel de situatii Politia trebuie sa ia masuri impotriva administratorului drumului. Ei sint insa mina in mina si se acopera unii pe altii.

 • In zona respectivă( exact unde e groapa din asfalt) s-au găsit oase( falanga) provenite de la o pasăre cu pene !!!
  Ce plm fac angajații de la muzeu? Fac grevă, fac proteste? Vreți leafă ca ăia de la muzeul Luvru din Sankt Petersburg?! Lopata….și la săpat !
  Arătați că vă meritați salariile .

Adauga un comentariu