Local

Persoană cu arsuri grave, transferată de la Constanța la Iaşi cu un elicopter SMURD – UPDATE

Publicat: 21 ian. 2021
Elicopterul SMURD a preluat un pacient cu arsuri de la Constanța și-l va aduce la Iași

Joi, 21 ianuarie 2021, va fi făcut un transfer de la Constanța la Iaşi. Un elicopter SMURD va prelua de la Constanța un pacient cu arsuri pe 70% din suprafaţa corporală prin electrocutare şi-l va transporta la Iaşi. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 52 de ani s-a electrocutat în timp ce se afla pe un tren în zona Poarta 6 din municipiul Constanța.

Acesta va fi internat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă Chirurgie Plastică. Este intubat şi ventilat mecanic cu suport hemodinamic. Starea sa de sănătate este critică, potrivit prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

„O să ajungă în aproximativ o oră elicopterul de la Constanța cu un pacient ars pe 70% din suprafaţa corporală prin electrocutare. Va fi internat la ATI Chirurgie Plastică. Este intubat, ventilat mecanic cu suport hemodinamic. Se afla în stare critică”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

UPDATE: Din primele informații, bărbatul, angajat la o firmă din port, s-a urcat să verifice vagonul și a facut arc electric. Incidentul s-a petrecut ieri, în triajul CFR Port.

UPDATE 28 IANUARIE 2021: Transferul pacientului ars către Belgia se realizează acum. Acesta va fi transportat la un spital din Charleroi de lângă Brussels. Pacientul are 52 de ani.

UPDATE 26 ianuarie 2021: Pacientul de la Constanța internat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă Arși va fi transferat în Belgia cu un avion care va veni de la București mâine dimineață, potrivit declarației prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE 21 ianuarie 2021: Elicopterul de la Constanța aterizează în aceste momente la ISU. Apoi vine elicopterul de la Galați cu un pacient care a suferit un infarct cu stop cardiorespirator. A fost resuscitat de cadre medicale.

Un alt elicopterul de Iași se întoarce de la București unde a fost transportat un copil prematur de 1.520 g cu hemangiom reg temporo- zigomatica drept cu necesar de oxigen. Aviz favorbail la Spitalul Marie Curie, potrivit declarației sursei citate.

O pacientă din Vaslui cu arsuri pe 80% din corp, transportată de la Iaşi în Germania

Un alt caz de transfer a fost cel al unei paciente, în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vaslui a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală în urma exploziei unei butelii. Aceasta a fost internată la Iaşi, la Spitalul Sf. Spiridon, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă CCPR, în data de 15 decembrie 2020.

Tânăra a fost condusă la aeroport cu o ambulanţă SMURD pentru a fi transferată cu un avion la Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţional trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania. Este sedată, ventilata mecanic şi IOT pe suport hemodinamic.

„SMURD-ul duce la aeroport pacienta în vârstă de 32 ani, care prezintă arsuri prin flacără în urma unei explozii de butelie din Vaslui, cu 80 % din suprafaţa corporală, internată de noi la CCPR de pe data de 15.12.2020 când am adus- o de la Vaslui.

Bucureştiul trimite DSU, MS şi MApN trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania Murnău, IOT+ VM, sedată, pe suport hemodinamic”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corporală după ce a turnat motorină în sobă

În urma unui incendiu la o casă din localitatea Leţcani, un pacient a fost transportat de urgenţă la UPU. Evenimentul a avut loc în data de 12 ianuarie 2021. Prof. dr. Diana Cimpoeșu susține că pacientul a fost imediat intubat, sedat și ventilat.

”Un echipaj SMURD intervine la un pacient cu arsuri de 70% pe suprafaţa corporală. Acesta este victima unui incendiu la o casă din localitatea Leţcani. Pacientul este adus la UPU intubat, sedat şi ventilat. Voi reveni cu detalii.” a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

”R. Vasile, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în localitatea Leţcani a fost adus de un echipaj TIM de la domiciliu. Echipajul l-a găsit în curte, conştient, dar agitat psihomotor. A suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corporală prin flacără. A suferit arsuri pe faţă, cai aeriene superioare, torace, regiune inghinală, membru superior stâng, membre inferioare şi fese. Conform propriilor declaraţii, pacientul ar fi încercat să aprindă focul în soba şi a turnat motorină. Se internează la Clinica de Chirurgie Plastică, după ce va fi consultat ORL şi Cardiologic. Pacientul va merge în sala de operaţie.” a completat prof. dr. Diana Cimpoesu.

Adauga un comentariu