International

Persoanele care poartă ochelari, probleme majore din cauza măştii. Trucul care te ajută să scapi de aburire – VIDEO

Publicat: 09 mai 2020

Persoanele care poartă ochelari de vedere au probleme mari din cauza măştilor de protecţie. Atunci când expiră, aerul tinde să iasă pe deasupra măştii, aburind astfel lentilele ochelarilor.

Întâi de toate, verificați dacă aburirea ochelarilor nu este cumva rezultatul unei măști care nu a fost ajustată cum trebuie. Dacă este un pic prea mare, distanța dintre piele și mască lasă aerul cald să treacă. Presați cu degetele masca deasupra nasului pentru a fi mai bine lipită, asta dacă e o mască chirurgicală, care are bandeletă metalică, sau pur şi simplu strângeți-o mai bine, dacă este o mască făcută manual.

Trucul care ajută şi la dezaburirea oglinzii din baie

Există și substanțe antiaburire pentru ochelari, sub formă de spray sau geluri, care se aplică direct pe lentile și se usucă aproape instantaneu. Sunt folosite în special de sportivii care poartă ochelari în competiții.

Un alt truc este folosirea unui săpun lichid delicat. Pur și simplu aplicăm un strat subțire în formă de cruce sau X pe lentilă, ștergem cu o cârpă din microfibră sau bumbac și apoi clătim.

O altă soluție este spuma de ras. Ștergeți ambele fețe ale lentilelor cu spumă de ras, apoi clătiți cu apă caldă. Fie că e vorba de săpun sau spumă de ras, „trucul” funcționează și pentru oglinda din baie, ca să nu se mai aburească.

Adauga un comentariu