Titlurile zilei

Pesedistul Cristian Stanciu este cel mai bogat consilier județean din România. Patronul FEG nu a trecut spațiile din centrul orașului în declarația de avere

Publicat: 24 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pesedistul Cristian Stanciu este cel mai bogat consilier județean din România. Patronul FEG nu a trecut spațiile din centrul orașului în declarația de avere
Cel mai bogat consilier județean din Iași, pesedistul Cristian Stanciu, patronul FEG, ține la secret mai multe bunuri din declarația de avere

Pesedistul Cristian Stanciu, patronul FEG, a ajuns cel mai bogat consilier județean din Iași. Afacerile acestuia au explodat și datorită fondurilor europene derulate de firmele sale, dar și a spațiilor cumpărate la prețuri dubioase în ultimii ani. Spațiile din centrul municipiului Iași nu sunt trecute în declarația de avere, totul fiind făcut prin firmele sale. Cristian Stanciu este așadar un baron PSD uitat, deocamdată, de DNA.

Patronul FEG, pesedistul Cristian Stanciu, a ajuns probabil cel mai bogat consilier județean din România. Ultima declarație de avere a liderului grupului de consilieri județeni PSD arată că averea acestuia a explodat în ultima vreme. După ce a pus mâna pe Hotelul Astoria din Piața Unirii și a mai luat spații de la Blocul Casa Modei, Cristian Stanciu și-a sporit averea. Consilierul județean a fost ajutat și de afacerile cu fonduri europene derulate prin Fundația Ecologică Green, firmă moștenită de la tatăl său, fostul deputat de tristă amintire Anghel Stanciu.

Cristian Stanciu, patronul FEG, latifundiar în acte. Are spații în tot Iașul

Cristian Stanciu deține trei suprafețe de teren în județele Iași și Botoșani. Acesta are un teren agricol în județul Botoșani, în localitatea Corjăuți, dobândit în anul 2003, în suprafață de 6.348 metri pătrați. Stanciu mai deține un teren forestier în Iași, dobânit în anul 2014 de aproape 10.000 metri pătrați, dar și un alt teren intravilan din anul 2014, în suprafață de 211 metri pătrați. Liderul grupului de aleși locali PSD deține o casă de locuit din anul 2011 în Iași, în suprafață de peste 158 metri pătrați. Acesta mai are o casă de vacanță în municipiul Iași, pe strada M. Sturdza, cumpărată în anul 2013, în suprafață de 307 metri pătrați.

Cristian Stanciu are deschise șapte conturi bancare în lei, euro și dolari. Liderul grupului PSD din CJ Iași a adunat 28 mii lei în patru conturi, 17 mii de euro din două conturi și aproape 1.600 de dolari din alt cont bancar. De pe urma firmei Gloria Clinic SRL, Stanciu a adunat plasamente în valoare de peste 236 mii lei. Cristian Stanciu este așadar un baron PSD uitat, deocamdată, de DNA.

Afaceri scandaloase, scoase la iveală prin firmele lui Cristian Stanciu

Cel mai bogat consilier județean din Iași controlează Hotel Astoria prin firma FEG. Alesul județean a pus mâna și pe Casa Modei, în perioada 2010-2011. Mai multe etaje ale imobilului au fost cumpărate prin intermediul Fundației Ecologice Green (FEG), gradual, acesta ajungând să pună mâna pe aproape toată clădirea. Acesta a făcut afaceri cu Societatea Cooperativă și Meșteșugărească de Gradul I Technoconf Iași la prețuri scandaloase. În declarația de avere, acesta nu a trecut și imobilele pe care le are prin toate firmele sale, ci numai ceea ce deține pe persoană fizică. Dacă declarația de avere este imaculată, spațiile din mai toate cartierele municipiului Iași pe care le controlează arată altceva.

Datorii către propriile firme trecute de cel care controlează Fundația Ecologică Green

La capitolul datorii, Cristian Stanciu a trecut plăți către propriile firme. Astfel, acesta a susținut că are două datorii către FEG Education în valoare de 115 mii lei scadente în anul 2022. De asemenea, are o datorie către FEG SRL de peste 52 mii lei. Singura datorie către o instituție bancară pe care o are Cristian Stanciu are o valoare de 4.500 lei și este scadentă în 2021.

Din salariul de la FEG, unde este manager, Cristian Stanciu a declarat un venit de 46.848 lei, ceea ce înseamnă 3.904 lei pe lună. Din indemnizația de consilier județean, Cristian Stanciu a obținut 19.656 lei. Asta înseamnă 1.638 lei lunar. Soția acestuia, Irina Stanciu, a ridicat anul trecut un venit de 48.151 lei din managementul de la Fundația Ecologică Green. Soția liderului grupului PSD în CJ Iași a ridicat astfel 4.102 lei lunar. Soția lui Cristian Stanciu a mai obținut anul trecut 96 mii lei din activitatea de consultanță prin PFA-ul pe care-l deține.

Lanț de firme patronat de cel mai bogat consilier județean din Iași. Număr uriaș de contracte obținut de Cristian Stanciu

Ca membru fondator la Fundația Ecologică Green, Cristian Stanciu a declarat părți sociale de 300 mii lei. De la Fundația Ecologică Green Education, acesta a mai declarat părți sociale de 19 mii lei. Cristian Stanciu mai este acționar și la SC FEG 1 SRL Iași, Geotop Construcții SRL Iași și Top Consult SRL Iași. Cristian Stanciu are acțiuni și la SC Prolacom SRL Botoșani, în valoare de 1,6 milioane lei. De asemenea, liderul grupului de aleși PSD din Consiliul Județean Iași deține acțiuni și la SC Gloria Clinic SRL, dar și la SC Gridar SRL.

Pe lunga listă de firme controlate de Cristian Stanciu se mai află și televiziunea Tele’ M, prin Top Consult SRL, unde este acționar. La televiziune, Stanciu deține 100 la sută din acțiuni, capitalul fiind de 200 lei. De asemenea, acesta are acțiuni la Centrul Educativ Funny English. Acesta deține și clubul Master din cartierul Tudor Vladimirescu, dar și la societatea AMI THD SRL prin firma Fed Education, unde are 97 la sută din acțiuni. Această firmă are sediul în Brașov și are ca profil activitatea de restaurante. Stanciu a pus mâna pe restaurantul Platinum, din centrul orașului de sub Tâmpa. Cristian Stanciu este așadar un baron PSD uitat, deocamdată, de DNA.

Cristian Stanciu, patronul FEG, a dat lovitura cu fonduri europene

Cel mai bogat consilier județean din Iași, Cristian Stanciu, a obținut în ultimii ani mai multe contracte de finanțare de la unele instituții ce derulează proiecte europene. Astfel, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), Cristian Stanciu a prins mai multe finanțări. Printre ultimele contracte se află și unul de 161.950 euro în baza unei selecții în cadrul apelului la propuneri de proiecte, derulat de la 28.08.2018 până la 31.05.2020. Un alt proiect de 170.375 euro a fost pornit de Fundația Ecologică Green în 16.09.2019 și are un termen de 15 luni. În data de 25.10.2019, Fundația Ecologică Green a mai încheiat un contract pe fonduri europene cu ANPCDEFP, valabil 24 luni, în valoare de 154.405 euro.

Adauga un comentariu