Local

Peste 100 de ieșeni au fost amendați, în acest weekend, de polițiștii locali după ce au fost prinși încălcând legea – FOTO

Publicat: 21 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 100 de ieșeni au fost amendați în acest weekend de polițiștii locali după ce au fost prinși încălcând legea - FOTO
Poliția Locală din Iași a primit aproape 100 de sesizări de la cetățeni doar în acest weekend

Polițiștii locali au avut activitate în weekend, având în vedere că au primit 90 de apeluri de la cetățenii din Iași. Pe lângă sesizările primite au fost amendați și peste 100 de ieșeni

Ca în fiecare weekend, polițiștii locali trebuie să rămână vigilenți pentru că numărul neregulilor din oraș nu scade față de zilele din timpul săptămânii. În weekendul trecut au fost aplicate 126 de amenzi pentru cei care au încălcat legea. Totodată, 90 de cetățeni au cerut ajutorul unui echipaj de poliție.

Peste 100 de ieșeni au fost amendați în weekend

Sfârșitul de săptămână a fost destul de aglomerat pentru polițiștii locali din Iași. Cetățenii au apelat nu mai puțin de 90 de ori la sprijinul forțelor de ordine, iar amenzile nu au întârziat să apară. Cele mai multe probleme sesizate de ieșeni au fost cele de ordinul traficului, iar în urma apelurilor au fost 4 persoane amendate pentru staționarea ilegală a vehiculului, 5 pentru parcarea pe trotuar și alte 5 pentru ocuparea unui loc de parcare în mod ilegal, iar o persoană pentru aruncarea deșeurilor. În intervalul 17-19 noiembrie au fost aplicate 126 de sancțiuni, cuantumul amenzilor fiind de 43.725 de lei.

„Poliția Locală Iași, în virtutea atribuțiilor care-i revin, recepționează sesizări telefonice prin dispeceratul propriu la numerele de telefon 0232.23.20.99 și 0232.23.40.47, iar în acest context, pentru fiecare apel se iau măsuri specifice de verificare a situației semnalate, prin dirijarea la fața locului a unui echipaj de Poliție Locală, pe principiul echipajul cel mai apropiat intervine.

În situațiile în care cetățenii semnalează situații care intră în competența altor autorități, instituții sau societăți de utilitate publică, sesizarea este redirecționată către acestea împreună cu datele persoane care face sesizarea. În acest weekend (17-19 noiembrie), la dispeceratul Poliției Locale Iași au fost înregistrate un număr de 90 sesizări, iar în 16 situații au fost întocmite procese-verbale de constatare a contravenției”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Sfârșitul de săptămână ar trebui să fie mai liber

De această dată nu s-a adeverit faptul că sfârșitul de săptămână ar trebui să fie mai liber. Totuși, din punctul de vedere al traficului, diferența este uriașă, însă problemele tot apar pe raza municipiului Iași.

„Sesizările sunt foarte diverse, iar agentul constatator în funcție de gravitatea faptei aplică sancțiunea. Într-adevăr, trebuie să recunoaștem faptul că în weekend se sesizează o diferență, este puțin mai lejer orașul, mai ales din punct de vedere al traficului. Însă nu înseamnă că polițiștii locali nu-și fac treaba în zilele de sâmbătă sau duminică. Oricum zilele diferă în funcție de mai mulți factori, de climă, dacă este zi de sărbătoare, de evenimentele din oraș și multe altele”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale din Iași.

Peste 100 de ieșeni au fost amendați în acest weekend, după ce au fost prinși de oamenii legii.

Adauga un comentariu