Coronavirus

Peste 23.000 de noi infectări cu COVID-19 în Germania

Publicat: 07 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Germania a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, sâmbătă, în a şasea zi de carantină la nivel naţional, raportându-se 23.399 de noi infectări, relatează dpa.

Acest bilanţ vine după ce Germania a depăşit vineri, pentru prima dată, pragul de 20.000 de infectări zilnice.

Sâmbătă s-au raportat 130 de noi decese cauzate de coronavirus, totalul ajungând la 11.226. Totalul infectărilor de până acum din Germania este 642.488.

Avertismentul cancelarului Angela Merkel

Noul coronavirus reacționează diferit și mult mai agresiv la temperaturi scăzute, a avertizat, de curând, cancelarul german Angela Merkel. Acesta a fost și motivul pentru care Germania a introdus noi restricții pentru o lună de zile.

Cancelarul german Angela Merkel trage un nou semnal de alarmă cu privire la situația din Europa. Aceasta a susținut că noul coronavirus reacționează diferit și totodată mult mai agresiv pe fondul scăderii temperaturilor atmosferice.

Noul coronavirus este mai agresiv la temperaturi scăzute

Angela Merkel atrage atenția asupra gravității situației deoarece numărul pacienților de la ATI s-a dublat în ultimele 10 zile. Astfel, cancelarul german susține că noul coronavirus reacționează diferit odată cu răcirea vremii. Ba chiar Angela Merkel a anunțat mutațiile suferite de virus în ultima vreme l-au făcut mai agresiv și mai contagios.

Astfel, Germania trebuie să ia măsuri restrictive pentru ca sistemul medical să nu fie copleșit și să intre în colaps. Angela Merkel a mai spus că dacă măsurile de carantină vor fi eficiente, „vom avea un decembrie suportabil”.

Începând de luni, Germania a trecut la măsuri de carantină. Restaurantele, barurile, sălile de cinema, teatrele și muzeele vor fi închise pentru o lună de zile. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să lucreze de acasă, pe cât posibil.

Numărul de noi infectări cu COVID-19 scade în Belgia

Belgia a anunțat că numărul de noi infectări cu COVID-19 scade. În ultimele două luni, Belgia a cunoscut o creştere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, devenind astfel ţara cea mai afectată din Europa de pandemia de COVID-19,

Virusologul Belgian Yves van Lanthem susțime că reducerea numărului de contagieri se datorează respectări ide către populație a restricţiilor progresive impuse pentru a frâna răspândirea virusului, relatează EFE.

„Am constatat aspecte pozitive în evoluţia cifrelor şi din fericire această tendinţă pozitivă pare să se confirme”, a declarat virusologul Yves van Lanthem, cel care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia COVID-19.

Scade numărul de infectări în Belgia

Deşi în Belgia incidenţa rămâne cea mai ridicată din Europa, cu 1.775 noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, media săptămânală a persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 4%, marcând prima descreştere din acest al doilea val de COVID-19. Începând de luni, 2 noiembrie, a fost suspendată şi activitatea centrelor comerciale neesenţiale, o măsură al cărei impact asupra situaţiei epidemiologice ar putea fi observat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Tendinţa pare să confirme o ameliorarea a situaţiei, conform datelor recente, în care se remarcă efectul restricţiilor care s-au aplicat progresiv în ultimele săptămâni, precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, închiderea restaurantelor, a barurilor, a centrelor de agrement, de sport şi de cultură, precum şi obligaţia desfăşurării activităţii profesionale la domiciliu.

„Datele arată că măsurile aplicate funcţionează”, a menționat Yves van Lanthem.

Adauga un comentariu