Local

Peste jumătate de milion de țigări confiscate! Zeci de indivizi, acuzați de constituirea unui grup infracțional! „Maradona”, „Muhuhu” și „Gozoi”, obligați să dea ochii cu judecătorii!

Publicat: 01 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste jumătate de milion de țigări confiscate Zeci de indivizi acuzați de constituirea unui grup infracțional Maradona Muhuhu și Gozoi obligați să dea ochii cu judecătorii

Presupușii membri ai unei rețele de contrabandă au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Oamenii legii susțin că cei 22 se ocupau cu traficul de țigări de la începutul anului trecut. La finele lui 2019, anchetatorii au efectuat 36 de percheziții, în urma cărora au ridicat 537.780 de țigări, 82.000 de lei și 3.700 de euro

Peste 20 de persoane vor fi nevoite să dea explicații în fața instanței, după ce au fost acuzate de încălcarea prevederilor Codului Vamal. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată a 22 de persoane, principala acuzație fiind cea de constituire a unui grup infracțional organizat.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al dosarului, după care magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
Așadar, Mihăiță Cobzariu, zis „Marcel”, Corneliu Derscariu, Vasile Ion, zis „Muhuhu”, Vasile Daniel Aparaschivei, zis „Maradona” sau Adrian Petrică Plai, zis „Gozoi” vor fi obligați să se prezinte în fața judecătorilor ieșeni.

Captură impresionantă

În urmă cu aproximativ trei luni, procurorii DIICOT au formulat propuneri de arestare preventivă pe numele unor suspecți de contrabandă. În urma a 36 de percheziții, oamenii legii au confiscat peste jumătate de milion de țigări. Perchezițiile au fost efectuate în mai multe localități din județele Iași, Suceava și Botoșani.

Oamenii legii au precizat că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat privind achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigări provenind din contrabandă. Astfel, membrii grupării ar fi depozitat și vândut țigările către diverși cumpărători, în principal în județul Iași.
Anchetatorii au mai susținut că, după primirea și depozitarea țigărilor de contrabandă, liderul grupului infracțional le distribuia către ceilalți membri.

„Acesta colecta banii rezultați din valorificarea țigărilor. De asemenea, liderul grupării indica prețul minim de distribuire a țigărilor către ceilalți membri. Aceștia din urmă, la rândul lor, adăugau propriile procente la prețul de vânzare către cumpărători”, au adăugat oamenii legii.

De remarcat este faptul că, în urma celor 36 de percheziții, oamenii legii au ridicat 537.780 de țigări, 82.000 de lei și 3.700 de euro, bani susceptibili a fi obținuți din contrabanda cu țigări, precum și alte bunuri care ar fi fost folosite în activitatea infracțională (33 de telefoane mobile și 40 de cartele SIM).

Adauga un comentariu