National

Petre Lăzăroiu, fostul judecător al CCR susţine că decizia luată în cazul Avocatului Poporului, Renate Weber, era una predictibilă

Publicat: 29 iun. 2021
Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR îmbrăcat în manta de judecător
Petre Lăzăroiu, fost judecător al CCR susține că decizia era una predictibilă

Curtea Constituţională a României a decis, în cursul zilei de marţi, 29 iunie 2021, faptul că revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională. Fost judecător al CCR, Petre Lăzăroiu a avut o intervenţie în acestă pronunţară. Acesta a spus că decizia luată era una predictibilă.

De altfel, fostul judecător a menţionat că nu se aştepta ca decizia să fie luată în unanimitate. Decizia îi poate deschide Renatei Weber mai multe căi de atac. Vă aducem aminte faptul că în Parlament, Comisia Juridică a decis să înceapă procedurile de revocare în contextul Renatei Weber.

Ce spune Petre Lăzăroiu despre decizia de CCR de neconstituţionalitate a revocării Renatei Weber

Într-o intervenţie în presă, fostul judecător CCR, Petru Lăzăroiu nu se declară surprins de decizia luată de judecătorii CCR şi explică faptul că aceştia pot decide, în motivare, repunerea în funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber:

„Mă așteptam la această decizie. E drept că nu mă așteptam să fie luată cu unanimitate, dar mă așteptam. (…) Noua propunere (a lui Fabian Gyula – n.r.) trebuie să aștepte. Trebuie să așteptăm până când Curtea motivează. Acum, nu știu dacă Curtea are dreptul, nu spun curajul, să spună că doamna Weber trebuie repusă în funcție.

Faptul că a spus că e neconstituțională (revocarea – n.r.) îi deschide doamnei Weber alte căi de atac. Dacă CCR nu spune că este obligatoriu să o repună, doamna Weber are deschise căile de atac în instanță, la CEDO și așa mai departe”, spune Petre Lăzăroiu, fost judecător constistituțional, potrivit Mediafax.

CCR a decis că revocarea Renatei Weber este neconstituţională

În altă ordine de idei, intervenţia fostului judecător al CCR vine în contextul în care Curtea a decis că revocarea Avocatului Poporului, este neconstituţională. În altă ordine de idei, liderul PSD, Marcel Ciolacu a scris despre faptul că PNL și USR ar fi pus la cale un abuz îngrozitor:

UNANIMITATE, loserilor!!!
CCR a confirmat azi, în #unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept!
La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.
Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii.

Am văzut însă că Orban și Barna deja continua delirul și vrea o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de #rațiune! Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe! Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe, care fac un rău enorm țării!
P.S. Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-și reia exercitarea deplină a atribuțiilor sale. La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocațiilor și cu OUG privind privatizarea sănătății. a explicat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Adauga un comentariu