International

Petreceri și aglomerație în Anglia înainte de noile restricții – FOTO

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petreceri și aglomerație în Anglia înainte de noile restricții - FOTO
Petreceri și aglomerație în Anglia înainte de noile restricții

Înainte de impunerea noilor restricții în Anglia, au fost organizate mai multe petreceri, iar oamenii au ieșit în număr mare la terase.

Cu câteva ore înainte ca regula de șase persoane persoane prezente la o întâlnire să fie impusă în Anglia, poliția a intervenit pentru a stopa petreceri ilegale ce au avut loc în noaptea de duminică spre luni. A fost vorba de petreceri la care au participat zeci de persoane.

Petreceri și aglomerație în Anglia înainte de noile restricții

Înaintea acestei reguli de șase persoane, exista regula de 30, fiind interzise întâlnirile în grupuri mai mari de 30 de persoane. Au existat 56 de rapoarte legate de astfel de petreceri, ce au depășit numărul de 30, mergând chiar până la 70 de persoane, prin care au fost încălcate flagrant normele. Însă, pe lângă acestea, autoritățile subliniază că un număr mare de oameni a ieșit în baruri și pub-uri în mai multe orașe din Marea Britanie, în ciuda numărului în creștere de cazuri de COVID-19, și, profitând de vremea bună, au format grupuri mari de persoane.

Poliția a închis peste noapte o serie de petreceri ilegale, în timp ce oamenii s-au bucurat de un ultim sfârșit de săptămână de petreceri înainte de intrarea în vigoare a unor restricții mai severe asupra coronavirusului.

Regula celor șase

Cu câteva ore până la intrarea în vigoare a „regulii celor șase”, poliția din Greater Manchester a declarat că a oprit adunările ilegale la proprietăți din Altrincham și Flixton sâmbătă seara, dar și o petrecere de aproximativ 70 de persoane în Mottram.

Au fost date amenzi la fiecare incident, care au încălcat interdicțiile existente pentru grupuri de peste 30 de persoane prezente la întâlniri.

Ofițerii interveniseră mai devreme la o petrecere de 45 de persoane în Stockport, dar și la o altă adresă din nordul Manchesterului la care fuseseră chemați cu două ocazii anterioare.

Mai multe intervenții ale poliției

Polițiștii au declarat că operațiunea a vizat adunări mari de 30 de persoane, fiind identificate 56 de cazuri de încălcări sâmbătă seară și a emis a dat șapte amenzi.

Polițiștii au precizat că nu toate cele 56 de rapoarte s-ar fi dovedit a fi încălcări și că amenzile erau probleme pentru „încălcarea flagrantă a normelor”.

Între timp, un număr mare de oameni au venit la baruri și pub-uri din orașe din Marea Britanie, în ciuda numărului crescut de cazuri de coronavirus, profitând la maximum de vremea caldă din weekend.

Acest lucru a avut loc după ce poliția din Nottinghamshire a amendat un adolescent cu 10.000 de lire sterline pentru organizarea unei petreceri în Lenton, la care au participat peste 50 de invitați adunați într-o casă de pe Harlaxton Drive.

Dacă tânărul de 19 ani nu plătește sau contestă amenda, va apărea în fața unei instanțe, au spus polițiștii.

Polițistul Steve Cooper, de la poliția din Nottinghamshire, a declarat că oricine are în vedere găzduirea de petreceri înainte de noile restricții – când întrunirile sociale din Anglia vor fi limitate la grupuri de șase persoane atât în interior, cât și în aer liber – ar trebui să se gândească din nou sau să facă față consecințelor.

„Trebuie să ne amintim cu toții că suntem încă în mijlocul unei pandemii globale și cu toții trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre”, a spus polițistul.

Adauga un comentariu