Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Ziua, gafa şi bâlba la Ministerul Sănătăţii”

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Ziua gafa şi bâlba la Ministerul Sănătăţii
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă are o intervenție pe subiectul criteriilor pe baza cărăra a fost întocmită lista cu cele 25 de spitale care vor primi finanţare prin PNRR.

Președintele PMP Iași este de părere că Alexandru Rafila a încercat să ceară completarea/modificarea criteriilor la Comisia Europeană. Cu toate acestea, Petru Movilă spune că Alexandru Rafila are și o bilă albă, deoarece a recunoscut importanţa construirii Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava din Iași.

„Ziua, gafa şi bâlba la Ministerul Sănătăţii…

După un întreg scandal marcat de declaraţii demne de un şcolărel, Ministerul Sănătăţii a recunoscut, oficial, că nu a reuşit să afle criteriile pe baza cărora a fost întocmită lista cu cele 25 de unităţi spitaliceşti care vor primi finanţare prin PNRR, din totalul de 45.

Alexandru Rafila a mai completat lista de gafe şi bâlbe – marca MS – cu faptul că a încercat să ceară completarea/modificarea la Comisia Europeană, dar că este puţin probabil ca acest demers să fie încununat de succes. Se pare că pe lângă faptul ca toate criteriile de eligibilitate sunt o necunoscută, inclusiv pentru angajaţii MS, aceştia au de evaluat unităţi medicale care nu au niciun studiu de fezabilitate – deşi există o condiţie de maturitate a tuturor investiţiilor finanţate din PNRR – şi cel mai important, nu există din punct de vedere juridic.

O singură bilă albă pentru Rafila: a recunoscut importanţa construirii Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava.
Vă mai ataşez încă o dată criteriile de finanţare, poate le vedeţi voi logica”, a explicat Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu