Economic Local

Piața din municipiul Pașcani va fi modernizată! A fost semnat contractul de 1,2 milioane de euro cu o firmă din Vaslui

Publicat: 02 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piața din municipiul Pașcani va fi modernizată A fost semnat contractul de 12 milioane de euro cu o firmă din Vaslui
Piața agroalimentară din municipiul Pașcani va fi reabilitată cu 1,2 milioane de euro. Se va construi și o clădire nouă, modernă, conform studiului de fezabilitate. Licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată

Primăria Pașcani preconizează că va încasa anual 570.000 de lei din închirierea spațiilor comerciale aflate în incinta pieței, amplasată pe strada Ceferiștilor. Mai întâi trebuie realizate lucrările de modernizare. Contractul de lucrări a fost semnat cu o societate din Vaslui

Primăria municipiului Pașcani a finalizat recent licitația pentru modernizarea pieței de pe strada Ceferiștilor. Comisia de evaluare a stabilit că oferta asocierii Ungureanu Trans SRL, din Vaslui, este cea mai bună. Firma a depus o ofertă financiară de 6.034.864 lei, fără TVA, aproximativ 1,2 milioane de euro. La procedură a mai participat o asociere de firme din Botoșani, dar care nu a trecut de comisia de evaluare. Firma câștigătoare este controlată de Valerică Ionel Ungureanu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 11,1 milioane lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 1,6 milioane lei și un număr de 22 de angajați.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării de produse agroalimentare reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite: înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitate comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și evaziunii fiscale, comercianții și productorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor”, se arată în caietul de sarcini. Primăria Pașcani a încheiat un contract și pentru extinderea rețelei de gaze.

Primăria Pașcani speră că va încasa o sumă anuală de peste 100.000 de euro

În perioada următoare, constructorul trebuie să reabiliteze 3 corpuri de clădire deja existente. Într-una dintre clădiri va funcționa o piață de tip bazar pentru produse nealimentare. Totodată, va fi construită o clădire nouă cu regimul de înălțime Parter, destinată activităților specifice unei piețe agroalimentare.

„Ținând cont de aspecte ce țin de infrastructura comercială, conectarea la economia locală, atractivitatea și promovarea activității pieței, protecția consumatorilor, siguranța alimentară, sănătate și ordine publică, accesibilitate și trafic, identificăm punctele forte ale activității pieței ca fiind următoarele: disponibilitatea terenului pe care se vor amplasa spațiile de comercializare a producției agroalimentare și a celei de tip bazar, amplasare bună față de traseele locale și naționale, cu acces la drumul european Târgu Frumos – Suceava care îi conferă o accesibilitate sporită”, se arată în detaliile menționate în studiul de fezabilitate.

Suprafața de teren studiată este de 7.480 metri pătrați. Din închirierea spațiilor sunt preconizate venituri anuale de 570.000 lei, peste 100.000 de euro.

Muncipiul Pașcani va avea un bazin de înot cu fonduri de la compania Națională de Investiții

Totodată, municipiul Pașcani are pe listă alte investiții. Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat licitația pentru proiectare și execuție lucrări în cadrul obiectivului „Construire Bazin de înot didactic str. Stadionului nr. 3, Municipiu Pașcani”. Valoarea estimată a lucrărilor este de 8.921.231 lei, fără TVA, aproximativ 2 milioane de euro. Terenul studiat are o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

La procedură au fost depuse oferte din partea mai multor societăți: Băiculescu Construct SRL, Antrepriza Construcții Edilitare SRL, asocierea Smeogal Construct SRL – Refconsteel SRL – Ilvea Buildings SRL – Stood Project SRL, Conest SA – Electro-Alfa International SRL – N.C.C. Proiect – Instal SRL – R.F.N. Proiect SRL, asocierea Intertrade Group LTD SRL – BB & Asociații Design SRL, asocierea SMB Steel Project Partnership SRL – Gendav SRL – Tudor Arhcons SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Regimul de înălțime a clădirii va fi de P+1. Conform proiectului finanțat de CNI, bazinul de înot nu va putea fi folosit în cadrul competițiilor sportive.

Adauga un comentariu