Culinar

Plăcintă cu iaurt și stafide. Iată rețeta pentru un desert ca la mama acasă

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu iaurt și stafide. Iată rețeta pentru un desert ca la mama acasă
Plăcinta cu iaurt și stafide este aromată, gustoasă și pufoasă.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat, gustos și pufos, putem face o plăcintă cu iaurt și stafide. Aceasta este delicioasă, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și este ideală de servit la orice masă. Iată rețeta pentru un desert ca la mama acasă.

Plăcintă cu iaurt și stafide

Delicioasa plăcintă cu iaurt si stafide este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Fie că este vorba de o masă festivă, de o masă în familie sau de o zi obișnuită, plăcinta cu iaurt și stafide ne va încânta papilele gustative.

Pentru ca succesul culinar să fie garantat și să obținem o plăcintă pufoasă, aromată și cu un aspect deosebit, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională. Dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe lângă plăcinta cu iaurt și stafide putem face pentru cei dragi și niște ștrudele cu mere cu foietaj. Acestea se fac rapid, iar cu un strop de imaginație și îndemânare, vom obține un desert rafinat, fraged și gustos.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea de odinioară putem face și un pandișpan pufos din 10 ouă. Acesta poate fi făcut simplu sau umplut cu cremă de ciocolată, dar și cu fructe uscate, după preferințe. Plăcinta cu iaurt și stafide este aromată, cremoasă, pufoasă și ideală de servit la orice ocazie.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru o plăcintă cu iaurt și stafide vom avea nevoie de 250 g de foi de plăcintă, 700 g de iaurt grecesc, 2 ouă, 150 g de zahăr, 2 pliculețe de zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie, 100 g de stafide, 100 ml de lapte, 20 ml de esență de rom și puțin ulei.

Se pun stafidele la hidratat în apă și se adaugă un strop din esența de rom. Iaurtul se pune la scurs într-o sită pentru a lăsa toată zeama. Crema de iaurt obținută se amestecă împreună cu ouăle bătute spumă, zahărul și zahărul vanilat apoi se adaugă coaja de lămâie și stafidele hidratate cu rom.

După aceea se unge cu ulei o tavă de copt rotundă. Se așază o foaie de plăcintă, se unge cu ulei apoi se mai pun două foi de aluat și se toarnă umplutura de iaurt în mijloc. Se acoperă plăcinta cu încă două foi de aluat apoi se înțeapă aluatul din loc în loc și se toarnă laptele. Se pune tava cu plăcintă la cuptor timp de 45 de minute, până când plăcinta se rumenește ușor. Când este gata, se scoate, se lasă la răcit apoi se feliază.

Plăcinta cu iaurt și stafide este aromată, gustoasă și pufoasă. Acest deliciu este ideal la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o plăcintă irezistibilă. Când vine vorba de gustoasele plăcinte ca la mama acasă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Plăcinta poate fi făcută cu diferite tipuri de brânză, cu ciocolată, cu dovleac sau cu umplutură de fructe rase și călite, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu