Local

Plan diabolic: au profitat de COVID-19, pentru a putea tâlhări copii! S-au dat drept polițiști în timpul stării de urgență!

Publicat: 12 nov. 2020
Judecătorii au pedepsit doi ieșeni acuzați că au profitat de COVID-19 și de starea de urgență, pentru a putea tâlhări în liniște
Momentul în care Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc au fost încătușați de oamenii legii și au fost duși la Judecătoria Iași cu propunere de arestare preventivă

Doi indivizi au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni, după ce s-au dat drept polițiști pentru a putea jefui în liniște. Cei doi au profitat de starea de urgență și de pandemia de COVID-19 ca să păcălească adolescenți. Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc le-au cerut minorilor declarațiile pe propria răspundere, necesare în timpul stării de urgență, după care le-au luat telefoanele mobile

Incredibil: au profitat de COVID-19, pentru a putea tâlhări copii! S-au dat drept polițiști în timpul stării de urgență! În urma acestei isprăvi, doi indivizi au fost pedepsiți de către judecătorii ieșeni.
Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Stoica (33 de ani) la pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată. În același dosar, George Răzvan Habliuc (30 de ani) a primit o pedeapsă identică, sub aceeași acuzație.

„Instanța îi obligă pe inculpații Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc, în solidar, să plătească despăgubiri părților civile, în valoare totală de 20.400 de lei”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată. Dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel Iași. Primul termen al apelului a fost stabilit pentru data de 7 decembrie 2020.

Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc, acuzați că s-au folosit de pandemia de COVID-19, pentru a putea jefui copii

Procesul celor doi indivizi a început pe 13 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc, sub acuzația de tâlhărie calificată. Asta, după ce indivizii au fost încătușați pe 24 aprilie 2020.

„Pe 22 aprilie 2020, în jurul orei 13:00, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Iași, sub pretextul solicitării declarațiilor pe propria răspundere cu privire la motivul deplasării, inculpații au abordat persoanele vătămate A.B., de 14 ani, C.R.P., de 13 ani, și C.I.M., de 14 ani, prezentându-se ca fiind polițiști, i-au deposedat pe minori de telefoanele pe care le aveau asupra lor. Când unul dintre minori a cerut să le fie restituite bunurile, inculpatul Mihai Stoica i-a amenințat cu un cuțit”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Au pus la cale să jefuiască minori

Anchetatorii au adăugat că, în ziua de 22 aprilie 2020, în jurul orei 10:30, Mihai Stoica și George Răzvan Habliuc s-au întâlnit și au decis să meargă către cartierul Alexandru cel Bun, pentru a face rost de bani.

„Inculpații au stabilit ca, în cazul în care vor comite o infracțiune, să fugă în direcții diferite, urmând să se întâlnească la domiciliul inculpatului George Răzvan Habliuc. Înainte de a pleca de acasă, inculpatul Mihai Stoica a luat asupra sa un cuțit de tip briceag. În aceeași zi, în jurul orei 12:00, minorii au mers pe malul râului Bahlui, pentru a face mișcare, iar, la scurt timp, au plecat împreună spre locuința lui C.I.M., care trebuia să predea la asociație citirea apometrelor.

În momentul în care minorii au trecut de esplanada Piața Voievozilor și se deplasau spre un minimarket Profi, au trecut pe lângă inculpați, care se deplasau spre zona Zimbru. La trecerea pentru pietoni de pe bulevardul Alexandru cel Bun, din dreptul magazinului „La Chimicale”, în timp ce așteptau la semafor, inculpații i-au observat pe minori, unul dintre ei având în mână un telefon mobil, și au hotărât să-i urmărească”, au mai susținut procurorii.

I-au urmărit și i-au abordat: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?”

Oamenii legii au susținut că cei doi indivizi i-au urmărit pe minori și i-au ajuns din urmă în dreptul punctului termic din spatele blocului A2. Cei doi i-au oprit pe minori, s-au recomandat ca fiind polițiști și le-au cerut declarațiile pe proprie răspundere și actele de identitate.

„Pentru că minorii au răspuns că nu au asupra lor declarațiile pe propria răspundere, inculpații au început să discute între ei, iar George Răzvan Habliuc l-a întrebat pe Mihai Stoica: „Ce facem, domnule colonel, cu ei?”, apoi le-au cerut să scoată bunurile pe care le au în buzunare. Printre alte lucruri, persoanele vătămate au scos și telefoanele mobile pe care le-au lăsat pe scările punctului termic. Inculpatul Mihai Stoica a luat de jos cele 3 telefoane mobile, pe care le-a introdus în buzunarul stâng al pantalonilor și a spus că se confiscă.

Persoanele vătămate i-au întrebat pe inculpați ce se întâmplă cu telefoanele lor și au cerut să le fie restituite, moment în care inculpatul Mihai Stoica a scos cuțitul de tip briceag, l-a îndreptat spre ei și a spus că de asta nu le dă telefoanele. Inculpații s-au îndepărtat, iar minorii au început să strige după ei. Cei doi au fugit, iar, după ce au trecut de blocul A8, s-au despărțit, alergând în direcții diferite”, au subliniat anchetatorii.

Ulterior, cei doi agresori au vândut telefoanele mobile unor persoane fizice și unei case de amanet. Pârinții minorilor au depus plângere la Poliție, iar oamenii legii au ajuns la cei doi suspecți. La audieri, Mihai Stoica a recunoscut comiterea faptelor. De cealaltă parte, George Răzvan Habliuc a negat că ar fi comis vreo tâlhărie, dând vina pe amicul său.

Comentarii
  • Acesti doi jegosi au comis fapta in zona strazii Bistrita cu Soseaua nationala din Alexandru cel Bun. Amandoi sunt si consumatori de droguri si etnobotanice. Nu au muncit niciodata in viata lor, au trait numai din furturi i droguri. Sa fi facut asta copilului meu, le scoateam ochii si ii bateam cu ciocanul in cap pana ii lua dracu! este plin orasul de astfel de jeguri!!!! Hoti, drogati si talhari!

Adauga un comentariu