Titlurile zilei

Plângere penală pentru clica de la Maternitatea „Elena Doamna”! Procurorii ieșeni verifică acuzațiile de abuz în serviciu – FOTO

Publicat: 12 aug. 2022
_____ Vizualizări 27 Comentarii
Plângere penală pentru clica de la Maternitatea Elena Doamna Procurorii ieșeni verifică acuzațiile de abuz în serviciu  FOTO
Gabriel Martinescu, manager de la Maternitatea ”Elena Doamna,” s-a trezit cu plângere penală. Totul a început de la Cristian Andrieș, directorul financiar-contabil (Gabriel Martinescu - foto dreapta, Cristian Andrieș - foto stânga)

Consiliul Județean Iași a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Sunt vizați managerul Gabriel Martinescu, dar și membrii Consiliului de Administrație

Scandalul de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași a intrat într-o etapă în care a fost solicitat și ajutorul procurorilor. Totul a început în 2021, când Consiliul de Administrație a solicitat managerului Gabriel Martinescu, susținut de PSD, să-l demită pe Cristian Andrieș, directorul financiar-contabil al unității, la fel, susținut de PSD. În plină pandemie, Cristian Andrieș ar fi propus ca personalul medical să fie trimis în concediu fără plată, câteva zile pe săptămână, prin rotație. Atunci, a spus că l-a ascultat pe manager.

Luminița Buzea, președintele filialei SANITAS de la Maternitatea „Elena Doamna”, a sesizat problemele din unitatea medicală, mai ales după ce un raport al Ministerului Sănătății a arătat neregulile financiare din spital. În consecință, s-a propus demiterea lui Cristian Andrieș, dar Consiliul de Administrație nu a luat nicio măsură. La un moment dat, maternitatea a fost implicată în alt scandal, după ce doctorița Doina Iancu a vrut să cumpere tăcerea unei paciente nemulțumite de serviciile medicale.

Plângere penală pentru clica de la Maternitatea „Elena Doamna” după mai multe încercări

Povestea continuă în aprilie 2022, când o comisie de evaluare, desemnată de Consiliul Județean Iași, care are în subordine maternitatea a emis un raport privind activitatea managerului Gabriel Martinescu. În urma evaluării, a primit calificativul „nesatisfăcător”. Pentru Martinescu ar fi însemnat că rămâne fără post, dar nu s-a întâmplat așa. Mai mult, a subliniat că nu cunoștea rezultatul evaluării pentru a putea depune o contestație. După amânările repetate privind schimbarea managementului din spital, în cursul acestei săptămâni, conducerea CJ Iași a hotărât să depună o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu. Sunt vizați managerul Gabriel Martinescu, dar și membrii Consiliului de Administrație. Managerul interimar al unității medicale nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Pe perioada scandalului au fost menționate mai multe nume pentru funcția de manager al maternității, dar Gabriel Martinescu nu a mai fost înlocuit.

Membrii Consiliului de Administrație nu au habar de plângere

Lorin Urcaciu, consilier județean PSD și președintele Consiliului de Administrație, a precizat că nu știa de plângerea penală, dar că se va interesa. Nici Cristian Andrieș, implicat în scandalul de la maternitate, nu a comentat acțiunea CJ Iași.

„În primul rând, sunt director financiar-contabil, nu am dreptul să dau declarații, nu pot să-mi formez un punct de vedere. Nu am posibilitatea asta. S-ar putea să spun la un moment dat ceva subiectiv”, a declarat Cristian Andrieș, directorul financiar-contabil din cadrul maternității.

Rămâne de văzut dacă plângerea penală depusă de CJ Iași pentru abuz în serviciu va determina procurorii să ancheteze situația de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Comentarii
  • Îl știu pe Andries.Merg cu el la vânătoare, de cum ajunge in teren se apuca de băut picase pisa pe el. Alcoolic frate nu gluma!!!!!

  • Omul asta de cand este director nu a facut nimic pt maternitate . Se darama cladirea pe oameni . Toaletele sunt vechi si stricate , in saloane paturile sunt din sunt din perioada interbelica ,aparatura medicala lipsa . Pt personal nu este echipament de lucru ,nu sunt halate ,nu sunt manusi . Nu sunt scutece pt copii ,nu este lapte praf . In curtea spitalului trebuie sa intri cu tractorul, nu s-a mai reparat asfaltul inainte de 1989 . Domnul derector impeuna cu staful lui au parcare preferintiala in fata spitalului . Ar prinde bine un vizita de la Anaf ,DNA ar afla multe lucruri . Cica acest directoras nici nu are studii superioare pt a conduce o instituție de așa anvergura . …

  • Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dai tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt la tine nu sunt asa importante aceste tichete ,ca tu ai salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne repari si noua toaletele alea infecte si stricate ? De curiozitate daca sotia ar trebui sa nasca o aduci la la noi in maternitate . Nu cred ca vine cu tu este de vita nobila si mergi la un spital prevat .
    Apropo s-a gasit in vara asta prin curte un plic cu 1000 de lei pe care scria dr Nemescu . L- a gasit domnul de la centrala . Cand a primit plicul dr Nemescu a spus ca este al managerului sau ca vei primi si tu jumate .

  • In primul rand numirile astea politice sunt catastrofale. In al doilea rand ce sa caute un oftalmolog director la o maternitate, e aberant. Sau la Socola si adusi din alte judete de parca s-au terminat oamenii din Iasi. O golanie marca PSD, continuata de PNL exact ca la Spiridon si Sf. Maria unde au pus director o taranca proasta bioinginera.

  • Un spagar il da in judecata pe celălalt șpăgar !!! Ha ha ha !

    Anafule vino pe la maternitatea si da un praf de liniste .

  • Doamna lider Lumi o doare la basca de colegele ei asistente . Primăvara merge in concediu in Grecia , vara merge in Bulgaria ,toamna merge in Egipt si iarna in Austria . Toata ziua sta si fumeaza . La angajari are cel mai mare dar de primit .

  • Tichetele sunt in viloasa lui Luminoasa-haideți fetelor care ati dat șpăgi la angajare -sa ni le recuperam cu furci și topoare!!!Vacante,vile și peșcheșuri pentru doamna Luminoasa !!!!!!!!!!!Am înțeles ca și unii doctori “dau”pentru “protecție”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’

  • Tichetele sunt in viloasa lui Luminoasa-șpăgi de angajare!Haideti fetelor cu furci și topoare sa le luam înapoi!De câte ori a-ti făcut peșcheșuri pentru Lidera de șpăgi de ziua ei?De câte ori i-am făcut conserve pt iarna și infermerele curatenie?!E regina baragladina spitalului !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • O nastere normala costa 500 lei ,iar o nastere prin cezariana costa 1000 lei la Dr Nemescu . Nu ai acesti bani ai ocazia sa nasti prin casa ,prin gradina ,prin mașina sau dupa o săptămână cu infirmierele in maternitate .

  • Andries este spagarul fostului primar. Si cununat de Nechita si promovat. Pe unde a fost a ramas praful pe toba. Este prost, tupeist si betiv. Divortat si betiv. Acum are copil nou cu o pupaza. Asta este PSD-ul.

  • Mai de la el d.asa va trebuie
    ..când în spital sânt nulități va Buțureanu pavaleanu fata mare sau Rotaru papagalul nu va plângeți!! Rămâneți cu solo + sex oral
    Oana știe…și Diana…managerul e in bou

  • Mai fii și divele unor boi!!Tudor bețivul și nevasta pe care o luai cu 100 lei…Ioana care își da limbi singura…genii că și părinții

  • Sa ne povesteasca acest directoras si cel medical Nemescu cum au angajat 9 asistente medicale fara diploma de bacalaureat . Cat a mers darul ? 6,7,8,9 sau 10 mii euro ? Cu strigare fara strigare ? In plic sau acasa ?

  • Pai in primul rănd Lumy este o tzigancă analfabetă care știe doar sa fure cu sacoșele din măncarea bolnavelor-creste porci si are guri multe de hrănit-de unde să angajeze lidera de șpăgi asistente cu bac?Marea Lideră e un părț și un făs bun doar să încaseze cu strigare.Mizerie peste tot,așternuturi rupte,dar la lideră in cabinet se adună lozurile.

  • Așa golănceală cu Buzea nu s-a mai pomenit pe nicăieri.DNA și ANAF sa o ancheteze pe negresă.Aloooooo,CJ,anchetați putoarea de asistenta sefa care falsifică graficele!!!

  • Mare jigodie si murdara este lidera Buzea . Il manevreaza cum vrea si bolovanul de director . Il încalecă fum vrea ca il are la mana cu angajarile cu asistentele fara diploma . Ala Nemes isi pierde plicul cu spaga prin curte si il gaseste cineva . Pe plic scria dr Nemecu ,1000 lei . Dupa ce primeste plicul spune ca era pt Martinescu si nici macar nu spune multumesc . Spaga si mita este mare doamna la noi .

  • Cand zici ANAF si DNA ma ia cu greata. La ANAF e coarda lui Dobos care o gasiti pe net cum se masturbeaza si isi baga bile in vagin si la DNA e Pascaru Mihaela Cristina panarama care are copchil cu EwA Emilliano si care facea anal in baia Parchetului

Adauga un comentariu