Sanatate

Plasturi pentru bătături. Principiul de acțiune asupra disconfortului

Publicat: 07 dec. 2022
Plasturi pentru bătături. Principiul de acțiune asupra disconfortului
Producătorii fac plasturi cu silicon, salicilici și lichizi

Pentru a scăpa de disconfortul de la nivelul picioarelor majoritatea persoanelor folosesc plasturi pentru bătături. Bătăturile apar ca urmare a efortului fizic, a activităților sportive sau a purtării de pantofi incomozi. Pielea reacționează prin hiperkeratoză, keratinizare și îngroșarea excesivă a pielii.

Bătăturile pot fi inconfortabile o perioadă lungă de timp. Dar, de obicei, acestea dor atunci când sunt presate. Este recomandabil să se ia măsuri imediate pentru a îndepărta deranjul și pentru a vindeca țesutul. Dacă nu se face nimic, problema se va adânci și se va extinde, la propriu. Ulterior, pot apărea infecții tisulare, supurații și probleme conexe. Medicii pot recomanda diverse remedii sub formă de geluri, unguente și perfuzii pentru tratament, dar cel mai eficient și simplu mijloc este plasturele împotriva bătăturilor.

persoana care are bataturi pe talpile picioarelor
Bătăturile pot fi inconfortabile o perioadă lungă de timp

Plasturi pentru bătături. Avantajele acestora pentru vindecarea deranjului

Multe persoane folosesc plasturi pentru bătături deoarece acestea nu necesită cunoștințe speciale, condiții speciale pentru îmbrăcare, acesta fiind bine fixat pe picior. Un plasture protejează pielea de alte leziuni, de pătrunderea germenilor și de dezvoltarea infecțiilor.

Pentru a scăpa de bătături trebuie să înmoi pielea, pentru asta de mare ajutor este aplicarea unui plasture. Acesta te scapă de stratul keratinos și uneori de vânătăi. În unele cazuri, plasturii te ajută să reduci durerea și în cazul verucilor sau negilor și stimulează regenerarea țesuturilor, previne inflamațiile, fisurile și crăpăturile.

persoana care se tine de picioare
Multe persoane folosesc plasturi pentru bătături deoarece acestea nu necesită cunoștințe speciale

Compoziția vindecătoare sub formă de impregnare rămâne pe zona lezată și nu pătează hainele, spre deosebire de unguent. Magazinul de materiale medicale oferă o gamă largă de plasturi, inclusiv plasturi impermeabili, incolori și foarte specializați. Tot ceea ce rămâne de făcut este să îl alegeți pe cel potrivit și să urmați instrucțiunile de utilizare.

Cum să alegi plasturii potriviți pentru tine. Cum acționează acesta

Alegerea unui plasture pentru bătături pe mâini și picioare ar trebui să se bazeze pe tipul și gradul de deteriorare a pielii, scopul și compoziția impregnării. Plasturile potrivit tratează rana, o protejează împotriva agenților patogeni, curăță și dezinfectează pielea și promovează vindecarea.

grafica persoana care are plasturi pe picioare
Multe persoane folosesc plasturi pentru bătături deoarece acestea nu necesită cunoștințe speciale

Producătorii fac plasturi cu silicon, salicilici și lichizi. Primele sunt realizate din gel de silicon, aderă la orice zonă a corpului și sunt invizibile în timp ce sunt purtate. Acestea din urmă conțin acid salicilic, care înmoaie stratul aspru al pielii. În plus, o astfel de tencuială de porumb pentru bătăuri are un efect antiseptic și antibacterian. Tencuielile lichide sunt formulări care formează o peliculă protectoare pe zona afectată. Nu interferează cu schimbul de aer și accelerează vindecarea.

Fiecare tip de plasture are propriul scop. Alegerea depinde de tipul de formațiune. Oamenii întâlnesc cel mai frecvent bătături uscate pe picioare și pe degetele de la picioare. Uneori, muncitorii au iritații pe degete și palme din cauza uneltelor.

Pentru a îndepărta disconfortul cu ajutorul unui plasturi pentru bătături ai nevoie de unul cu acid acid. Acestea vor înmuia pielea keratinizată și îi vor permite să se desprindă ușor. În primul rând, piciorul sau mâna este aburită în apă caldă timp de aproximativ 10 minute. Îndepărtați cu grijă crusta și dezinfectați pielea. Apoi, folosiți un plasture pentru calusuri uscate pe degetele de la picioare, lăsând bandajul la locul lui timp de 1-2 zile. Repetați pansamentul până când pielea este netedă.

persoana care aplica un plasturi pe picior
Alegerea unui plasture pentru bătături pe mâini și picioare ar trebui să se bazeze pe tipul și gradul de deteriorare a pieliiAdauga un comentariu