Eveniment-Social

Plecare importantă de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași! Prof. dr. Mihaela Țura, inspector adjunct, se întoarce la catedră

Publicat: 18 oct. 2020
Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit cereri de suspendare a cursurilor
Inspectoratul Școlar Județean Iași

Plecare importantă de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iași! Prof. dr. Mihaela Țura, inspector adjunct, în această instituție se va reîntoarce la catedră.

„«Dacă acţiunile tale îi inspiră pe ceilalţi să viseze mai mult, să înveţe mai mult, să facă mai mult şi să devină mai mult, atunci eşti cu adevărat un Lider», spunea John Quincy Adams despre cei ce dau suflet unei echipe şi o determină să construiască frumos, cu sens şi dăruire. Între aceste repere se aşază activitatea Doamnei Profesor MIHAELA MARIANA ŢURA în cei patru ani de mandat ca Inspector Şcolar General Adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Din ipostaza de coordonator al Compartimentului de Curriculum şi inspecţie şcolară al instituţiei, Doamna Prof. Mihaela Ţura, reputat profesor de fizică ieşean, a pus în slujba şcolii ieşene ampla experienţă pedagogică şi managerială, viziune strategică şi rigoare în organizarea inspecţiei şcolare şi a examenelor naţionale, cu responsabilitate şi implicare, obiectivitate şi eleganţă. Echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, coordonată de Doamna Inspector Şcolar General Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, îi mulţumeşte, şi pe această cale, pentru profesionalismul și implicarea dovedite!”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Iași, valabile pentru perioada 19.10.2020- 23.10.2020

În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, astăzi, 16 octombrie, comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) a emis hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru perioada 19.10.2020-23.10.2020.

Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situație:

– 277 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 338 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 38 unități de învățământ în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 38 de școli aflate în această situație, 4 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 33 de unități de învățământ funcționează în acest scenariu din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitate, iar 1 din cauza infrastructurii/ condițiilor specifice de organizare.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate la nivel național și local de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Public, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit respectivei analize, în 61 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 30 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori, iar în 3 dintre localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Totodată, decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” se dispune la nivel local, prin hotărârea CJSU, la propunerea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, după obţinerea avizului inspectoratului şcolar judeţean şi al direcţiei de sănătate publică judeţene.

Comentarii
Adauga un comentariu