National

Poliția de Frontieră a făcut anunțul: Peste 100.000 de persoane au tranzitat vămile României, în ultimele 24 de ore

Publicat: 02 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliția de Frontieră a făcut anunțul Peste 100.000 de persoane au tranzitat vămile României în ultimele 24 de ore

Peste 100.000 de persoane au tranzitat frontierele României, în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră. De departe, frontiera cu Ungaria a fost cea mai aglomerată, cu peste 44.000 de persoane care au intrat sau ieșit din țară.

100.000 de cetățeni au tranzitat frontierele statului român

În data 01.08.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 103.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 32.800 mijloace de transport (dintre care 9.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 59.500 persoane cu 18.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.800 persoane cu 14.100 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 44.100 de persoane şi 18.500 de mijloace de transport (4.200 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 28.000 de persoane cu 11.900 mijloace de transport.

„Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată AICI.”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Marcel Vela a prezentat bilanțul Poliției Române în primul semestru al acestui an

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat vineri, 31 iulie 2020, cu ocazia prezentării rezultatelor obţinute în primul semestru al acestui an de către structurile Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, că s-a înregistrat un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior.

„Pe lângă activitatea pe care o desfăşurăm în combaterea epidemiei – MAI, Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acţiuni Speciale – , suntem implicaţi şi în combaterea infracţionalităţii. Aşa cum am spus încă de la începutul mandatului meu, toleranţă zero faţă de infracţionalitate (…) Am reuşit împreună să avem un nivel mai scăzut de infracţionalitate faţă de perioada similară din anul anterior”, a spus Marcel Vela.

Rezultatele obținute de Poliția Română în primul semestru al anului 2020

Chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, a oferit date despre rezultatele obţinute de structurile MAI în luna iulie a acestui an. Au fost destructurate 50 de grupări infracţionale, din care 34 prin trimiterea în judecată a 95 de membri de către unităţile de parchet.

Poliţiştii de combatere a crimei organizate împreună cu procurorii DIICOT au desfăşurat nu mai puțin de 97 de acţiuni operative şi au efectuat 480 de percheziţii domiciliare, fiind cercetate 445 de persoane, dintre care 92 persoane sub control judiciar, iar 149 persoane au fost reţinute sau arestate preventiv.

Prevenirea și combaterea traficului de persoane

În legătură cu prevenirea şi combaterea traficului de persoane, Despescu a reamintit că, pentru a creşte nivelul de ripostă împotriva infractorilor care fac trafic cu persoane, a fost încheiat recent un acord cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti, prin care poliţiştii vor primi sprijin tehnic în identificarea acestor tipuri de infracţiuni.

În luna iulie, poliţiştii au desfăşurat 20 de operaţiuni şi 167 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea grupărilor specializate în traficul de persoane, acte de terorism şi de spălarea banilor. De asemenea, 41 de persoane au fost reţinute şi arestate, iar 39 persoane au fost puse sub control judiciar.

Adauga un comentariu