Local

Poliția din Iași, în alertă! Mii de articole pirotehnice, confiscate în câteva ore! Zeci de amenzi și dosare penale, pe bandă rulantă!

Publicat: 31 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliția din Iași în alertă Mii de articole pirotehnice confiscate în câteva ore Zeci de amenzi și dosare penale pe bandă rulantă
În doar câteva ore, oamenii legii au confiscat peste 6.000 de articole pirotehnice, respectiv artificii și petarde: zeci de amenzi și dosare penale întocmite pe bandă rulantă

În doar câteva ore, polițiștii din Iași au confiscat mii de articole pirotehnice. În plus, oamenii legii au dat zeci de amenzi și au întocmit dosare penale. Acțiunea „Foc de artificii” continuă în județul Iași, până după Anul Nou

Polițiștii ieșeni, în alertă! Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au anunțat că vor continua activitățile pentru prevenirea oricăror incidente generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.

„Polițiștii din cadrul Servicului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași au efectuat acțiuni și controale, care au avut scopul de prevenire și de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2020/2021. Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 80 de kilograme de articole pirotehnice (6.522 de articole pirotehnice), în valoare de 7.200 de lei”, au precizat ieri cei de la IPJ Iași.

O femeie și un bărbat din Iași, cu dosare penale din cauza artificiilor și petardelor

Oamenii legii au adăugat că o femeie în vârstă de 46 de ani și un bărbat de 44 de ani, ambii din municipiul Iași, au fost prinși în timp ce vindeau articole pirotehnice, fără drept, în municipiu.

„În cauză au fost întocmite două dosare penale, conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive”, au adăugat reprezentanții IPJ Iași.

De asemenea, agenții din cadrul Secției V de Poliție au efectuat recent acțiuni și controale, care au avut scopul de prevenire și de combatere a oricăror incidente (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice și juridice în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2020/2021.

„În urma neregulilor constatate, au fost întocmite 3 dosare penale, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 160 de articole pirotehnice”, au mai precizat polițiștii ieșeni.

Percheziții și controale făcute de oamenii legii în Iași

Polițiștii au arătat că, în urmă cu câteva zile, a fost efectuată o percheziție în locuința unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Iași, care ar fi oferit, fără drept, spre vânzare articole pirotehnice.

„Un alt bărbat, în vârstă de 58 de ani, a fost prins în timp ce oferea spre comercializare articole pirotehnice pentru care nu avea autorizație. În urma neregulilor constatate, au fost întocmite două dosare penale, conform Legii nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive”, au subliniat reprezentanții IPJ Iași.

Potrivit acestora, în urma acțiunilor efectuate, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 92 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 5.500 de lei. De remarcat este faptul că acțiunea „Foc de artificii” continuă, până după Anul Nou, în vederea prinderii tuturor ieșenilor care nu respectă legislația din acest domeniu, respectiv comercializarea de articole pirotehnice.

Adauga un comentariu