Local

Polițiștii de la Investigații Criminale le-au dat planurile peste cap golanilor care s-au bătut la Ciric. S-au sesizat din oficiu și au făcut rețineri. Unul dintre ei este apropiat al Cordunenilor

Publicat: 15 aug. 2020
Boxerul a mai fost condamnat în trecut la închisoare după o bătaie similară din Copou
Polițiștii de la Investigații Criminale au intrat pe fir după bătaia de la Ciric și l-au ridicat pe un apropiat de clanul Corduneanu

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) le-au dat planurile peste cap golanilor care s-au bătut la Ciric. Oamenii legii au intrat pe fir și au deschis un dosar penal. În urma cercetărilor, doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore. Printre aceștia se numără și Ionuț Buhan, actualmente Coca, un fost boxer

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) le-au dat peste cap planurile golanilor care s-au bătut la Ciric duminica trecută. După ce în mediul online au apărut mai multe imagini în care în zona lacului Veneția se dădea o adevărată luptă, oamenii legii au intrat pe fir și chiar dacă nu au existat plângeri, polițiștii au deschis un dosar penal și au făcut verificări. În mai puțin de o săptămână au reușit să-i identifice pe cei implicați și să ia măsuri. Astfel, joi seara, doi dintre tinerii implicați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală.
Unul dintre tinerii implicați în bătaie a ajuns în stare gravă la spital.

„Pacientul a suferit un politraumatism prin agresiune fizică. Totodată, acesta s-a prezentat în UPU cu contuzii multiple și lacerație hepatică, o fisură a ficatului si hematoame. A fost internat la Clinica Chirurgie III și are o evoluție bună”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

Cei doi tineri au ajuns în fața judecătorilor.

„Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 9 august, mai multe persoane ar fi fost implicate într-un scandal pe raza municipiului Iași, iar în cadrul altercației două grupuri formate din trei, respectiv doi tineri s-ar fi agresat fizic reciproc.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele care ar fi fost implicate în scandal, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 august, doi tineri de 22, respectiv 32 de ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Nu este prima dată când boxerul este implicat într-un scandal

Ionuț Coca, fost Buhan, un fost boxer, a mai avut probleme cu legea. În anul 2012 la Iași a fost un scandal similar, în care tânărul a fost implicat. Atunci mai mulți tineri s-au luat la bătaie în fața clubului Queen’s din Copou. Au folosit cuțite, bâte, spray-uri lacrimogene și alte arme albe. Printre scandalagii se numără mai mulți tineri care au mai fost certați cu legea și care au mai avut condamnări în trecut tot pentru bătăi și scandaluri. Conflictul a avut loc în noaptea de vineri, 26 spre 27 octombrie 2012, însă toți au fugit de acolo înainte de a ajunge polițiștii. Anchetatorii au avut nevoie de câteva zile pentru a-i identifica pe bătăuși. Ulterior, șapte dintre scandalagii au fost aduși în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Printre aceștia se număra și Ionuț Buhan.

Boxerul a fost condamnat la închisoare după o faptă similară

Boxerul ieșean Ionuț Cristian Buhan a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Iași la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice și vătămare corporală. Pedeapsa vine după scandalul din clubul Queen’s din Copou. Dacă va fi găsit vinovat, boxerul riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru câțiva ani.

Comentarii
Adauga un comentariu