National

Poveste care pare desprinsă din filme. O tânără din Vaslui împreună cu mama sa au fost reținute pentru că au plătit un asasin care să-l omoare pe soțul femeii

Publicat: 01 apr. 2021
Colaj-Pistol ținut în mână, țintă, persoană cu spatele, bani
Două femei urmează să facă închisoare după ce au plătit un asasin pentru a-l omorî pe soțul uneia dintre ele

O tânără din Vaslui, în complicitate cu mama ei, au fost reținute de oamenii legii, după ce ar fi plănuit asasinarea soțului femeii. Aceasta a declarat că voia să pună mâna pe casa acestuia, pe care bărbatul nu a vrut să i-o dea de bunăvoie. Planul părea perfect, dar iată ce le-a dat, de fapt, de gol, pe cele două!

O tânără și mama ei din Vaslui sunt acuzate de tentativă de crimă cu premeditare, după ce i-ar fi oferit unei rude nu mai puțin de 5.000 de lei pentru a-l ucide pe soțul femeii. Intenția a fost ca tânăra, mamă a trei copii, să pună mâna pe casa soțului său, singura metodă, din punctul ei de vedere, fiind crima sau, mia bine zis, sinuciderea.

Cele două au plănuit ca totul să semene cu o sinucidere. Mama tinerei de doar 28 de ani ar fi cumpărat chiar și o funie pentru a i-o da asasinului să îl răpună pe ginerele său. Potrivit procurorilor, cele două femei s-au gândit să vândă proprietățile băbratului, mai exact casa în care locuiau ei alături de copiii lor, de mai bine de 12 ani, dar și căsuța pe care bărbatul i-o construise soacrei sale, în aceeași curte.

O tânără și mama ei riscă închisoarea, după ce ar fi plătit un asasin să îi omoare soțul pentru a-l fura

Seara trecută, tânăra ar fi încercat să îl facă pe bărbat să plece de acasă alături de ruda plătită să săvârșească planul diabolic. Asasinul însă, a decis că cel mai bine ar fi să se ducă la Poliție și să reclame intenția femeilor. În seara în care ar fi trebuit să aibă loc crima, un anchetator i-a însoțit pentru un flagrant, iar fapta a fost scoasă la iveală.

„A plătit un băiat de la Silişte să îl omoare. Bine că nu s-a pus cu ele. Mulţumim lui Dumnezeu că nu a primit banii. Nu ne-am aşteptat, dar dacă ei nu se înțelegeau. Ea nu îl iubea, nu îl spăla, nu o bătea, se mai certau de la babă. Baba se bagă în casa lor”, a declarat mama bărbatului ce urma să fie strangulat și urcat într-un pom pentru a părea că s-ar fi sinucis prin spânzurare.

Bărbatul femeii, șocat, nici nu i-a venit să creadă că cea alături de care a trăit 12 ani și alături de care are 3 copii i-ar fi putut face așa ceva pentru o simpă casă.

„A spus că a venit Costel, finul, să îşi ia rămas bun că pleacă în Spania. Eu nu mi-am dat seama că ea cu mama ei au vorbit cu băiatul ăla să mă omoare. Mama sa şi ea au dat o sumă de bani că să mă omoare. Am avut o viață cu ea, cât de cât. Eu am ţinut la ea. Am iubit-o. Am două fete şi un băiat. A fost iubire. Nu îmi dau cu seamă, nu am ştiut nimic”, a spus și victima planului celor două femei.

Procurorii au întocmit un dosar penal, iar în rechizitoriu se arată că femeile ar fi insistat mai bine de trei zile la asasinul plătit, cu antecedente penale, de altfel, să comită fapta. Acesta a refuzat și a mers direct la Polițe, fapt ce i-a salvat viața bărbatului nevinovat.

„Cele două femei locuiau în aceeași curte, imobile diferite, ambele aparţinând soţului, motiv pentru care ele s-au gândit să îl omoare ca să poate intra în posesia imobilelor şi să le vândă. Au contactat o rudă, cu antecedente penale, căreia i-a propus să-l ucidă pe soţ contra sumei de 5.000 de lei. A insistat vreo trei zile la martor să comită fapta, sau să găsească pe altcineva care să facă acest lucru, iar martorul văzându-le insistente a mers la poliţie şi a anunţat ce s-a întâmplat.”, a anunțat procurorul Alice Ruja.

Acum, femeia de 28 de ani și mama acesteia, de 72, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.
Adauga un comentariu